Yeşilyurt Ziraat Odasından Üreticilere Uyarı!

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ağaçlarda zirai ilaçlama sezonuna da girilmiş oldu. Yeşilyurt Ziraat Odası Üreticileri Zirai İlaç Konusunda 17 madde ile uyardı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Kayhan İNCEOĞLU

       Her zaman Çiftçinin ve üreticisinin yanında olan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz yapılacak doğru ilaçlamada nelere dikkat edilmesi gerektiğini 17 madde ile üreticilerine duyurdu.


        İsteyen üreticilerin doğrudan Yeşilyurt Ziraat Odası ekiplerinden ilaçlama konusunda teknik destek alabileceklerini belirten Başkan Solmaz teknik ekibin devamlı sahada üreticilerle birlikte olduğunu belirtti. 

 

Başkan Doğan Solmaz" Üreticilerimiz ilaçlama uygulamalarına başladılar .İlaçlama sezonu başlamış olup zirai ilaçlama yapılırken dikkat edilmesi gereken hususları 17 madde ile sıraladık.


1- İlaçları mutlaka ruhsatı olan yetkili bayilerden almak gerekir.


2- İlaçları kullanmadan önce ambalajların üzerindeki etiketi dikkatle okuyunuz.


3- İlaçları hazırlarken elinizi sokarak karıştırmayınız. Bu iş için bir çubuk değnek kullanınız.


4- İlaçlama esnasında maske, gözlük, lastik eldiven kullanınız.


5- Hiçbir zaman boş depoya önce ilaç konulmamalıdır.


6- İlaçlama yaparken yemek yemeyiniz. Su ve sigara içmeyiniz. İş bittikten sonra ellerinizi ve yüzünüzü bol su ve sabunla yıkayınız.


7- İlaçların sis bulutu içine girmeyiniz. Bunları teneffüs etmeyiniz. Rüzgarlı havada ilaçlamadan kaçınılmalı, rüzgar ilaçlamayı etkilemeyecek kadar az ise rüzgar arkaya alınmalıdır,


8- Aşırı sıcak, yağışlı ve rüzgârlı havalarda ilaçlama yapmayınız.


9- İlaçlama sırasında ilaçlanan meyve ve sebzeden asla yemeyiniz ve bunları kimseye yedirmeyiniz.


10- Meyve ve sebzeyi son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreden önce hasat etmeyiniz. Erken hasat edilenleri yemeyiniz. Yiyenleri uyarınız.


11- Kullandığınız Bitki Koruma Ürünlerine ait boş ambalaj, kutu, şişe ve torbaları kesinlikle tarlaya gelişigüzel atılmamalı, imha edilmelidir.


12- Bitki Koruma Ürünlerini çocukların ulaşamayacağı yükseklikte kapalı ve kilitli özel bir dolap içinde ve gıda maddelerinden uzak tutulmalıdır,


13- Bitki Koruma Ürününü kullanırken baş dönmesi, bulantı, göz kararması gibi belirtiler hissederseniz uygulamaya hemen son veriniz ve kullanılan ilaç ambalajını yanına alarak en yakın bir sağlık kuruluşuna başvurunuz


14-İlaçlama başlamadan çevrede bulunan arıcılar ve hayvan sahipleri uyarılarak önlem almaları sağlanmalıdır.


15- İlaçlama makine yıkanırken artan su içme sularına karıştırılmamalıdır.


16- Hazırlanan ilaç depoda uzun süre bekletilmemelidir,


17- İlaçlama sonrası ilaçlama aleti muhakkak temizlenmelidir."


Haber: Kayhan İNCEOĞLU

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN