Yıldırım' Biz Aynı Mahallenin Evlatlarıyız'

Son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden Ak Parti ve İyi Parti arasında yaşanan siyasi çekişmelerin sonuçları maalesef ilimize de sirayet etmiş ve Malatya'mıza yakışmayacak görüntüler ortaya koymuştur.

PAYLAŞ

        İyi Parti Genel Başkanının Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sarf etmiş olduğu "Netenyahu" benzetmesi bir siyasi parti liderine yakışmamış ve bu açıklamanın akabinde Sayın Meral Akşener'in  Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi olan Rize'ye gitmesi de adeta kışkırtıcı bir durum haline gelmiştir. Bu ziyaret esnasında Rizeli vatandaşların Sayın Meral Akşener'e karşı tepki eylemleri yapması çok üzücü sonuçlar doğurmuştur. Bu olayların silsilesi maalesef İyi Parti Malatya İl Başkanlığı binasının saldırıya uğramasıyla, hoşgörü ve zerafetin şehri olan Malatya'da da görülmüş ve ilimizin kardeşlik duygusuna yakışmamış eylemlere dönüşmüştür. 

 

       Ayrıca bu olayın akabinde İyi Parti Malatya İl Başkanı Sayın Süleyman Sarıbaş'ın bu eylemlerin faili olarak Ak Partiyi suçlaması da yılların siyasetçisi olan sayın başkana yakışmamıştır. Bizler de bu yapılan eylemlerin doğru olmadığını belirterek bu olayı ve faillerini en sert bir dille kınadık. Ancak bazı siyasi parti il başkanlarının bu eyleme karşı yangına körükle gitmelerini de hayretle karşıladık. İlimiz bu söylemlerle kardeşlik duygusundan uzaklaşıp, Allah muhafaza iç kaosa sebebiyet verecek olayların fitilini ateşlemeye gitmesi en büyük çekincemizdir. 

 

       Bizler Yeniden Refah Partisi olarak ilimizin güzide siyasetçilerine çağrıda bulunarak şunu söylüyoruz; Bizler aynı mahallenin evlatlarıyız. İyi günde kötü günde aramızda ne geçmişse geçsin birbirimize sahip çıkan necip Malatyalılarız. Yüzyıllardır Alevisi Sünnisi, Türk'ü Kürd'ü kardeşlik içerisinde hoşgörü ile yaşayan insanlarız. Hayırdır arkadaşlar, ne oluyoruz. Nedir bu kin ve nefretin sebebi? Ne zaman bu hale geldik? Bu tür eylem ve ifadeleri Malatyalılık duygusunu göz önünde bulundurarak lütfen yapmayalım.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN