Ramazan Ayı Mesajları

11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif vesilesiyle Kurum, Milletvekilleri, Siyasi Parti Başkan ve Sivil Toplum temsilcileri birer mesaj yayınladılar. Mesajlarda

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

Başkan Gürkan'dan Ramazan ayı Mesajı


Ramazan-I Şerif Yardımlaşma Bakımından Kaçırılmaması Gereken Bir Fırsat Ayıdır.


        Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ramazan Ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Başkan Gürkan yayınladığı mesajda;


        “Değerli hemşerilerimizin, milletimizin ve âlemi İslam’ın Ramazan-ı şeriflerini kutluyorum. Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan’ın kelime anlamı birlik, beraberlik, rahmet ve bereket ayıdır. 


        Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği Ramazan ayı aynı zamanda; yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı, millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat ayı.


        Ramazan ayının bütün evlere, gönüllere, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eder, tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini ve korona virüs salgının tüm insanlığı terk etmesini temenni ederim" ifadelerine yer verdi. 


................


MHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ MEHMET FENDOĞLU RAMAZAN AYI MESAJI


MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


        “Mübarek Recep ve Şaban aylarını geride bırakarak, insanoğluna sayısız güzellikler katan rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi Mübarek Ramazan ayını ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Ramazan ayı af ve mağfiret ayı, Yüce Allah’ın bizlere lütfettiği büyük bir nimettir. Artık neredeyse saatlerle ifade edebileceğimiz kadar kısa bir zaman kalmıştır.


       Oruç ibadetinin yerine getirildiği bu mübarek ay birçok güzellikleri barındırır, kutlu bir misafir gibi heyecanla karşılanır, hüzünle uğurlanır.
       Bu kutlu ayda, yorulan ruhlarımızı teskin etmek, bunalan gönüllerimize huzur  vermek, özümüze ve fıtratımıza yönelerek hayatımızın iman, kulluk ve güzel ahlak ekseninde muhasebesini yapmak için eşsiz bir fırsattır.


       Ramazan İnanç ve ahlâk çizgimizdeki kararlı duruşumuzu sergileme fırsatı tanır, yardım ve iyilik ayıdır. Darda kalmışların, bilhassa yoksulların ve çaresizlerin halinden anlama ayıdır. iftar ve sahur sofralarımız bize yoksul ve yetimleri, muhtaç ve kimsesizleri başkalarını hatırlatıyorsa bir anlam ifade edecek, Ramazan ve Orucun içi dolacaktır.


       Ramazan; paylaşım, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu hasletlerin yaşanmasına vesile olan bu mübarek ayda sofralarımızı ve gönüllerimizi ihtiyaç sahiplerine açmayı unutmamalı ve Rabbimizin rahmetine nail olmalıyız.


      On bir ayın sultanını karşıladığımız bugünlerde koronavirüs salgını sebebiyle, yaşadığımız hassas süreçte maske-mesafe-hijyen kuralına daha fazla uymalıyız. Tüm yeryüzünü etkileyen bu salgını top yekün bir mücadele ile atlatacağız.


       Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, huzur, coşku ve sevinçle geçireceğimiz bayram günlerine kavuşmayı Cenabı Allah’tan niyaz edelim.


       Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayının başta Malatyalı Hemşehrilerimiz olmak üzere milletimiz, ülkemiz ve islam alemi için birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde hayırlara vesile olmasını  Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
..............................................................


- Milletvekili Kahtalı, Ramazan Ayını Kutladı


       AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Ramazan ayı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Milletvekili Kahtalı, Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.


       AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yüce Rabbimizin bizleri birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde mübarek Ramazan ayına ulaştırmasının mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Bir yıl boyunca hasretle yolunu beklediğimiz bu mübarek ayın öncesi rahmet, ortası bereket, sonu kurtuluştur. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif, Müslümanlar için bir umut ve uyanıştır. Allah bu mübarek ayda dilimizi, kalbimizi, tefekkür dünyamızı ve bütün hayatımızı Ramazanın getirdiği güzelliklerle buluşturmayı nasip etsin. Bir yandan Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da böyle mübarek bir ayı salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu hissediyoruz. Cami avlularında, iftar sofralarımızda mahzunluk hakim olacak. İnsanlık şu anda büyük bir sınavdan geçiyor. İnşallah tekrar camilerde, gönül sofralarında buluşacağımız günler yakındır. 


       Bu duygu ve düşüncelerle Mübarek Ramazan ayını kutluyor; Ramazan-ı Şerif’in ülkemize, gönül coğrafyamıza ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”


.................................................................

 

Rektör Karabulut’tan Ramazan Ayı Mesajı 


       Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında Ramazan ayının, İslâm âlemine ve dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, “Birlik ve beraberliğin, kardeşlik ve dostluğun en sıcak bir şekilde hissedildiği bir Ramazan Ayı’na daha erişmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Bu mukaddes ayda, insanı insan yapan değerler yoğun biçimde paylaşılır. Ramazan ayı, insanları kaygılardan uzaklaştırmakta, toplumsal yaşamda yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini anımsatmaktadır. Ramazan Ayı; kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıkartılması, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi ve güçlü bir şekilde ileriye taşınması için de bir fırsattır.” ifadelerine yer verdi. 


“Ramazan Ayı’nda Korona Virüsten Korunmak için Sağlıklı ve Dengeli Beslenmeye Önem Gösterelim”


       Rektör Prof. Dr. Karabulut yayınladığı mesajda Korona virüs ile ilgili önlemlere dikkat edilmesi ve alınan tedbirlere uyulması yönünde hatırlatmalarda bulunarak, dengeli beslenme vurgusunda da bulundu. Karabulut, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle içerisinde bulunduğumuz bu zor günlerden bir an önce kurtulmamız için bu mübarek ayda dualarımızı eksik etmeyelim. Ramazan ayını idrak ederken devletimizin korona virüs önlemleri için koyduğu kuralları hiçbir zaman ihmal etmeyelim. Korona virüs hastalığının bulaşmasını önleyen veya tedavi eden herhangi bir yiyecek ya da içecek olmasa da sağlıklı ve dengeli beslenmenin, fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanmıştır. Bu anlamda Ramazan Ayı’nda sağlıklı, dengeli beslenme ve aşılama süreci ile vücut direncimizi arttırıp bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, hem bedenen hem de ruhen temizlenerek bu süreçten çok daha güçlü olarak çıkacağımıza inanıyorum. Bu bakımdan, aynı zamanda bir iyilik, merhamet, şefkat ve hayırseverlik zamanı olan Ramazan ayının en mükemmel biçimde ihya edileceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.


 
 MTÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, Ramazan ayı nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadeleri kaydetti:


 
       Maddî ve manevî bakımdan şifa bulmuş olarak sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde Ramazan Bayramı’nda buluşabilme, sarılabilme ve hasret giderebilmeyi, daha da önemlisi insanlıkça bu zor dönemi geride bırakmış olabilmeyi diliyorum.


 
       Mukaddes kitabımızda “bin aydan daha hayırlı” olduğu belirtilen Kadir Gecesini içerisinde barından bu mübarek ayın hayırlara vesile olmasını, İslâm âlemine ve dünyaya sağlık, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.


 
       Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’in, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını, sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını diliyorum. Bir kez daha Ramazan ayına kavuşabilmiş olmanın heyecanının Ramazan Bayramı sevinciyle taçlanmasını diliyor, Ülke olarak, dünya olarak eski güzel günlere bir an önce kavuşma dileğiyle mukaddes Ramazan ayının barış ve kardeşlik duygularının hâkim olduğu coğrafyamızın bütün afet ve kötülüklerden uzak olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.


.........................................


MHP Malatya İl Başkanı Samanlı'dan Ramazan Ayı Mesajı


         Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Ramazan ayının başlangıcı sebebiyle çeşitli açıklamalarda bulundu. MHP İl Başkanı Samanlı açıklamasında, "Koronavirüs salgını gibi zorlu bir süreci yaşarken mübarek Ramazanın, Yüce Allah’ın nurunun tüm dünyaya yayılacağı huzur ve ibadet dolu ay olması en büyük dileğimizdir" dedi.


          MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, şunları söyledi: 


         ORUÇ, GÖZLERİMİZE İNEN KİBİR PERDESİNİN ARALANDIĞI BİR İBADET 


         “13 Nisan Salı günü itibariyle Ramazan ayının feyzine ulaşıyoruz. Pazartesi gecesi, Türk ve İslam alemi olarak ilk orucumuz için sahur bereketini yaşayacağız. Koronavirüs salgını gibi zorlu bir süreci yaşarken mübarek Ramazanın, Yüce Allah’ın nurunun tüm dünyaya yayılacağı huzur ve ibadet dolu ay olması en büyük dileğimizdir.


          KİBİR PERDESİNİN ARALANDIĞI İBADET 


         Oruç, gözlerimize inen kibir perdesinin aralandığı bir ibadettir. Yüce Mevla’nın bizlere farz kıldığı İslam’ın 5 önemli şartından birisidir. Bu farzı yerine getirirken en mühim vazifelerimizden biri de, ihtiyaç sahiplerini gözetmek ve merhametsizlikten sakınmaktır. İlahi kelamın kudreti hasebiyle, bizler de bu mübarek aylarda üzerimize düşeni yapıp; doğru yolda, dinimiz İslamiyet’in buyurduğu üzere, vatandaşımızla istişare halinde olmaya ve yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz.


         ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR AY...


 Bu ayı iyi değerlendirmeli ve elimize geçen her fırsatta ihtiyaç sahibi olan kimsesizlerimize, yetimlerimize ve yaşlılarımıza yardım elini uzatmalıyız. Salgın yüzünden iftar ve sahur sofralarının yanı sıra teravihlerde de maalesef beraber olamasak da Allah’ın huzurunda, yine aynı yöne yüzümüzü dönmeliyiz. 


         BAŞKAN SAMANLI, MASKE-MESAFE-HİJYEN MESAJI VERMEYİ UNUTMADI


          Çok zorlu dönemlerden geçiyoruz, yalnızca birlik ve dayanışma ile bu günlerin üstesinden gelebiliriz. Malatyalı tüm hemşehrilerimden ricam, bu ay koronavirüs konusunda daha hassas olmaları ve gerekmedikçe kalabalığa karışmamaları olacak. Mutasyonlu vakaların arttığı bu dönemde maske-mesafe-hijyen kuralına daha fazla uymalıyız.


           Son zamanlarda salgın genç-yaşlı demeden çok fazla canı yaktı ve yakmaya devam ediyor. Bunun önüne sadece kurallara riayet ederek geçebiliriz. Mübarek bir ay olan Ramazan ayını hastalıkla değil; sağlıkla ve güzellikle analım istiyorum. Ardından gelecek olan bayram, gerçekten tüm şehrin sokaklarında bayram havasında geçsin diliyorum. Başta Malatyalı hemşehrilerimiz olmak üzere, tüm Türk ve İslam âleminin Ramazan ayı mübarek olsun."


.................................................

 

MASKİ Genel Müdürü Karataş'tan Ramazan Ayı Mesajı


          Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karataş mesajında, toplum olarak, sevgi, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı Ramazan Ayı’na ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Ayı boyunca 7 gün 24 saat sahada aktif olacağını söyledi.


         MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı, on bir ayın sultanı Ramazan Ayı’na kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri bu günlere kavuşturan yüce Rabbime şükürler olsun. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın rahat, huzurlu ve güven içerisinde Ramazan Ayı’nı geçirebilmeleri için gerekli önlemlerimizi aldık. Ramazan Ayı boyunca 7 gün 24 saat sahada aktif olacağız. Planlanmış tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. 


          Vatandaşlarımız, içme suyu ve kanalizasyon konusunda oluşabilecek tüm sıkıntıları Alo 185 Çağrı Merkezimizi arayarak bildirmeleri yeterli olacaktır. Bu sene iftar ve sahur sofralarımızda buluşamayacak olsak ta gönülden yan yana olacağız. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, sadece oruç tutmakla yetinmeyip, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörüyle en yüksek noktalara eriştiğimiz Mübarek Ramazan Ayı'nın Malatya’mıza, ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ve huzur getirmesini temenni ederken, huzur ve kardeşlik içerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.


......................................

 

Başkan Apohan'dan, Ramazan Ayı Mesajı


         Basın İnternet Medya Yayıncılar Derneği (BİMYAD) Genel Başkanı Selim Apohan, Ramazan ayının gelmesi nedeni ile bir mesajı yayımladı.


         BİMYAD Genel Başkanı Selim Apohan mesajında, Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksullara yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir.  Başkan Apohan, "Ramazan ayı sadece oruç tutmak, sahura kalkmak değildir. Hoşgörünün, merhametin, barışın, sevginin, yardımlaşma ve paylaşmanın ayıdır. 


             Sevginin, kardeşliğin, paylaşmanın ve barışın adı olan Ramazan ayında ülkemizde huzurun ve kardeşliğin daha da güçlenmesini diler, içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın Malatya’mıza, Ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ederim” dedi.


...........................................


Başkan Dağ'dan Ramazan Ayı Mesajı


          Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayınladı.       


        Anadolu Basın Birliği Dernek Başkan Dağ Mesajında: Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın gönüllere huzur veren bir ay olduğunu dile getirdi.
         Bu ayda Gönüllere huzur veren 11 ayın sultanı Ramazan ayına kavuşmanın manevi iklimini yaşıyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı, rahmeti ve bereketi bol olan bir aydır ve değerini bilmeliyiz.


         Yoksulların gözetildiği, iftar sofralarının paylaşıldığı Ramazan ayı, aynı zamanda millet olarak yardımlaşma ve kaynaşma bakımından kaçırılmaması gereken bir fırsat aydır. Ramazan ayında bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizi en güzel şekilde sergileyerek, bu değerlerimizi geleceğe taşımalıyız diyen Başkan Zeki Dağ, Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının Türk ve İslam alemine, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyorum.


       Yine zor şartlarda görev yapan basın çalışan kardeşlerime çalışmalarından başarılar diliyorum ve Ramazan şeriflerini kutluyorum.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN