Akçadağ'ın Kaderiyle Oynayanları Tarih Bir Gün Yazacak

Akçadağ'ın Kaderi ve İş İnsanı Bayram Özcan'ın Mücadelesi

Gazeteci Remzi Hayta'nın Kaleminden... 

           Akçadağ, tarihin tozlu sayfalarına adını yazdırmış, ama yıllardır ihmal edilmiş bir ilçe. Yılların getirdiği sorunlar, İlçeden çok köy görünümündeki mahalleleri, sıkıntılarla boğuşan insanlarıyla artık yeni bir soluk bekliyordu.

           İşte tam da bu noktada, iş insanı Bayram Özcan’ın bağımsız belediye başkan adaylığı, ilçeye umut ışığı gibi doğdu. Kendisini ilk kez, CHP’den istifa eden dokuz aday adayının ortak adayı olarak bağımsız belediye başkan adayı olduğu dönemde tanıdım. Hedefi; Akçadağ’ın çehresini değiştirmek, yılların ihmaliyle köhneleşmiş bu güzel ilçeyi ayağa kaldırmaktı.

            İş insanı Bayram Özcan, kökleri Akçadağ’a sıkı sıkıya bağlı bir iş insanı. Alanya’da otel işletmeciliği yapıyor ve büyük başarılara imza atmış. Sahip olduğu mütevazı kişiliği, kararlı duruşu ve hayata bakış açısıyla, tıpkı rahmetli Vahap Küçük gibi, memleketine hizmet aşkıyla dolu. Kendisini tanıdıkça Akçadağ için ne denli büyük bir şans olduğunu daha iyi anladım. Çünkü Bayram Özcan’ın belediye başkanlığı gibi bir beklentisi yoktu; onun tek amacı, memleketine olan borcunu ödemekti.

         CHP, Bayram Özcan’ın bağımsız adaylığı karşısında öylesine rahatsız oldu ki, seçimlerde önüne engel koyabilmek için her yolu denedi. Partiye üye olduğu gerekçesiyle YSK’ya şikâyet ederek adaylığını iptal ettirdiler. Oysa Akçadağ için belki de yıllardır beklenen lider, tam da karşımızdaydı. Ne yazık ki, çıkar ve menfaat hesapları bu ilçenin kaderini bir kez daha kararttı.

        Bayram Özcan’ı, gazeteci dostum Kayhan İnceoğlu ile birlikte Antalya dönüşünde ziyaret etme fırsatı bulduk. Kendi elleriyle inşa ettiği oteline vardığımızda gözlerimize inanamadık. Alanya’nın en güzel otellerinden birine sahipti ve tam yüz kişinin istihdamını sağlıyordu. Otelin her köşesi, titizlikle düşünülmüş, emek verilmiş bir işin ürünüydü.

           Bizimle içtenlikle sohbet etti; Alanya’daki hayatından, ailesinden, Akçadağ’a olan sevgisinden bahsetti. O an içimden, “Ben olsam değil Akçadağ Belediye başkanlığı, ilçenin tapusunu verseler kabul etmem. Neden bu stresi çeksin, neden bu yükü omuzlasın?” diye geçirdim. Ama o, tüm bu konforlu hayatını geride bırakıp, memleketine hizmet etmek için yola çıkmıştı.

         Akçadağ, sadece bir belediye başkanı değil, bir babacan lider, bir dert ortağı arıyordu. İş insanı Bayram Özcan bu yolda ilerlemek istemişti ama ona bu fırsatı vermediler. Serik’te kendisine adaylık sözü verenlerin, Veli Ağbaba’nın Akçadağ’daki aday belirleme sürecinde nasıl davranıldığını herkes biliyor. Akçadağ halkı bu süreci izlerken, belki de bir kez daha siyasetin kirli oyunlarıyla yüzleşti.

          Sonuç olarak, Akçadağ için kaybedilen sadece bir belediye başkan adayı olmadı; ilçenin yıllardır özlemini çektiği bir fırsat, geleceğe dair umutları da kaybedildi. Bayram Özcan, kişisel çıkar gözetmeden, memleket sevdasıyla bu yola çıkmıştı. Ancak onun bu samimi çabaları, menfaat hesaplarıyla gölgede bırakıldı. Akçadağ’ın kaderiyle oynayanlar belki de bunu hiç umursamadı ama unutulmamalıdır ki, tarih bir gün bu yanlışları yazacak.

           Biz Akçadağlılar olarak, Bayram Özcan gibi bir değerin kıymetini bilemedik. O, Alanya’daki huzurlu hayatını geride bırakıp, Akçadağ için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırdı. Şimdi, Akçadağ’ın geleceğini karartanlar, bu karanlığın bedelini ödeyecek mi bilinmez. 

           Ama şunu biliyorum ki; Bayram Özcan, Akçadağ sevdasını yüreğinde taşımaya devam edecek. Kim bilir, belki bir gün bu güzel ilçenin makus talihi döner ve gerçek liderler sahneye çıkar. O güne kadar bizler, bu karanlık dönemi ve Bayram Özcan gibi insanların kıymetini bilememiş olmanın pişmanlığını yaşayacağız.

Allah, bu güzel ilçenin talihini değiştirecek, gerçek liderleri, gerçek hizmetkârları nasip etsin.

            Bayram Özcan’ın bu fedakarlığını ve Akçadağ için hissettiği sevgiyi hiçbir zaman unutmayacağız. Kendisini engelleyenlere ise sözümüz şu; “Akçadağ’ın kaderiyle oynayanlar, Allah sizleri bildiği gibi yapsın. İnşallah, yaptığınız bu kötülüğün bedelini ödersiniz.” 
 

Akçadağ'ın Kaderiyle Oynayanları Tarih Bir Gün Yazacak

Bakmadan Geçme