AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer 'Malatya Mutfağı Çok Özel'

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyete Malatya yemekleri tanıtıldı.

PAYLAŞ

       Dede Korkut Restoranda Malatya mutfağına özgü yemeklerin sunumunun yapıldığı noktada, Malatya mutfağı ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Gürkan, “Değişik uygarlıkların ve medeniyetlerin Malatya’da zuhur etmesi, onların Malatya’da kalıcı izler, gelenek, görenek ve yaşantılarla ilgili değerler bırakmış olması yemek kültüründe de çeşitlilik olmasına neden olmuştur.

 

       Büyükşehir Belediyesi olarak yaratıcı şehirler kapsamı içerisinde UNESCO Kültürel Miras kapsamında Gastronomi dalında vegan mutfağına müracaat ettik. Malatya’da her yapraktan köfte sarılır öyle bir özelliği var. Etin olmadığı yapraklarla beraber yapılan ve yaprak dışında da yapılan 80 çeşit köfte yemeğimiz bulunmaktadır. Alternatif turizm çeşidi olarak giderek önem kazanan gastronomi turizmi için Türk turizmcileri de son dönemlerde bayağı çalışmalar gerçekleştirmekteler” ifadelerini kullandı. 


       AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Malatya mutfağının gerçekten de çok özel olduğunu gördüğünü, özellikle vegan yemekleri bakımından yaprak sarmalarının önemine değinerek, “Malatya’nın tarihi geçmişi yemek kültürünü de etkilemiş görünüyor. Malatya, oldukça zengin bir yemek potansiyeline sahip.” dedi.


       Malatya mutfağına özgü yemeklerin tanıtımının ardından tanıtımı gerçekleştirilen yemekler, misafir heyete ikram edildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN