Demek ki Saygı Sevgi Her Şeyin Üstündedir 'Malatya'nın Mevlüt Abisi'

Malatya'nın Mevlüt Abisinin 7.yıl dönümü anısına bir kaç anılarını sizlerle paylaşmak istedim..

PAYLAŞ

     Başta şunu söyleyeyim bana Hemit derdi, bir kaç  kişi bir arada oturduğumuz da, derdi ki; hepinizi severim ama illaki  birini söyle derseniz ben Hemit derim.

 

     Bu nedenle bana karşı olan bu sevgisini büyük ikram ve iyilik olarak kabul ederdim.  banada derlerdi Mevlüt Bey sana ne yapıyor ki bu kadar bağlısın, derdim ki bana bir şey yapmıyor, ancak beni seviyor bende bu sevgiyi en büyük iyilik olarak görüyorum  Topluma yaptıklarını biliyorum, yaşamımda örnek olacak dersler çıkartıyorum.

 

      DEMEKKİ SAYGI SEVGİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR BİRİNCİSİ BU...


      İkincisi insan ilişkileri üst seviyede tutuyordu ayrım yapmadan düşüncesi fikri, zikri, dini, dili, ırkı ve  mezhebi ne olursa  olsun sadece insan olarak bakardı. Kendisinin çözeceği varsa yardımcı olurdu, zaten yok kelimesini de bilmezdi  her şeye  "olur" derdi, olumlu bakardı, çözüm bulurdu.

 

    Mevlüt Abinin en çok kulandığı sözler; 


          "Ben siyaset bilmem benim işim insanların aşı, işi, çocukların eğitimi, geleceği, köylünün  yolu, suyu, elektiriği, geçimi vs. ne yaptım  ne yapabilirim ona bakarım derdi."(yani işime bakarım derdi )

 

    Malatya'ya geliyorum dediğinde o gün sabah 6 da kalkardım. Çünkü o saatte kalkar ne kadar  gazete varsa alır  kucağına, bir poşette simit getirir bir çay ocağına oturur çayını içer gelene ikram eder,  gazeteye bakar beni arar, sağı solu arar bir dakika telefonu durmaz, çayı içip içmediginin farkında bile olmaz banada haydi haydi geç kaldık  ilçelere, beldelere, köylere gideceğiz derdi.


       Yola girdiğimizde, kimi görse durur halini hatırını sorar kim ne isterse verir. Tabiki gün boyu hızına yetişmekte kolay olmuyordu  bir elinde telefon bir elinde direksiyon sigarası koş ha koş yorulmak, yemek içmek aklına gelmez, yanındakilerin  yorgunluktan canı çıkardı.  Espirisi eksik olmazdı. Kardeşim  bir gün bizimle köy gezilerine katılmıştı o kadar yorulmuş ki dönüşte dedi ki;  Mevlüt Bey ben sizin sırrınızı çözemedim  yani sizde bizim gibi misiniz yoksa ilahi mi  bunun sırrı nedir...güldük tabi...


     Akşam döndüğümüzde cebine bakardı Hemit uçak param kalmamış derdi.


Tabiki Mevlüt Abiyi anlatmakla bitiremeyiz her günü kitap gibi.


    Rahmet ve saygıyla anıyoruz.


  Mevlüt Abi gibisi zor gelir bu memlekete ...

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun | 02 Haziran 2021 16:58

    Muhteşem

BUNLARA DA BAKIN