Hekimhan'ın Kurşunlu Mah. Dereevleri Mezrasına Karantina Kararı

Malatya'nın Hekimhan İlçesi Kurşunlu Mahallesine Bağlı Dereevler Mezrasında Covid19 görülmesi nedeniyle Karantina kararı alındı. Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada

PAYLAŞ

Hekimhan İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı;  

 

 İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 20.04.2021 tarihinde Kaymakam Muhammed ÖZTAŞ başkanlığında üyelerin katılımı ile toplandı. 


    İlçemiz Kurşunlu Mahallesi Dereevler Mezrasında Covid-19 pozitif vakalar tespit edildiği ve bu vakaların ilgili mezranın diğer sakinleri ile temas kurduğu Toplum Sağlığı Merkezi tarafından belirlenmiştir. Salgının yayılım hızının önüne geçmek, mahalle ve ilçe toplum sağlığını korumak maksadıyla Kurşunlu Mahallesi Dere evler Mezrasına giriş çıkışların acil sağlık ihtiyaçları hariç 20.04.2020 saat 17:00’ dan itibaren ikinci bir emre kadar 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. Ve 72. Maddeleri gereğince yasaklanmasına, tüm temel ihtiyaçlarının Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları ile karşılanmasına, karara muhalefet edenler hakkında kolluk kuvvetlerince kadar 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 62. Maddelerinin uygulanmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir."

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN