Başkan Keskin 'Cumhurbaşkanım Esnafın Lambası Sönmek Üzere, Esnafın Lambası Sönerse Devletin Işığı Sönük Kalır'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, 'Sayın Cumhurbaşkanım esnafın lambası sönmek üzere, Esnafın lambası sönerse Devletin ışığı sönük kalır' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        MESOB Başkanı Şevket Keskin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı olarak yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

 

“Sayın Cumhurbaşkanım;  bu esnafın suçu ve günahı nedir?

 

15 aydır çoğu esnafımız kapalı.

 

Esnaf kesimi her şartta her koşulda sizi desteklemedi mi?

 

Sizi sokakta savunmadı mı bütün çileyi ve zorluklara sizin için katlanmadı mı? 

 

  Sosyal devletin yapmadığını yapmadı mı sosyal hayata katkı sağlamadı mı ?

 

Sosyal güvenlik primini devlete yük olmadan  kendi cebinden ödemedi mi ?

 

Devletin verdiği bütün yükümlülükleri yerine getirmedi mi?

 

        Sayın Cumhurbaşkanım esnafın lambası sönmek üzere, Esnafın lambası sönerse Devletin ışığı sönük kalır

 

       Devletine yük olmadan en azından 10 milyon insanın rızkını ve nafakasını temin eden büyük bir camiadan bahsediyoruz. Ve bu camianın hayat damarları artık tıkandı..

 

       Sayın Reisim Baş ustam esnaf ve sanatkârın sıkıntısını ve derdini sizlere iletemiyorlar, gerçeği anlatmıyorlar.

 

       Eğer esnafın yaşadığı sıkıntıları gerçeğini anlatsalar inanıyorum siz sıkıntıları kuşkusuz giderirsiniz.  Çünkü siz ‘Çıraktım kalfa oldum, kalfaydım usta oldum’ dediniz.  Bu esnafımıza verdiğiniz en büyük değerdir. Sayın Cumhurbaşkanım bizleri dinlerseniz, masa başında olanları değil, sahada olanları gerçekleri duyacaksınız.

 

       Fabrikalar açık, oteller açık, kurumlar açık, ne yazık ki esnaflarımız kapalı. Günlük kazancıyla yetinen her zaman devletinin milletinin yanında olan, vatanına ezanına dinine bağlı olan, Ahilik kültürünü yaşatan ve yaşatmaya çalışan, en önemlisi devletine sahip çıkan, bunu  yaşam biçimi olarak kabul eden bu büyük kitleye sizde sahip çıkınız Reis!

 

       Haziran’da tam açılma olsa dahi esnafın sıkıntıları bitmeyecektir. Esnafımızın yükü ağırlaşmıştır. Faizsiz uzun vadeli kredi desteğine ihtiyacı bulunmaktadır, hem de kefilsiz ve şartsız. Reisimize bu sıkıntılarımızı ne kadar iletsek de yüz yüze bu konuları bir kez daha anlatmak istiyoruz. 

 

       Helallik istemek bizim dinimizde ve geleneğimizde olan bir olaydır.  Bir yolculuğa çıktığımızda, askere giderken veya bir şeyi eksik ya da fazlasıyla yaptıktan sonra toplumumuzda helallik istenir.

 

        Sayın Cumhurbaşkanımız da büyük erdem ve samimiyet göstererek esnaf ve sanatkarın yanında olarak helallik istemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu fani dünyada, bu mübarek günlerde esnaftan ve milletten helallik dilemesini çok doğru ve samimi buluyor, yürekten inanıyorum.  Cenab-ı Allah hepimize eksiğiyle fazlasıyla cumhurbaşkanımızın yaptığı gibi bu milletten helallik dilemek nasip etsin.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN