8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için Ölüm Yıldönümlerinde anma mesajları

Kurum, Kuruluş ve Siyasi Partilerin Mesajları

PAYLAŞ

-Tüfenkci: “Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum”


       AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, vefatlarının seneyi devriyesinde Malatya’nın yetiştirdiği, Türk siyasi tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran iki önemli isim 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanımız Hamit Fendoğlu için anma mesajı yayınladı.  


       İki ismin de Malatya ve Türk siyaseti için unutulmaz şahsiyetler olduğunu belirten Tüfenkci, “Malatya’mızın içinden çıkmış milletimizin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Belediye eski Başkanımız Hamit Fendoğlu'nu vefat yıldönümlerinde rahmet ve minnetle anıyorum. Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu önce Malatya, sonra Türkiye’de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında öncü olmuşlardır. 


       Turgut Özal Malatya’mızın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak, Türk siyasi hayatında ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle önce milletimizin daha sonra da dünyanın büyük takdirini kazanmıştır. Türk müteşebbislerinin ufkunu açan Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Devletle millet arasında denge unsuru olan Özal, ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmış; demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında gerçekleştirdikleriyle siyasi tarihimizde iz bırakmıştır” dedi.


“Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum”


Tüfenkci, Özal ve Fendoğlu’nun her zaman minnetle anılacaklarını da belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


“8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasındaki katkılarıyla, değerli hizmetleriyle her zaman saygı ve hayırla yad edilecektir.Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikastle şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında cesaret ve kararlılıkla durmuştur. Yaşamış olduğu süre içerisinde şehrine ve ülkesine hizmet eden Hamit Fendoğlu’nun mirası daima minnetle anılacaktır. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıldönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyor, değerli ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum.”


................................

 

AĞBABA’DAN ÖZAL VE HAMİDO İÇİN ANMA MESAJI

 

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümlerinde yazılı bir açıklama yaptı.


17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  1993 17 Nisan'nında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiğini 1978 17 Nisan'ında ise Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununun katledildiğini ifade etti.

 

       Mesajında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kıymeti sonradan anlaşılan siyasetçilerden olduğunu belirten Ağbaba, İleri görüşlülüğü ile siyasi yaşamımızın önemli isimlerinden olan, Türkiye’nin dünya ülkeleri ile yarışma hayalini ortaya koymak için büyük çaba harcayan Turgut Özal’ın özgün düşünceleri ve vizyonu ile Türkiye siyasetinde sosyal yaşamında ve ekonomisinde iz bırakan işlere imza attığını kaydetti.


   
        Ağbaba, açıklamasının devamında 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildiğini hatırlatarak, hem Hamido’nun katledilmesi hem de daha sonra 8 kişinin öldüğü 100 kişinin yaralandığı ve siyasi yaşamımıza ‘Malatya Olayları’ olarak giren olayların tüm yönleriyle ele alınıp, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini,bugüne kadar somut tek bir adım atılmamasının ise düşündürücü olduğunu belirtti.

 

        CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “ 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu ve Malatya Olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” Dedi.

 

....................................

 

Özal ve Fendoğlu’nun ölüm yıldönümleri nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Gürkan,


“ÖZAL VE HAMİDO’YU RAHMETLE MİNNETLE ANIYORUZ”


       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. 


       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 28. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda;


       "Merhum Özal, yakın tarihimizin sıkıntılı ve zorlu bir döneminde en üst seviyede sorumluluklar üstlenmekten çekinmeyen bir dava adamıydı. Ülkemizin önündeki engelleri nasıl aşabileceğimize dair yol gösteren bir kılavuzdu. Gerçekleştirdiği devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti. 


       Turgut Özal, ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Merhum Özal, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. 


       Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi.  


       Hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 28. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Hamit Fendoğlu Mesajı


       Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun şehadetinin 43. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda da; 


       “Ülkemizde siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklık için dün olduğu gibi bugünde bazı şer odakları haince ve alçakça terör eylemleri yapmaktadır. Bu kapsamda birçok vatan evladı şehit olmuştur. 


       Bu kapsamda bundan 43 yıl önce düzenlenen hain bombalı saldırı sonrasında gelini ve iki torunu ile birlikte Malatya eski Belediye Başkanımız Hamit Fendoğlu’da şehit olmuştur. 


       Hamit Fendoğlu, hayatı boyunca Türk siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamıydı. Malatyalıların kalbinde müstesna bir yere sahip olan Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden gelini ve iki torununu rahmetle anıyorum. Haince yapılan terör saldırılarını dün olduğu gibi bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. 


........................................................


BAŞKAN GÜDER'DEN ÖZAL VE FENDOĞLU'NU ANMA MESAJI


       Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyetinin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatlarının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, “Seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden merhum Turgut Özal’ı ve Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.


       Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 28’inci ve 1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini, iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nın vefatının 43’üncü yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Merhum Turgut Özal'ın, demokrasinin gelişmesi, ülkenin refahı ve kalkınmasında önemli rol oynadığını, Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne öncülük ettiğini ifade eden Başkan Güder, mesajında şunları kaydetti: 


       “Engin ileri görüşü ve çözüm odaklı anlayışıyla siyasi hayatımıza değer katan, ülkemizin geleceğine ışık tutan ve askeri vesayetten bunalan milletimize demokratik bir ses, bir nefes, özgürlük mihmandarı, Malatya’nın öz evladı, unutulmayan devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 28. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yönünü millete dönen, modern Türkiye’nin temellerini atan, hoşgörü, barışçıl, sabır timsali, hizmet adamı, gönül insanı olan merhum Özal, gelecek kuşaklara temiz bir siyasi miras bırakmıştır. Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Turgut Özal, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a vefatının yıl dönümünde Allah'tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum.”


BAŞKAN GÜDER’İN, FENDOĞLU’NU ANMA MESAJI


       Efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şahadetinin 43. yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Güder, “Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan ve 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden Hamido lakaplı siyasetçi Hacı Hamit Fendoğlu, dönemin zor ve çetin şartlarına rağmen gece gündüz demeden Memleketi ve Malatya için çalışmış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş, kimseden korkmadan doğru bildiği yolda yürüyen cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Merhum Fendoğlu, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır. Bu düşüncelerle, efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine tekrardan taziyelerimi sunuyorum” dedi.


................................................


MESOB Başkanı Keskin’den Özal ve Hamido Mesajı


         Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski Başkanı Hamid Fendoğlu’nu vefat yıldönümlerinde rahmetle andıklarını bildirdi.


        MESOB Başkanı Keskin yayınladığı mesajında, “Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak ülkemize çağ atlatan, ülkemizde yeni bir dönem yaşatan, halkın adamı 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 28. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Özal’ın Malatyalılara ve Malatya’ya karşı ayrı bir sevgisi vardı. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için göstermiş olduğu çaba hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.


        Keskin, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paket suikastı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Malatya eski milletvekili Hamid Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle ise şu mesajı yayınladı;  “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşamıştır. Yaşanan olay, Hamid Fendoğlu’nun şahsında tüm Malatyalılara yönelik gerçekleştirilmiştir. Suikast ve tertiplenen olaylar üzerine Malatya tarihinin en önemli ekonomik ve beyin göçünü o dönemde vermiştir. Şehit Hamid Fendoğlu ve o olaylarda hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz. Duamız; Malatya’nın ve Malatyalıların bir daha o karanlık günleri yaşamaması içindir.” 


.............................................


  ÖZAL VE HAMİDO’YU RAHMETLE ANIYORUZ


       DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yaptığı yazılı açıklamayla 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya Eski Belediye Başkanlarından Hamido’yu ölüm yıldönümlerinde andı.


       Başkan Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde rahmet minnetle anıyorum.  Türkiye’yi dünyaya açan ve Türkiye de serbest piyasa ekonomisinin mimari idi. Malatya’nın yetiştirdiği dünyanın saygın siyaset adamlarından biri olan Turgut Özal’ın hem Malatya hem de Türkiye için yaptıklarını bu millet unutmamıştır ve de unutulmayacaktır. Ekonomi başta olmak üzere; ülkenin her alanda kalkınması ve gelişmesi için önemli işlere imza atan Turgut Özal’ı vefatının 28. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.


       Yine Malatya’nın acı günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve iki torunu evine gönderilen bombalı paketin patlatılması sonucu katledilmiş, Malatya’da infiale sebep olmuştur. Kitle çatışmalarının çıkmasıyla Malatya büyük zarar görmüştür.43 sene geçmesine rağmen Hamido ve ailesine yapılan suikastın aydınlatılmaması ise daha büyük acıdır. Hamido, gelini ve iki torununa Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN