Başkan Küçer'den Bayramda Korsan Et Çekenler Denetlensin Uyarısı

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer Uyardı' Kurban Etlerini Kasaplar Hariç Çektirmeyin'

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer Kurban Bayramı öncesi vatandaşları merdiven altı sağlıksız, Hijyen ortamı olmayan Sokaklarda ve dükkanlarda Kurban Eti çekilmemesi konusunda uyardı.

KÜÇER” ZABITA ve TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNİ YAPSIN”

Halkın sağlığının her şeyden önemli olduğunu ifade eden Malatya Kasaplar Odası Başkanı Yusuf Küçer Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini 4 Günlük Kurban Bayramı süresince Kurban etini yasal olmayan şekilde yollarda ve kasap olmayan dükkanlarda çekenlere karşı denetimler yapmalarını istedi.

Başkan Küçer açıklamasında” Pazar günü dahil 4 günlük Kurban bayramı süresince vatandaşlarımız kurbanlarını kesecekler. Allah Kabul etsin.

Bizim isteğimiz geçen yıllarda yeterince denetimlerde bulunmayan kurumların halkın sağlığını düşünerek merdiven altı diye tabir ettiğimiz Kurban etini kıymaya dönüştüren işyerlerinin denetlenmesi, bunların kontrol altına alınması.

Kurban etleri Kasaplarda uzman ekiplerce hijyenik ortamda çekilir. Tozun toprağın olduğu sokak kenarlarında değil, Kasaplıkla alakası olmayan işletmelerle değil, bu işi gerçekten yapan Kasap dükkanlarında, Marketlerin et reyonlarında sağlıklı koşullarda et çekilir.

Defalarca geçen yıl gündeme getirmemize rağmen sokaklarda ve bu işle alakası olmayan esnafların sadece bayram süresince para kazanma hırsı yüzünden korsan olarak yaptıkları iş vatandaşların sağlığını hiçe saymak demektir.

KÜÇER” HERKES GÖREVİNİ YAPMALI”

Kasap kasaplık görevini, Zabıta ise korsan et çekenleri tespit ederek yasal işlemini yapmalı. Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri ise sağlıksız ortamda et çeken meslekle ilgisi olmayanları denetlemeli gereğini yapmalı diye bu bayram bekliyoruz.”

Bakmadan Geçme