Kiraz Bahçeleri Beyaz'a Büründü!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde üretilen kendine özgü tadıyla bilinen coğrafi işaret tescilli dalbastı kirazında Baharın gelmesiyle birlikte bahçeler beyaz'a bürünmesiyle birlikte Gündüzbey Mahallesinde Fotoğraflık kareler oluştu.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Malatya’nın ve Yeşilyurt ilçesinin Kayısıdan sonra en önemli gelir kaynağı olan Kiraz üretimi için gün sayılırken çiçeklenme dönemine giren kiraz ağaçları Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey mahallesinde Beyaz açan kiraz ağaçlarının çiçekleri bahçelerde eşsiz güzelliklerde fotoğraf karesi de oluşturuyor. 

 

          2017'de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan dalbastı kirazında yeni hasat dönemi için çiftçilerin hazırlıklara başladığını söyleyen ve Kiraz'ın geleceğine büyük emekleriyle bilinen Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz Yeşilyurt’un ünlü Dalbastı Kirazının yeni hasat dönemi için çiftçilerin hazırlıklara başladığını söyledi.

 

        Verimli ve kaliteli bir kiraz hasadı yapılabilmesi için çiçeklenme döneminden itibaren ağaçların bakım ve ilaçlamalarının zamanında yapılmasının önemine değinen Başkan Doğan Solmaz” Özellikle Yeşilyurt Bölgemiz Türkiye’nin en kaliteli Kirazını yetiştiren bir yer. Tadı, Aroması, Kalibresi kalitesi çok iyi olan Dalbastı Kirazında olumsuz olabilecek gelişmelere karşı üreticilerimizin bilinçlenmesi amacıyla Yeşilyurt Ziraat Odamızdan teknik olarak destek alabilirler. 

 

        Personellerimiz her zaman sahada üreticilerimize İlaçlama ve uygun ilaç konusunda destek ve bilgilendirmelerini yapıyorlar. Daha kaliteli bir kiraz için bakım çok önemli. İç piyasada Rağbet gören Kirazımız İhracatta ise Rusya ağırlıklı, Avrupa'da ise İtalya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere ihraç ediyoruz. Her yıl yaklaşık 450-550 ton civarında kirazımız ihraç ediliyor" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN