AK Parti Malatya İl Başkanı İsmi Şekilleniyor

31 Mart Yerel seçimleri dahil AK Parti Malatya'da kan kaybetmeye devam ederken İl Başkanı kim olacak söylemleri kamuoyunda oldukça gündemde yer tutmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Mustafa İZCİ

      31 Mart Yerel seçimleri dahil AK Parti Malatya’da kan kaybetmeye devam ederken İl Başkanı kim olacak söylemleri kamuoyunda oldukça gündemde yer tutmaya devam ediyor.

       AK Parti yerel seçimlerde Türkiye genelinde liderliği CHP ye kaptırırken Malatya’da ise 2 büyük ilçenin AK Parti’den CHP’ye geçmesi Malatya’da İl Başkanı değişiminin sinyalini de vermiş oldu. Malatya tarihinde AK Parti’nin kalesi durumundaki Malatya’da alınan oyların düşüklüğü teşkilatların yeterince koordineli çalışmaması ve sahada halkın içerisinde olmayışları sandıklara oy kaybı olarak yansıdığı görüldü.

İL BAŞKANLIĞINDA İSMAİL HAKKI PEKEL SESLERİ YÜKSELİYOR

       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kurmaylarına talimat verdiği ve halktan kopuk, vatandaşlar tarafından benimsenmeyen, hata yapan, seçimlerde beklenen oyu aldırtamayan teşkilatların gideceği sinyali sonrası genel merkezde çalışmalar büyük bir hızla devam ederken gözler birçok ilde olduğu gibi Malatya’ya da çevrildi. 

           Malatya’da özellikle halkın ve teşkilatın istediği ve benimsediği isimler üzerinde duracağı beklenirken AK Parti’nin kuruluşundan beri çeşitli kademelerde başarıyla görev yapan ve örnek yöneticilik sergileyen Malatyalıların yakınen tanıdığı İşadamı, siyasetçi İsmail Hakkı Pekel ismi kamuoyunda ön plana çıkarken Malatya kulislerinde ise olumlu konuşulmaya devam ediyor.

          Malatya’da birleştirici güç olarak görülen ve AK Parti’yi yeniden güçlendirecek donanım ve kapasiteye sahip Siyasetçi İsmail Hakkı Pekel ismi Teşkilatlar tarafından da büyük kabul görüyor. Malatyalıların İl Başkanlığı koltuğunda görmek istediği İsmail Hakkı Pekel hayatı boyunca hep zirveye oynamış başarılarıyla ve insani ilişkileriyle bilinen bir isim. 

PANDEMİ ve DEPREMLERDE MALATYA’YI TERK ETMEYEN İSİM HAKKI PEKEL

          6 Şubat depremini yaşayan Malatya’da ilk günden beri şehri terk etmeyen ve işyerlerini açık tutarak vatandaşlara maddi ve manevi destek vererek Malatyalıların imdadına koşan İşadamı, Siyasetçi İsmail Hakkı Pekel Malatya’nın en buhranlı dönemlerinde dahi şehri terk etmeyerek Malatya sevdasının nasıl olduğunu en güzel örneğini sergileyen örnek isimlerden oldu.

         Mütevazi ve dürüst kişiliği ile geçmişinde keşkesi olmayan ender isimlerden olan İsmail Hakkı Pekel AK Parti’de görev ve dava adamı olarak ta kamuoyunda biliniyor. AK Parti Genel Merkezin bu defa isabetli kararlar alması vatandaşların benimsediği isim beklentisine karşılık olmasını aksi takdirde Malatya’nın  AK Parti kalesinden çıkacağı kamuoyunda konuşuluyor. 

          
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • A .Duran. Baydoğan | 12 Temmuz 2024 20:41

    Sayın İsmail. Hakkı Pekel olursa malatya kazanır adalet ve kalkınma partisi kazanır teşkilatlar taze kan duruşu ve kişiliği ile her yönlü çok güzel olur bizde deriz yeniden birdaha

  • Aslı | 12 Temmuz 2024 17:57

    Mevcut il başkanını kimse tanımıyor ki ben şahsen tanımıyorum oy veren biri olarak oyumu veriyorum ama kendilerini tanımam bu düzen böyle giderse ak partinin de anavatan dan hiç bir farkı kalmaz insanı kucaklayacak bir il başkanı gerek bu memlekette ben kadın kollarındayken tanırım hakkı başkanımı yapabileceğine canı gönülden inanıyorum inşallah o olur da milleti kucaklar insanların yüreğine dokunur

  • Ali seydi | 12 Temmuz 2024 17:52

    20 yıldır ak partiye oy verdim bu geçtiğimiz son iki seçimde cumbaşkanı hariç ne millet vekili seçiminde nede belediye seçiminde oyumu ak partiye vermedim çünkü bundan önceki il başkanı ihsan koca deprem zamanı 20 kere aramama rağmen telefona vermedi hakeza şu anki il başkanı da öyle benim fikrimce yüzde yüz değişmeli

  • Ali | 12 Temmuz 2024 17:25

    İsabetli bi karar olur bence çünkü mevcut yönetim halktan gerçekten koptu

BUNLARA DA BAKIN