Akçadağ İlçesinde Sulama Kanallarının Onarılmamasına Sert Tepki

6 Şubat Depremlerinden dolayı Akçadağ İlçesinin birçok yerinde sulama kanallarında meydana gelen tahribatlar ile kanalların temizlenmemesine ve bakımlarının yapılmamasına tepki.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       6 Şubat Depremlerinden dolayı Akçadağ İlçesinin birçok yerinde sulama kanallarında meydana gelen tahribatlar ile kanalların temizlenmemesine ve bakımlarının yapılmamasına tepki.

         Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)  Malatya Ören Şube Başkanı Mazlum Köse Akçadağ Ziraat Odası önünde yaptığı basın açıklamasında Sürgü Barajı ve Suçatı regülatöründen gelen ve ilçenin birçok bölgesini sulayan sulama kanallarının 6 Şubat depreminde tahrip olduğunu belirterek, kanallara bir an önce bakım yapılması gerektiğini söyledi.

        Mazlum Köse açıklamasında“ Geçtiğimiz yıl depremden dolayı sulama kanallarımız tahrip oldu. Bu yıl Temmuz ayının sonunda ve Ağustos ayında sulama yapabildik. Ağaçlarımız zamanında sulanmadığı için yer, yer verim kaybına neden oldu. Bu yıl da DSİ Bölge Müdürlüğü Akçadağ Sulama Birliği emrine araç ve malzeme vermesine rağmen zamanında kanallar temizlenmedi.

         Ayrıca sulamayı planlayan görevlilerin kendi işleri dışındaki farklı görevlere verilmeleri nedeniyle sulamayı işi bilmeyenler tarafından yaptırıldığı için Akçadağ sulama kanalları düzensiz ve kontrolsüz bir şekilde kullanılmaktadır.

         Bu yıl Akçadağ sulama birliği alanındaki kayısı bahçeleri tarlalarını tam sulamadan hasat yapmak zorunda kalmışlardır. Bu da ciddi anlamda kalite ve verim kaybıdır. Akçadağ Sulama birliği başkanlığının çalıştırdığı işçilerden kaynaklıdır diye düşürüyoruz. Suyu rotasyonlu bir şekilde düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Bağ ve bahçelerin sulanması bir an önce tamamlanmalıdır” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN