'Su Hazinedir, Bu Hazineyi Korumak İçin Tasarruf Edelim'

Karataş mesajında, su tasarrufuna dikkat çekerek, MASKİ'nin bu konuda bir takım tedbirler aldığını söyledi.

PAYLAŞ

        Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Karataş mesajında, su tasarrufuna dikkat çekerek, MASKİ’nin bu konuda bir takım tedbirler aldığını söyledi.

 

ALTERNATİF KAYNAK ARAYIŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

 

         Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1993 yılında aldığı karar doğrultusunda 22 Mart’ın 28 yıldır Dünya Su Günü olarak kutlandığını belirten MASKİ Genel Müdürü Karataş, “Dünyanın 3/1’i su kütlesiyle kaplıdır. Fakat bu suyun biz binde üçü‘ünü kullanabiliyoruz. Dünya nüfusunun % 40 susuzluk içerisinde yaşıyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de suyun önemi her geçen gün daha da artıyor. İçilebilir su kaynakları konusunda fakir bir ülkeyiz. 

 

        Su kaynaklarımızı çok iyi bir şekilde korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu konularda birçok projeler hazırlayarak hayata geçirdik. En başta alternatif su kaynakları arayışına yoğunlaştık. Çok şükür çalışmalarımız netice vermeye başladı. Birkaç bölgede yeni tespitlerimiz var. Gerekli analizleri yapıyoruz. Sonuçların çıkmasıyla birlikte buralarda da çalışmalara başlayacağız” dedi.  

 

TÜM OKULLARDA TİYATRO GÖSTERİLERİ YAPILIYOR

 

        Özellikle küçük yaştaki çocuklara suyun önemini anlatabilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktaran Karataş, “Şehir içi şebekelerimizin yenilenmesi ve fiziki kayıp kaçakların önüne geçilmesi noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra usulsüz su kullananlar için yeni tedbirler alıyoruz. Özellikle çocuk yaşta su bilincini oluşturmak amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ile işbirliği içindeyiz.
   
        Tüm okullarda suyun önemini anlatan tiyatro gösterileri organize ediyoruz. Suyumuzu korumak ve doğru kullanmak çok önemlidir. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan tek isteğimiz suyu ihtiyaçları kadar kullansınlar” diye konuştu.


BİR BİREY OLARAK BİZLER NELER YAPABİLİRİZ?


    
        Birey olarak herkesin su tasarrufu konusunda yapması gerekenler hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş, “Herkes kendi çapında bir takım tedbirler alarak su tasarrufu yapabilir. Örneğin; lavabo ve duşu kullanırken gerekmediğinde musluğu kapatalım. Musluklarımızın bakımını yaptıralım, sızıntı yapan muslukları tamir ettirelim, su tasarruflu modelleri tercih edelim. Bahçemizde hortum veya fıskiye yerine damla sulama sistemi kullanalım. 

 

        Çamaşır ve bulaşık makinemizi tam doldurmadan çalıştırmayalım. Sebze ve meyvelerinizi akan su altında değil, bir kap içerisinde sirkeli su ile yıkayalım. Bitkilerimizi buharlaşmanın en az olacağı sabah saatlerinde sulayalım. Saydığım bu küçük tedbirlerle çok büyük bir su tasarrufu yapmış oluruz. ‘Su Hazinedir, Bu Hazine Korumak için Tasarruf Edelim’ diyerek saygılar sunuyor, herkesin 22 Mart Dünya Su Günü’nü kutluyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN