AB Delegasyon Heyeti Orduzu ve Kent Müzesini Gezdi

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile Kent Müzesini gezen Başkan Gürkan, Malatya Kimliğini Müzelerimizde Yaşatıyoruz

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

         Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet ile birlikte Orduzu Pınarbaşı, Hayvanat Bahçesi ile Kent Müzesi’ni ziyaret ettiler. 


       Kentteki tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak için titizlikle çalıştıklarını ifade eden Başkan Gürkan, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Malatya’da tarihi mekanların ayağa kaldırılması, gelecek nesillere aktarılması noktasında başlatmış olduğumuz çalışmalardan biride Kent Müzesiydi. Kent Müzesi olarak düzenlemiş olduğumuz yapı Osmanlı Padişahlarından Abdülhamit Han döneminde yapılan ve kentte uzun yıllar asker alma yeri olarak işlev gören tarihi binanın restorasyonunu yaparak müze hüviyeti kazandırdık. 


        Malatya'daki geçmiş yaşanmışlıkların, günümüzde yaşayanların ve kentin tarihiyle kültürüyle gelenekleriyle görenekleriylesanat adamlarıyla devlet adamlarıyla bilim adamlarıyla ilim adamıyla ve onların hatırasını canlandıracak olan müzemizde ayrıca kışla olması hasebiyle de askeri malzemelerin de sergilendiği kaliteli bir müze oluşturuldu” şeklinde konuştu. 


        Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ise programları çerçevesinde Malatya’da çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek, tarihi değerlere sahip çıkılması, restore edilerek gelecek nesillere aktarılmasının çok güzel ve anlamlı olduğunu ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN