Vaka Sayısı Yüzde 70 Düştü

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Sağlık Müdürlüğünü Ziyaret etti

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya'da vaka sayının yüzde 60-70 oranlarında düştüğünü belirterek yoğun bakım servislerinde tedavi gören hasta sayısının ise 22 olduğunu açıkladı. Bentli, 250 bin kişinin aşılandığını 50 bin aşının da gelmesiyle aşılamaya hız vereceklerini bildirdi. 


       Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Vahap Güner , Yönetim Kurulu ü-yeleriyle birlikte Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli'yi ziyaret etti.Pandemi sürecinde tüm Sağlık Çalışanlarının bir seferberlik halinde pandemiyle mücadele ettiklerini belirten MGC Başkanı Güner “Sağlık çalışanlarımız hayatlarını ortaya koyarak pandemiyle mücadele ettiler. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyoruz. Malatya’nın güçlü sağlık alt yapısı nedeniyle pandemiyle daha büyük istenmeyen durumlar gerçekleşmedi. Bunu sizlere de borçluyuz, ilk ziyaretimizi bu nedenle sizlere yapmaya karar verdik” dedi. 


“Malatya’nın güçlü bir sağlık alt yapısı var”


       Malatya Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Malatya’mızın güçlü bir sağlık alt yapısı var. Hasta sayımız 90’ları bulduğunda da bir tek hastayı Malatya dışına göndermedik. Malatya’daki kurumlarda tedavi etmeye çalıştık, Üniversite hastanemiz önemli hizmetler verdi. Henüz tam geçmedi ama önemli bir sınav verdik hep birlikte” dedi. 


Vaka Sayısı 22’ye kadar düştü


       Pandemi sürecinde yerel basının her daim desteğini yakından hissettiklerini kaydedenProf.Dr.  Bentli "Yoğun bakım servislerinde tedavisi süren hasta sayımız 22-23'e kadar düştü. Bu rakam Eylül ayında yüzün üzerinde idi. Kasım ayında yine yüzü geçmiştik. Üçün dalgada da 90 civarı ile yoğun bakımda en üst sayıyı gördük. Günlük 7-8 hatta 10'unu gören vefat sayımız oluyordu, olmadığı günlerde oluyor şuan yoğun bakımda tedavi gören 20-22 hastamız var. Maalesef entübe edilen hastalarımızın yarısında çoğunu kayıp ediyoruz, çünkü bilinen kesin bir tedavisi olmayan bir hastalık. Vaka sayılarındaki düşüş bizi mutlu ediyor ancak tedbirleri elden bırakmıyoruz” diye konuştu. 


       COVID-19'a karşı korumaya yönelikSinovac aşısı çoğunlukta olmak üzere Malatya’da 250 bin kişinin aşılandığını ve aşılamanın devam ettiğini kaydeden Sağlık Müdürü Prof.Dr. Recep Bentli “250 bin kişi aşılandı, çok iyi sonuçlar aldık. Hiçbir yan etki görülmedi. Bakanlığımızla görüştüm 50 bin doz Biontech aşısı geliyor ve hemen aşılamaya hız vereceğiz. Hastanelerin yanısıra Aile Sağlık Merkezleri ve Aile Hekimliklerinde de aşılamaya başlayacağız. Bu virüsten korunmanın tek yolu aşıdır. Aşılanmak istemeyenleri de uyarmak istiyorum bir an önce aşınızı olunuz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN