Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Deprem Sonrası Doğanşehir’de Önemli Tarihi Keşif

Deprem sonrası Doğanşehir İlçesinde enkaz altından Tarih fışkırırken Doğanşehir Kaymakamlığı ilçenin tarihi yapısını ve değerlerini korumak için titizlikle çalışırken vatandaşların ise bu süreçte kendilerine yardımcı olmalarını enkazdan çıkarılan eserlerin yetkililere bildirilmesini istedi.

Dünya Turizm Profesyonelleri Bir Araya Geldi

İstanbul Kongre Merkezi'nde 2 gün süren İstanbul Turizm Fuarı, tüm dünyadan ve ülkemizden turizm sektörü firmalarını ve profesyonellerini bir araya getirdi.

Cumhuriyet’in 100. Yılında Anadolu’da Açılan İlk Sergi

Yine, Yeniden Sergisi Cumhuriyet’in 100. Yılında Anadolu’da Açılan İlk Sergi Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi’nde

Çocuklar“ Uçurtma Şenliği’nde” Buluştular

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İsviçre Ankara Büyükelçiliği ve Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi işbirliğiyle yürütülen “Yalnız Değilsin Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında çocuklara yönelik etkinlikler devam ediyor.

Battalgazi Belediyesi Resim Kursunda Yüzde 100 Başarı

Battalgazi Belediyesi tarafından açılan resim kursuna katılan öğrenciler yüzde 100 başarı sağlayarak kursiyerlerden tamamı üniversitede eğitim görmeye hak kazandılar.

III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumuna Arapgir İlçesi Ev Sahipliği Yapacak

III. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu 28 – 30 Eylül 2023 tarihinde Arapgir Belediyesi ve Oğuz Boyları Derneği ortaklığıyla Arapgir İlçesinde gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nden Gençlere “Film İzletisi ve Analiz” Programı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Kadın, Aile, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi’ndeki öğrencilere, “Film İzletisi ve Analiz” programı düzenlendi.

Yeşilyurt Kent Konseyinden‘ Çocuk Şenliği’ Programı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar“ Çocuklarımızı Deprem Travmasından Uzak Tutmak İçin Her Türlü Çabayı Gösteriyoruz”

“Çocuklarımızın Huzuru ve Mutluluğu Bizim İçin Çok Önemli”

Şehit Aytaç Altunörs Parkında düzenlenen ‘Ajan Kedi’ Açık Hava Sinema Gösterimine çocuklar büyük rağbet gösterdi.

Mövenpıck Hotel’e Acente ve Tur Operatörlerinden Büyük İlgi

Uluslararası Şanlıurfa Kültür ve Turizm Buluşmalarında Malatya’dan katılım sağlayan Mövenpıck Hotel Genel Müdürü Ahmet Kaan Kaya Acenteleri ve Turizm Paydaşlarını Malatya’ya davet etti.

Tescilli Evler İncelendi

Gündüzbey ile Çırmıhtı Hıroğlu Mahallesinde yer alan, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında bakanlıkça tescillenen ve depremde yıkılan veya ağır hasar gören evlerin ihyasının sağlanması için mahallinde incelemelerde bulunuldu.

Arslantepe Karşılama Merkezinin Temeli Atıldı

Bakan Ersoy” Malatya Tamamen Ayağa Kalkana Kadar Buradayız”

Gürkan“ Elimizi Atmadığımız Hiçbir Kültürel Mirasımız Söz Konusu Değil”

Kırk Kardeşler Şehitliği’nde Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Arslantepe’ye Karşılama Merkezi

UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Arslantepe Höyüğü’ne gelen ziyaretçilerin talep ve isteklerini karşılamak amacıyla Karşılama Merkezi inşa çalışmaları devam ediyor.

Başkan Güder Arslantepe Kazı Heyetini Ağırladı

Başkan Güder, “ M.Ö 5 bin yıllık bir tarihi, bir geçmişi ortaya çıkararak bu geçmişi alıp geleceğe aktarma noktasında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu tür geçmişe ait miraslar bir millete ait miraslar değildir. Bunlar ortak miraslardır.

Yeşilyurt Belediyesi“ İyilik Makası” projesi Topsöğüt Mahallesinde

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar” Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün "İyilik Makası" projesiyle çocuklarımızın yüzünü güldürmeye devam ediyoruz"

Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli’den İl Müdürü Cengiz’e Ziyaret

Kazı heyetimize bu seneki çalışmalarında başarı diliyorum” dedi. Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Cengiz, Restelli’ye Malatya kayısısı hediye etti.

Başkan Çınar, Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezindeki Çalışmaları İnceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar“ Sanatsal ve Kültürel Kurslarımızla Herkesin Hayatına Güzel Dokunuşlarda Bulunuyoruz”

Başkan Çınar“ Çocuklarımızı Mutlu Etmek Asli Görevimiz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Çocuklara Yaz Tatili Hediyesi Olan ‘Cambaz Mithat’ Sirk Gösterisi Büyük İlgi Gördü

Toplam 381 haber.