Isimli Haberleri

Isimli Haberleri

Cezaevi Firarisi Asayiş Şube Ekiplerince Yakalandı

Hakkında toplam 46 Yıl 10 Ay 22 Gün kesinleşmiş Hapis Cezası bulunan, Silahla Yağma suçu ile cezaevi firarisi olarak aranan T.B. isimli şahıs Asayiş Şube ekiplerince yakalandı.

‘Mendebur’ Filminin Çekimleri Arapgir İlçesinde Başlayacak

Kadrosunda ünlü sinema oyuncularının yer aldığı ‘Mendebur’ isimli sinema filminin önümüzdeki günlerde çekimlerine Arapgir İlçesinde başlanılacak.

Feci Kazayla ilgili Valilikten Açıklama

Akçadağ İlçesi Develi Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan D-300 Karayolu üzerinde 02.01.2024 günü saat: 06:30 sıralarında Y. K. isimli şahsın yönetiminde bulunan 44 AK 041 plakalı yolcu otobüsü ...

"Yaşar Kayahan'ın Ağzından Malatyalı Fahri" İsimli Belgesel Filminin İlk Gösterimi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin organizasyonu ile Malatya’nın önemli değerlerinden Fahri Kayahan’a ithaf edilen "Yaşar Kayahan'ın Ağzından Malatyalı Fahri" belgesel filminin ilk gösterimi Battalgazi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sevimli Köpek Rıfkı'yı Kaçırdılar

Malatya’da son zamanlarda hırsızlık olaylarına bir yenisi daha eklendi. Pekinez cinsi 3 yaşındaki Rıfkı isimli sevimli evcil köpek Sümerpark Elithan Cafe’de Kimliği belirsiz hırsız veya hırsızlar tarafından kaçırıldı.

Günsu Saraçoğlu “ReBirth” isimli Solo Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Uzun yıllardan beri sanat alanındaki çalışmaları veressam kimliğiyle tanınan Günsu Saraçoğlu, “ReBirth” isimli koleksiyonu İstanbul, Çukurcuma’daki TheSoul Art House’da hafta sonu İstanbullu sanat izleyicisiyle buluştu.

Sarıkamış Şehitleri, Battalgazi’de Oratoryo Gösterisiyle Anıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Vatan İçin Cennete Yürüyenler” isimli Oratoryo gösterisi de büyük beğeni topladı.

Kiraz” Atatürk Düşmanı Yazarın Programını Derhal İptal Edin”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürk’e hakaretten 1 yıl 3 ay cezası olan, ömrü FETÖ’ye hizmet etmekle geçen Mustafa Armağan isimli yazarın Yeşilyurt Belediyesi tarafından çocuklarla buluşturmasına sert tepki gösterdi;

Narkotik'ten Torbacılara Operasyon

Yakalanan Torbacılardan gözaltına alınan H.M ,Ö.T, C.Y, M.A, M.S.M ve C.O isimli 6 şahıs sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklandı.

Aranan 2 Şahıs Polis Tarafından Yakalandı

Kesinleşmiş 20 Yıl 10 Ay hapis cezası bulunan E. İ. isimli şahıs ile C. D. isimli şahıs Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlileri koordinesinde yapılan çalışmada yakalandı.

Balkon Faresi Yakalandı

Yaz aylarında vatandaşların cam ve kapılarını kapatmalarına neden olan şahsın tespiti ve yakalanmasına yönelik Malatya İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerinin yapılan titiz çalışma sonucu tespit edilen M. K. isimli şahıs suçüstü yakalandı.

Türk Ocağından Çağrı “Yabancı İsimli Tabelalar Kaldırılsın”

Malatya Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata yaptığı açıklamada” Son Yıllarda Bütün Şehirlerde, İlçelerde Ve Hatta Köylerde Bile Yabancı Sözcüklerle Donatılmış Tabelalar Görmekteyiz" diyerek Yabancı Tabelaların Değiştirilmesi Ve Yabancı Tabelalara Müsaade Edilmemesi İçin Çağrıda Bulundu.

İnönü Üniversitesinin İlk Onkoloji Kitabı Yayımlandı

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ercan Yılmaz editörlüğünde ,"Jinekolojik Onkolojinin Temel İlkeleri" isimli kitap İnönü Üniversitesi yayınevi tarafından yayımlandı.

Ülkü Ocaklarından, “Mazi’den Ati’ye Hedef Güçlü Türkiye” Konseri

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, “Mazi’den Ati’ye Hedef Güçlü Türkiye” isimli konser Malatya Merkez Spor Salonunda yapıldı.

Ülkü Ocaklarından, "Mazi'den Ati'ye Hedef Güçlü Türkiye" Konseri

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, "Mazi'den Ati'ye Hedef Güçlü Türkiye" isimli konser düzenleyecek.

Vatandaşların İmdadına Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri Yetişti

Malatya-Çelikhan yolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan Ömer Manay ve Ömer Deniz isimli vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ulaşan Yeşilyurt Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri yaptığı çalışmaların ardından iki vatandaşı kurtardı.

Devlet Eski Bakanı Tüzmen TV çekimleri için Malatya’da

Ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan, “Kürşad Tüzmen İle Benim Şehrim” isimli programının çekimleri için Malatya’ya gelen Devlet Eski Bakanı Kürşad Tüzmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı da makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yunus Emre 700. Yıldönümünde Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden ve tasavvuf şiirinin öncülerinden halk şairi Yunus Emre'yi 700. Yıldönümünde Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda düzenlediği “İlahi Nefes” isimli tasavvuf musikisi programı ile andı.

Geleceğin Senin Elinde isimli ÇOGEP projesi

Meslek ve iş sahibi olmayan 12 gence, organize sanayide bir fabrikada usta öğreticiler tarafından 3 ay süreli “Kaynak Kursu” eğitimi başlatıldı.

Malatya Emniyet Müdürlüğünden“ El Ele Güvenli Geleceğe” İsimli Proje

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden“ El Ele Güvenli Geleceğe” İsimli Proje Faaliyetleri hakkında yapılan açıklamada;

Başkan Samanlı Şehitlerimizin Acıları İlk Günkü Kadar Taze

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve yönetimi, 12 Eylül Darbesi’nde şehit edilen Malatyalı Ülkücüler için ‘Malatyalı Ülkücü Şehitler’ isimli bir sergi düzenledi.

Battalgazi Belediyesi’nden Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Battalgazi Belediyesi, 8 Eylül UNESCO Dünya Okuma Günü etkinlikleri kapsamında öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla “Oku ve Kağıda Dök” isimli ödüllü kitap okuma yarışması düzenliyor.

Başkan Güder, İlkokul Öğrencilerini Ağırladı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘Masal Sandığım’ isimli projenin mimarları olan Fırıncı İlkokulu 3.ve 4.sınıf öğrencilerini konuk etti. Başkan Güder, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitimlerine devam edebilmeleri için Battalgazi Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla öğrenci ve öğretmenlerimizin yanındayız” dedi.

Battalgazi Protokolü, 23 Nisan’da Çocuklara Devredildi

Battalgazi Belediyesi, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ‘Hayalimdeki Meslek ile Buluşuyorum’ isimli bir program düzenledi.

Golden Cinsi Köpek Kayıp Aranıyor!...

Bu Hafta Pazartesi günü Golden cinsi 6-7 aylık Erkek Köpek kaybolmuştur.