AK Partili Ahmet Aydın ' Keysun, Kızılin ve Araban Ovası Hayat Bulacak'

Mv. Aydın,Çetintepe barajı tamamlandığında yaklaşık 600 bin dekar alanın sulanacağını bunun sonucu olarak Keysuni Kızılin ve Araban ovasının hayat bulacağını söyledi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        Hafta sonu Adıyaman’da çeşitli etkinliklere katılan AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı Ahmet Aydın gezi ve incelemeleriyle ilgili GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın sorularını cevaplandırdı.
Mv. Aydın,Çetintepe barajı tamamlandığında yaklaşık 600 bin dekar alanın sulanacağını bunun sonucu olarak Keysuni Kızılin ve Araban ovasının hayat bulacağını söyledi. 


        Hafta sonu Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Ali Şahin, Mehmet Erdoğan, Ali Muhittin Taşdöğen, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve DSİ Bölge Müdürü Sadullah Seven’le birlikte çok sayıda STK temsilcisinin katılımıyla yapım çalışmaları devam eden Çetintepe Barajı inşaatında incelemelerde bulundular.
Heyete yapım ihalesini alan firmanın yöneticileri brifing vererek, çalışmalar hakkında bilgi verdiler.


         % 75’lik fiziki gerçekleşmenin sağlandığı Çetintepe Baraj inşaatını inceleyen Adıyaman ve Gaziantep protokolü, DSİ yetkilileri ile birlikte baraj gövdesini ve derivasyon tünellerini gezerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Programda şunları söylediler:


Davut Gül(Gaziantep Valisi) :


        “Sürekli konuştuğumuz Çetintepe Barajında devam eden çalışmaları yerinde görmek üzere bugün buradayız. Bu proje bölgesel kalkınma açısından çok önem arz etmektedir. Allah hayırlı hizmetlere vesile kılsın inşallah. Bu projenin bu seviyelere gelmesi noktasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”dedi.


Ahmet Aydın (AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili ):


        “Ülkemiz ve bölgemiz için ehemmiyet arz eden ve yaklaşık 6.5 Milyar TL’ye mal olacak Çetintepe Barajındayız. Bu ülke hepimizin. Bizler en güzel hizmeti vatandaşlarımıza nasıl kavuştururuz un hesabını yapıyoruz. İnşallah bu sene barajın dolgu alanı ve sulama kanalı bitiyor. İnşallah yakın bir zamanda bu barajın su tuttuğunu hep birlikte göreceğiz. Bu proje tamamlandığından Besni Keysun ve Kızılin Ovası ile Araban ve Yavuzeli Ovası hayat bulacaktır ”dedi.


Fatma Şahin (Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı):


       Bu toprakların suyla buluşması öyle kolay değildi ama şimdi hamdolsun bu proje bu seviyelere kadar geldi. Bu bölgede toprağı, suyu, havayı ve insanı koruyarak yeni bir başarı hikâyesini birlikte yazacağız. Gayret bizden Tevfik Allah’tan ”dedi
Dr.Süleyman Kılıç (Adıyaman Belediye başkanı): 


        Baraj tamamlandıktan sonra bölgemizdeki sulu tarımla ilgili yapılan çalışmalalr daha hızlanacak, üreticilerimiz ve Türkiye kazanacaktır.


Halil Fırat (AK parti Adıyaman milletvekili): 


Uzun zamandır yapımı süren Çetintepe barajında sona gelindi, burada ilgililer verdikleri bilgiler ışığında bir yıl sonra su tutulmaya başlanacağı söylendi. Suyumuz Kızılin ve Keysun ovasını Araban ovasını sulayacak verimliliği kat be kat artıracaktır.


Mehmet Dağtekin(AK parti İl başkanı) :


       Bölgemizde sulama alanında önemli bir proje Çetintepe barajı. İnşaat hızlı ilerliyor, sular tutulup ovalarımızla su buluştuğunda buralarda tarım ve tarıma dayalı sanayi gelişecektir.


AHMET AYDIN KIYMAZ’IN SORULARINI CEVAPLANDIRDI


       Hafta sonu Gölbaşı ve Çelikhan ilçelerinde çeşitli etkinliklere katılan Ahmet Çelikhan Yüzen adaların bulunduğu Çat gölü kıyısında GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’a gezi ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Ahmet Aydın ‘.. Besni-Gölbaşı içme suyu isale hattı inşaatı çalışmalarını yerinde gözlemledik. Altyapıdan üstyapıya durmadan yola devam ediyoruz. Çetintepe Barajı inşaat alanında bölge milletvekilleri, bürokratları ve vatandaşlarımız eşliğinde geniş kapsamlı bir katılımla incelemelerde bulunduk. Verimli bir sulama ve bereketli bir tarım bölgemizin vazgeçilmezidir. Ülkemiz ve bölgemiz için ehemmiyet arz eden ve yaklaşık 6,5 Milyar TL’ye mal olacak ve 550 bin dekarın üzerinde alan sulanacak olan Çetintepe Barajındayız.


ADIYAMAN KIZILİN KEYSUN OVASI SULANACAK


         Bunun 220 bin dekarlık alanı Adıyaman’da Keysun ve Kızılin Ovalarını sulayacak. Bu ülke hepimizin. Bizler en güzel hizmeti vatandaşlarımıza nasıl kavuştururuz un hesabını yapıyoruz. Çetintepeİnşallah bu sene barajın dolgu alanı ve sulama kanalı bitiyor. İnşallah önümüzdeki yıl bu barajın su tuttuğunu hep birlikte göreceğiz. Bu proje tamamlandığından Besni Keysun ve Kızılin Ovası ile Araban ve Yavuzeli Ovası suya kavuşacak ova hayat bulacaktır” dedi. 

 

“ÇİFTÇİMİZİN EMEĞİ KIRMIZIÇİZGİMİZDİR”


       Çelikhan Bulam Ovası. Dün de, bugün de, yarın da en başında söz verdiğimiz gibi. Tütün ve tütün eken çiftçimiz Adıyaman’ımızın gözbebeğidir. Çiftçimizin emeği kırmızıçizgimizdir. Çelikhan, Yüzen Adalar. Kartpostal gibi manzarası ve doğal güzelliğiyle mutlaka görülmesi gereken bir incimiz.


KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI


       Çelikhan, Sincik ve Gerger ilçelerinin talep ve ihtiyaçlarını karşılanması için üç ilçeye de pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın , “Çelikhan’ın ihtiyaç ve taleplerini öncelik sırasına göre tasnif edip, bir planlama dâhilinde bu ihtiyaçları karşılamak için her türlü gayreti sarf edeceğiz. 


       Bugüne kadar Çelikhan ilçemize eğitim ve sağlık başta olmak üzere her alanda çok güzel eserler kazandırdık. Yeni yatırım ve projeler ile yeni eserler Çelikhan’a kazandırmak için bundan sonra da aynı azimle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çelikhan ilçemiz her türlü hizmetin en iyisini hak ediyor” dedi.


       Çat barajı kıyısında Özel idareye ait sosyal tesiste öğle yemeği yiyen heyet, Baraj manzarasıyla beraber bol bol hatıra fotoğrafı verdiler.


 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN