Su Ürünleri Ekipleri Kaçak Avcılığa Geçit Vermiyor

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri Karakaya Baraj Gölü ve İç sularda Kaçak Balık avlayanlara göz açtırmıyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri Karakaya Baraj Gölü ve İç sularda Kaçak Balık avlayanlara göz açtırmıyor.

       1 Nisan 30 Haziran arasında devam eden Balık avlanma yasağına rağmen Ağ ile Balık yakalamak isteyen kaçak avcılara karşı Malatya Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri  sahada devriye görevinde bulunarak yapılan ihbarlar ve ani denetimlerle kaçak avcılara fırsat vermiyor.

       Özellikle Karakaya Baraj gölünde Kale Bölgesi başta olmak üzere Malatya sınırları içerisindeki tüm av bölgelerinde denetimlerini yoğunlaştıran Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su ürünleri şube müdürlüğü ekipleri takdir almaya devam ediyor.

        Malatya il Tarim ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklama da" Sürdürülebilir bir Balıkçılık ve baraj gölümüzdeki balık popilasyonun korumak balıkların üreme dönemi olan bu aylarda verimliliği artırmak ve gelecek nesillerimize daha sağlıklı verimli doğa bırakmak için Bakanlığımız tarafından belirlenmiş olan 1 Nisan- 30 haziran sazangiller av dönemi içerisinde il Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri şube Müdürlüğümüz ilçe tarım müdürlüklerince ve İlçe jandarma komutanlıkları tarafından 7/24 esaslı kaçak avcılık denetimleri yapılmaktadır.

          Yapılan bu denetimlerde şu ana kadar 18 kişiye idari toplamda 308.582 TL'lik idari para cezası 52 kasnak tipi 13 kamış tipi olta 4 adet zıpkın a el konularak kamuya geçirilmiştir.

       Vatandaşlarımızın bu konuya özen göstermelerini yasak dönemde avcılık yapmamaları ve yapanları jandarma ve il / ilçe müdürlüklerimize ihbar etmelerini önemle rica ediyoruz” diye belirtildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Şahin | 09 Mayıs 2024 14:03

    Kale Meydancık'ta av Yasağına karşı denetimler sıklaştırılsa iyi olur.

BUNLARA DA BAKIN