İKİZCE -TOKİ

TOKİ Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Bağlı, Konut Üretim Birimidir.

Hamit KİRAZ'ın Kaleminden...

Firmalar burada ihale alıp TOKİ'nin konut ihtiyacına göre inşaat yaparlar, sıfırdan başlayıp alt yapısında, çevre düzenlemesi Yolların Yapılması vs. Bir bütün olarak inşat bitimine kadar yapıp teslim ederler, Hak edişlerini de TOKİ'den alırlar..

Hal böyle iken

İKİZCE MAHALESİ BURDA OLMASAYDI

İkizcenin ve burada giden 3-4 köyün yolu olmasaydı, toki ihalesini alan firmalar kendi inşaatlarına gitmek için servis yolarını açmayacaklar mıydı? Tabi ki açacaklardı. Açtıklar yolun parasını da Toki'den alacaklar.

Başta kendi servis yolarını açsalardı. İKİZCE mahallesi de bu kadar zarar görmezdi. Yapamadılar, yolları param parça ettiler. Bir yaz boyu köy halkını toz duman içerisinde bırakıp insanların sağlıkları, meyve ağaçları, hayvanları zarar görmezdi. Bu vurdumduymazlık karşında köylüyü isyan ettirdiler.

Köylü bir iki pasif eylemde yolu kapatarak basın aracılığıyla sesini ve bu rezilliği duyurmak istediyse de kimse duymadı.

Her seferinde Büyük Şehir Belediye Başkanı Sami Er, tamam yolunuzu yapacağız demişse de yapılmadı.

İKİZCE ikizcilikten çıktı her şeyini bitirdiler bari yolunu yapsınlar diye Köylü bu sefer ihtiyar heyeti ve Dernekleriyle Malatya Büyük Şehir Belediyesi önünde eylem yapmak ve sonrasında
Sami er başkanla görüşmek oldu

Toplantıda Sami Er başkanı yukarıda anlattığım başta olması gereken, TOKİ şantiyelerine alternatif bir yol açarak ağır tonajlı arabaların köy yolunun kullanmamasını sağlamak,
Bozulan ikizce mahallesi yolunu yeniden yapma sözünü vermiş.

Ben sayın başkanla çalıştım başkan Özel İdare Genel Sekreteri iken bende İl Genel Meclic Üyesiydim. Sami Er kuralcıdır, verdiği sözü yerine getirir. İnşallah kar kış olmadan köylü bu yol çilesinde kurtulur diye umut ediyorum.

Bakmadan Geçme