Türk Ocağı Başkanı Günata'dan Sert Tepki' Türk Haksızlık ve Hadsizlik Yapmaz Şiddetle Kınıyoruz'

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ABD Başkanı Joe Biden'in lobilere şirin gözükmesi için 24 Nisan'da yaptığı konuşmasında ' Soykırım ' lafına sert tepki göstererek Kanlı Tarihiyle yüzleşemeyen ABD nin Şanlı Tarihe sahip Türk Milletine söylediği sözleri kabul etmiyoruz diyerek gerçeklerin tarih sayfalarında olduğunu belirtti.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata Açıklamasında

Aziz milletim;

        ABD başkanı Baydın Türkler soykırım yaptı deyince herkes bir şeyler konuşmaya başladı, yani beklenmiyor muydu? Türkiye’mize karşı her türlü karanlık örgüte destek vermiyor mu?

         Dost lafını lütfen yerinde kullanalım Devletlerin dostluğu olmaz menfaatleri vardır. ABD samimi değildir. Biz hala dost diye kendimizi aldatıyoruz. Bazen bir sözle herkesin maya’sı da ortaya çıkıyor.

        Milletim bir şeye çok dikkat etmeli elin gavuru bunu söylerde bizim gavurlar durur mu ? Söylenecek tek söz bunlar nesebi gayri sahih unsurlardır. Bu konuda vatan sevdalısı Kürtçe konuşan her vatandaşımızın yeni bir sayfa açması adlarının bunlarla anılmasını ben şahsen hazmedemiyorum.

         Ülkemiz üzerinde hesap yapanlar bizi bizden ayırmak isteyenler her oyunu oynamaktadır. Bu konuda siyasilerin dışında Türkiye'yi seven bütün STK ların, Tarih ve Sosyoloji profesörlerinin güçlü bir şekilde kınama açıklamaları yapmaları, bunların Ulusal yada mahalli TV ler de gündeme getirmeleri tarihi bir sorumluluktur.

 

         Ayrıca bizim okul müfredatlarında da bu meseleler yazılmalı ders kitaplarına girmelidir. Devletin eli ancak böyle güçlenir.

 

        Biz Türk ocakları olarak bu günleri yıllar evvel gördüğümüz için Malatya’mızda hemen bütün ilçelerde 55 okulda öğrencilere sosyoloji Prof’u ocaklı kardeşimiz Taner Tatar ve birçok hocamızla o zamanki Devlet arşivleri genel müdürü, şimdi  TOBB Üniversitesi Rektörü kıymetli hocamız Sayın Prof. Dr. Yusuf Sarınay marifetiyle beraber Türklerin Ermenileri katletmediklerine dair bilgi ve belgelerle görevimizi yapmıştık.

 

         Biz bunu usulden değil esastan yapmıştık. Bizlerin mesajı anlaşılsaydı ve Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde anlatılsaydı bu mesele üzerindeki hassasiyet bu gün millet nezdindeki önemi daha iyi kavranmış olurdu.

 

        Bu olay iktidar muhalefet yada etnik, mezhep meselesi değil, Türkiye'yi cezalandırmaya götüren  ciddi bir olaydır üç T olarak karşımıza çıkılabilir Toprak, tazminat, tanıma gibi... 

 

       Ermenilere güç verecek hamleler yapılabilir. Israrla ve inatla saman alevi gibi bugün konuşup birkaç gün sonra unutulacak bir konu değildir.

 

Osmanlı'nın milleti sadıka diye bağrına bastığı vefasızlar dişlerini Uluslar arası arenada göstermektedir. Bizim dedelerimize KATİL dedirtirsek bunun altından kalkamayız. Bu bir siyasi karardır.

 

       Türkiye'yi zora sokmaktır. ABD başkanının yaptığı açıklama Tarihi gerçeklikten uzaktır kabul etmiyoruz. Ben bir Türküm Türk haksızlık ve hadsizlik yapmaz Şiddetle kınıyoruz. Devletimizden de ciddi bir hamle bekliyoruz. Gelinen bu noktada Uhuletle ve suhuletle bu gelişmelere bakılması lazım.


     
       Tarihi devamlılık olan Türkiye Cumhuriyetini töhmet altına kimse sokamaz. Biz işe ciddi bakarsak Allah İslam'ın ve Türklüğün son kalesi olan milletimizle beraberdir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN