Başarı Mutluluktur!...

Yaşamım boyunca iyi insanları sırtımda taşısam gam yemem.

PAYLAŞ

      Ülkesine, insanlarına faydalı, halkına  hizmeti olan, örnek işlere imza atan akılı saygın  insanlara  saygı duyup onure etmeye çalıştım, çalışıyorum..


           Ancak kamuoyu beni bağışlasın, bu yazımda, kısaca kendi gönlümü de alacağım. 1956 yılında Haçova'da doğdum, orda büyüdüm. Atalar Köyü İlkokulunu bitirdikten sonra, orta ve lise diplomasını dışarıdan çalışarak aldım. 1976 - 77 yıllarında  askerliğimi yaptıktan sonra 79 - 80 yıllarında Malatya Sümerbank (mensucat) fabrikasında işçi olarak çalıştım..


      Sümerbank ta çalıştığım süre içerisinde sendikal çalışmalara katıldım. Sonrada ayrılarak tekrar köyüme dönüp köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraştım..


      28 yaşında köyde muhtar seçildim o dönemler bu yaşlarda çok muhtar seçilmezdi bu nedenle belki en genç muhtar olarak,1984-1994 yılları arası 2 dönem ATALAR  köyümüzde 10 yıl  muhtarlık yaptım.
     

       Muhtarlık yaptığım süre içerisinde DEVLET erkanıyla iyi diyaloglar  içersinde köylünün bürokratik işlerine  çözümüne yardımcı oldum ve kolaylaştırdım. Köyümüzde alt ve üst yapı bir çok hizmetlerin yanı sıra, köyde  her zaman büyüklerime kanaat önderlerine danışarak köyde huzuru sukuneti sağladım.

 

       Yine köyümüzle komşu köyler arasındaki sınır, mera ve yayla itilâflarını komşu köylerlede istişare ederek sulh yoluyla barıştırıp bitirdim. 1999-2009 yıllarında, üst üste 2 dönem il Genel meclisi üyeliğine şeçildim. Muhtarlıkta edindiğim tecrübemle   deneyimli bir yerel yönetici olarak halkla devlet arasında bir köprü oluşturarak halkın sorunlarını devletin nezdinde imkanlar ölçüsünde çözmeye çalıştım.


        Yöremizin köy ve mezralarını alt ve üst yapı hizmetlerini bütün çıplaklığıyla İl meclisine taşıdım imkanlar ölçüsünde  ve aciliyet sırasıyla büyük ölçüde çözdüğümüzün inancındayım. Hiç bir siyasi vs. ayrım yapmadan bana gelen insanların nereli, neci olduğunu sormadan  benimle işi görülecekse yardımcı oldum.


       Bir itirafda da bulunayım ki, bana oy vermeyen köylere daha da çok hizmet yaptığıma inanıyorum. Bir kibrit elime  geçseydi de o köylere götürüp ihtiyaç sahiplerine ulaştırırdım ve yine ihtiyacı olan ailelere, devletin sosyal fonlarından da  yararlanmalarına yol gösterdim.


      Ayrıca kendi imkanlarımı da  maddi manevi zorlayarak, gerekse de  hayırsever sahibi insanların destek ve yardımlarını alarak  ihtiyaç sahiplerine götürürdüm.  İnsanların acı tatlı günlerinde, taziyelerine, mevlitlerine, düğünlerine katıldım yanlarında olmaya çalıştım.

 

       Yine kısaca yaptığım diğer hizmetler.


Bir dönem CHP Yeşilyurt  İlçe Başkanlığını yaptım..


      1991 yılında ATALAR köyü kalkındırma ve dayanışma derneğinin Malatya şubesinin kurucu üyeliğini ve kurucu başkanlığını, sonrada iki dönem derneğin yönetim kurulunda görev aldım.


      Malatya ATALAR Eğitim Vakfının üyesiyim bir dönem vakfın  Malatya temsilciliğini yaptım. Dönem, dönem vakıfta  öğrencilere burs vermeyi üstlendim. 


     
    1996 da Malatya Bakkallar ve Bayiler 


odasının  yönetim kurulu ve üst kurul delegeliğini iki dönem yaptım..


    Kamu hizmetlerinin yanı sıra  Tekel Dağıtım ve Pazarlama TEMDAŞ şirketin yönetim kurulu olarak görev aldım.


    Ayrıca aile şirketimiz olan KİRAZ.LTD. ŞTİ yönetim kurulu başkanı olarak, şirketin halen tek yetkili müdürü  olarak çalışmaktayım.


     İyi insanlara saygı duyarım yardım etmeyi severim, kendisine ailesine ve topluma yararlı bireylerin yetişmesini arzularım..


mutluluğumu başarılarımda görüyorum saygılarımla.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN