Karaca Group Malatya Temalı Çalışma Yapmak Üzere Malatya'da

Karaca Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca ve kreatif ekibi ilimize gelerek Malatya temalı yeni projeleri için Vali Aydın Baruş ile görüş alış verişinde bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Sofra, mutfak ve ev tekstili sektöründe hizmet veren Karaca Group yeni inovasyon projeleri kapsamında daha çok yerel motiflerin kullanıldığı yeni bir lansman çalışması için Vali Aydın Baruş’un daveti ile Malatya’ya geldi.

 

       Valilik 2 Nolu Toplantı salonunda görüş alış verişinin yapıldığı toplantıya Karaca Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca ve ekibi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çetin Şişman, İnönü Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Halil Fazıl Ercan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve MAGTAD Derneği Yöneticisi İbrahim Halil Kılıç katıldı.

 

       Kurulu Üyesi Fatih Karaca, “Bence bu büyük bir vizyon. Biz burada bir yıllık ciddi bir çalışma sürecine gireceğiz. Amacımız Karaca olarak ‘Malatya Markasını hem yurt içine hem de yurt dışına ulaştırmak. Birçok estrümandan faydalanacağız. Bu değerli öğelerden bir tanesi Arslantepe.

 

       Önce tasarım çalışmalarımız olacak daha sonra bunların ürüne dönmesi aşamasına çalışacağız. Bunu en güzel şekilde Valimiz ile birlikte koordineli olarak ilerleteceğiz. Bir yıl sonra proje ortaya çıktığında bunu Türkiye’deki ve dünyadaki tüm Karaca mağazalarında göreceğiz ve aynı zamanda çok ciddi iletişim çalışması olacak. Bu Malatya’ya ne katacak: milyonlarca parça ürünün evlere girmesi ile insanların zihninde Malatya bilinci oluşacak ve böylece insanların buraya gelmesi için ciddi bir turizm kaynağı olacak. Burada çok ciddi bir vizyon var ve biz bu vizyonu en iyi şekilde gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 

       Burada çok fazla hikaye ve argüman bulacağınızı düşünüyorum. Malatya’nın tarihi ve kültürel zenginliği, yapılması planlanan projeleriniz için ilham kaynağı olacaktır diyerek sözlerine başlayan Vali Baruş, “Tüm Karaca ekibine hoş geldiniz diyorum. Malatya’da görmekten mutluluk duyduk. Böyle tecrübeli ve dünya çapında tanınan bir firma olan Karaca Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Karaca’nın da Malatyalı olması bu ziyareti daha anlamlı kıldı.

 

       Malatya kültür ve tarih açısından çok zengin bir şehir. Malatya’nın tanıtımında üzerinde durduğumuz 3 ana husus var. İlki Tarih ve Kültür; tarih ve kültür dediğimizde de aklımıza Aslantepe geliyor, UNESCO Dünya Kültür Mirası Daimi Listesine girmesine aday. Çok eski çağlara ait, çok zengin arkeolojik verilerin bulunduğu bir yer. Müzelerimizde de bu eserlerimiz sergileniyor.

 

       Diğer bir önemli husus Doğa Turizmi. Vadi zenginliklerimizi, doğal güzelliklerimizi Türkiye ve dünyaya tanıtmak yönünde çalışmalarımız Fırat Kalkınma Ajansının destekleri ile devam ediyor.

 

       Diğer iddialı olduğumuz alan da Gastronomi Kültürü. Malatya bir çok kültürün birlikte yaşadığı bir yurt olarak, tarihsel açıdan, yemek kültürü açısından çok zengin bir Gastronomiye sahip. Bu konuda da çalışmalarımızı hızlandırdık. Malatya’ya gelen insanların birebir deneyim edebileceği alanı oluşturmak ve eğitim almak isteyenlere eğitim vermek amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı ve Büyükşehir Belediyemiz işbirliği ile Malatya Mutfak Okulu projemiz var. Hem Malatya Gastronomisini güçlendirmek hem de yemeklerimizin dünya mutfak kültürüne kazandırılmasını istiyoruz.

 

       Bu üç alandaki zenginliklerimizi dünyaya nasıl tanıtacağımız hususunda bu konuda bir çok eksiğimiz olduğunu görüyoruz. Özellikle Malatya’nın tarih, kültür birikiminin, gastronomisinin tüm dünyada bilinir hale gelmesi için tecrübeli insanlardan yararlanmamız gerekiyor. Malatya’ya geldiğimde ilk düşüncelerimden birisi de Malatyalı bir iş adamı olarak dünya mutfaklarına çok değerli eserler kazandıran Karaca Firmasının tecrübelerinden faydalanmaktı. Pandemi nedeniyle bu süreç biraz sekteye uğramıştı. Arif Karaca’yı ziyaret ederek düşüncelerimi dile getirdiğimde bu çalışmayı Malatya için yapmaktan mutluluk duyacağını belirtti. Fatih Karaca koordinasyonunda bir ekip incelemeler yapmak üzere ilimize geldiler. Türkiye ve dünyada yüz binlerce mutfağa giren Karaca, Malatya’nın kültür değerlerini tanıtan mutfak ürünleriyle insanların evlerine girerse ilimizin tanıtımı noktasında çok önemli bir çalışma gerçekleştirmiş olacak. Karaca ekibimiz bugünden itibaren tasarım çalışmalarına başlayacak. Bizlerde tüm çalışmalarda elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu çalışmanın kısa sürede tamamlanması için katkıda bulunmaya çalışacağız. Bu çalışma Malatya’nın tanıtımı için çok önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda da Karaca’nın katkısı ile Malatya’nın Türkiye ve tüm dünyada bilinirliğinin artacağını düşünüyorum. Bunu başarmak için de tecrübenin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu katkıyı bizlere sunduğu için de Arif Karaca ve Fatih Karaca’ya çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

       Karaca Group Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Karaca ve beraberinde gelen pazarlama, kategori ve tasarım ekibi, ilimizde yer alan Aslantepe Ören Yeri, önemli tarihi ve kültürel müzeleri gezip tasarım çalışmalarında kullanmak üzere argüman toplayarak ilimizden ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN