Merkez Bankası Heyetinden Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'a Ziyaret

Malatya Merkez Bankası yöneticilerinden Malatya'nın önemli ziraat odalarından Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'a ziyaret gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

        Malatya Merkez Bankası Müdürü İzzettin Uluat, Sorumlu İsmail Gökalp ve Yetkili Füsun Alev odamızı ziyaret ederek Malatya’nın Kayısıdan sonra en önemli ihraç ürünlerinden biri olan kiraz yetiştiriciliği hakkında görüşme gerçekleştirdiler. 

 

        Görüşmede kiraz yetiştiriciliğinin Dünya’da pek çok yerde yapılmasına rağmen Türkiye ekolojik koşullarının ve iklim şartlarının uygunluğundan dolayı birçok ülkeye ihracatını yapmakta olduğunu belirten Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz gelen heyete Kiraz meyvesi ve Önemine vurgu yaparak odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

 

         Başkan Doğan Solmaz konuşmasında" Malatya Yeşilyurt ilçesinde yetiştiriciliği yapılan kiraz ürününün meyve eti sertliği, aroması ve cezbedici rengi ile oldukça ön planda olduğu, yanı sıra Odamız ve Yeşilyurt Belediyesinin finansal desteği ile tek elden ilaçlama yapılmakta ve Avrupa Birliği Mevzuatına uyumlu ilaçlama yapılmakta olduğunu dile getirdik. 

 

         Kiraz meyvesinin coğrafi işaretlemesine ek olarak kiraz yaprağı köftesinin de coğrafi işaretleme alması konusunda çalışmalarımız devam etmekte ve Yeşilyurt ilçemizin kiraz yetiştiriciliği konusunda oldukça büyük öneme sahip olduğunu belirttik.

 

         Büyük önem arz eden kiraz yetiştiriciliğinde sorunlarında ele alındığı istişare sohbetinde maliyetlerin fazla olması, işçilik, ilaçlama, pazarlama, kültürel işlemler ve en önemlisi kiraz hasadı yapıldıktan sonra yeterli toplama alanı olmamasından kaynaklı hijyen ve depolama sorunları gündeme alınıp çözüm odaklı olması planlanarak bir rapor hazırladık.


         Bugün bizleri ziyarete gelen Malatya Merkez Bankası Müdürü İzzettin Uluat, Sorumlu. İsmail Gökalp ve Yetkili Füsun Alev hanımefendiye nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum " diye belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN