Soylu' Malatya'ya 1 Değil 5 Tesis Kazandırıldı'

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu yaptığı açıklamasında Malatya'ya bir değil 5 tesis kazandırıldığını ve çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek 'Mayıs ayında deneme üretimlerine geçeceğiz. Haziranda açılışını gerçekleştireceğiz' diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Türk Kızılayı tarafından yapımı devam eden Türkiye’de üretime yönelik tek olma özelliğiyle Kızılay Üretim üssünde çalışmalarda sona geliniyor. 

 

       Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu yaptığı açıklamasında Malatya’ya bir değil 5 tesis kazandırıldığını ve çalışmaların sonuna gelindiğini belirterek “Mayıs ayında deneme üretimlerine geçeceğiz. Haziranda açılışını gerçekleştireceğiz” diyerek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

       Başkan Soylu açıklamasında” Yatırımlarımız devam ediyor. Biz burada 1 fabrika düşünmüş iken şu an orada 5 tane tesis yapıyoruz. Birinci tesisimiz Hafif çelik Konteynır fabrikamız şu anda son aşamada bitmek üzere. 


 
         İnşallah Mayıs ayında deneme üretimlerine geçeceğiz. Haziranda açılışını gerçekleştireceğiz. Onun akabinde tekstil fabrikamızın şu an inşaatı bitti onunla ilgili de makine alma çalışmalarımız devam ediyor. Devamında Çadır Fabrikası olacak. 

 

        Yine 5 yıllık devam eden süreçte Ar-Ge ve bu tür çalışmalarımız devam ediyor. Lojistik merkez kuracağız böylece 5 adet tesisimizi Malatya’ya kazandırmış olacağız. Bu tesis gerçekten çok büyük bir tesis olacak. 

 

        Özellikle Türkiye’nin Ortadoğu’nun en büyük tesisi olma özelliğinde. Burası Kızılay, Kızılay Federasyonunun aynı zamanda afetlerde bir üssü olacak. Biz burada bu işi yaparken sadece bir afet olarak düşünmüyoruz. Depolama hizmeti verdikten sonra özele de satış yapacağız. 

 

        Türkiye ve Türkiye dışına Kızılay, Kızılay Federasyonu, Avrupa Birliği yani nerede bir şeyler yapılacaksa temini Malatya’da olacak. Böylece hem Malatya ekonomisine, hem bölge ekonomisine Türk ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. 

 

         Tesislerimize alınacak personel alımlarıyla ilgili şu an ciddi müracaatlar devam ediyor. Müracaatlar yapıldı. Bunlar üzerinde bu anlattığım 5 yıllık süre içerisinde tesislerimizde üretime geçecek fabrikalarda çalışabilecek teknik elemanların seçimi devam ediyor. 

 

         İlk etapta şu anda Konteynır üretimimizle ilgili elemanlarımızın ayrışmaları yapıldı. Bunlarla ilgili teknik şartlar tuttuğunda kura yolu alacağız ve bu alınanları tekrardan bir mülakattan geçireceğiz. Başarılı olanlar şartları tutanlar personel olarak çalışmaya başlayacaklar. “ 

 

Haber: Kayhan İNCEOĞLU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN