Malatya'nın Patlıcan Tavası Usta'nın Yerinde

Malatya'nın geleneksel lezzetlerinden sofraların vazgeçilmezi Patlıcan Tava Büyükşehir Belediyesi Esnaf Çarşısında' Usta'nın Yeri' nde yenir.

Malatya'nın geleneksel lezzetlerinden sofraların vazgeçilmezi Patlıcan Tava Büyükşehir Belediyesi Esnaf Çarşısında” Usta'nın Yeri” nde yenir.

1964 yılından beri Yemek sektöründe Malatya'nın yetiştirdiği önemli ustalardan Abdurrahman Aslan İlk günkü lezzet kalitesiyle Patlıcan Tava yapmaya Malatya halkına hizmet vermeye devam ediyor.

6 Şubat Depremlerinden sonra işyerlerinin büyük oranda yıkılmasıyla birlikte Devlet tarafından yaptırılan Malatya Büyükşehir Belediyesi yanında Büyükşehir Geçici Esnaf Çarşısında” Usta'nın Yeri” Esnaf lokantasını faaliyete geçirterek Malatya halkının vazgeçilmez lezzeti Patlıcan Tava'yı vatandaşlara takdim ediyor.

Maharetli elleriyle yılların tecrübesiyle 1964 yılından beri gelen lezzet serüveniyle Masterchef'te Danilo Şef'in dahi yedikten sonra öve, öve bitiremediği Gurmelerin vazgeçemediği Patlıcan Tava yemeği Aşçı Abdurrahman Aslan'ın ve yardımcı Aşçılar görünmez aşçı ustaları elinde hayat bulmaya yiyenlerden ise tam not almaya devam ediyor.

Yemek menüsü Et ve Tavuk Döner yanında Malatya Kavurması, Malatya mutfağı Tel Kadayıfı ile Fırın Sütlaç'ta Usta'nın yerinde bulmak mümkün.

Tamamen yerli Malatya'nın tarlalarında organik olarak yetişen sebzeler ile veteriner kontrolünde kesilen etlerden hazırlanan ve Meşe Odunundan elde edilen köz ile pişen Patlıcan Tava'dan siz halen yemediniz mi?

Haber Foto: Emrullah ŞAHİN

Bakmadan Geçme