Sami Er' Malatya'nın Sahibi Sizlersiniz'

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında program düzenledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında program düzenledi.

Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen Muhtarlar Günü programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in yanı Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Babacan, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Muhtar Dernek Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, her yıl Ekim ayının 19'unda kutlanan Muhtarlar Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda merkez ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Programda bir konuşma yapanBaşkan Er, muhtarlık makamının vatandaşlar ile yerel yönetimin arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan Başkan Er, “19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak belirlenmiş ve muhtarlar günü olarak kutlanmaktadır. Bugün, ülkemizin yönetim yapısının ve demokrasimizin temel taşlarından biri olan muhtarlarımızı onurlandırmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Sizlere şahsım ve Malatya Büyükşehir Belediyesi adına sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

‘GÖNÜL COĞRAFYAMIZ ATEŞ ÇEMBERİNE ÇEVRİLMİŞ DURUMDA'

Filistin'de yaşanan katliamı kınayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Öncelikle Gazze'de şehit edilen Hamas lideri Yahya Sinvar'a Allah'tan Rahmet diliyorum. Allah Rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Şehadeti bizleri derinden üzmüştür.İslam coğrafyasını, gönül coğrafyamızı işbirlikçileri ile birlikte ateş çemberine çeviren emperyalistler, coğrafyamızda bizim insanlarımıza suikast düzenleyerek, bomba yağdırarak, çoluk çocuk, kadın erkek demeden katlediyorlar.Böylesine pervasız bir dünyada yaşıyoruz. Gönül coğrafyamıza sahip çıkalım. Ben buradan tekrar tüm şehitlerimize rahmetler diliyorum” dedi.

“MUHTARLAR DEVLETİN SESİ VE ELİ”

Muhtarlık makamının önemine değinen Malatya Büyükşehir BelediyeBaşkanı Sami Er, “Muhtarlarımız, ülkemizde yerel yönetimlerin en temel yapı taşıdır. Vatandaşlarımızın yaşadıkları bölgelerdeki en yakın yöneticileri ve temsilcisi olan muhtarlarımız, mahallelerinin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini en iyi bilen kişilerdir.

Mahallelerimizin her sokağına kadar hizmet götürebilmemiz, siz değerli muhtarlarımızın katkılarıyla mümkün olmaktadır. Malatya'mızda, 719 mahallemizde görev yapan muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız çıkarılan yasa ile birlikte muhtarlarımıza ne kadar önem ve değer verdiğini biliyoruz.

Muhtarlarımız seçilmiş insanlardır. Muhtarlarımız o bölgenin temsilcileridir. Muhtarlarımız yerel yöneticilerin işlerini de kolaylaştırıyor. Mahalle sakinlerinin taleplerini bize ileterek onların yaşam kalitesini artırmak için sürekli çaba gösteriyorsunuz. Ekiplerimiz sahada cansiperane bir şekilde çalışıyor. Gönül ister ki bütün istekleri tek seferde karşılayabilelim.

Allah'ın izniyle çok çalışarak istek ve talepleri öncelik sırasına göre sıralayıp üstesinden geleceğiz. Bizim birinci önceliğimiz her fırsatta söylediğim gibi depremin yaralarını sarmak ve depremde evlerini, işyerlerini kaybeden kardeşlerimizin evlerini ve işyerlerini en kısa sürede teslim etmektir.Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, valimiz, milletvekillerimiz ve biz yerel yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

‘MALATYA'MIZIN ÖNCELİĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELECEKTİR'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ilçe belediyeleri ve muhtarlarla uyum içerisinde olduklarını da belirterek, “Belediye Başkanlarımızla, Belediyelerimizle hiçbir parti ayrımı yapmadan uyum içerisinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızla sürekli irtibat halindeyiz” dedi.

‘MALATYA'NIN SAHİPLERİ SİZLERSİNİZ'

Malatya'nın sahipsiz olmadığını vurgulayan Başkan Er, “Bizim tek hedefimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi aday gösterdi, siz Malatyalılar da bizi seçtiniz. Samimiyetimle söylüyorum tek hedefimiz Malatya.

Malatya'nın sahibi Cumhurbaşkanımız, Malatya'nın sahibi bakanlarımız, Malatya'nın sahibi milletvekillerimiz, Malatya'nın sahibi valimiz ve Malatya'nın sahibi sizlersiniz, bizleriz. Gelin hep birlikte Malatya'mızı ayağa kaldıralım. Ben hepinize saygı ve sevgiyle muhabbetlerimi sunuyorum. Tekrar ‘Muhtarlar Günü'nüz kutlu olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

BABACAN; MAHALLELERİMİZİN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZDAN ALIYORUZ

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle gerçekleştirilen programa katılan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ise yaptığı konuşmada, “Filistin'de, Gazze'de, Batı Şeria'da, Kudüs'te aslında 70-80 yıldır bu coğrafyada büyük bir sıkıntının içerisindeyiz. Cenab-ı Allah hepimize cesaret versin. Akılla yöntemle bu zulümlerin ortadan kalkması için uğraşma kararları versin. Bütün şehitlerimizin mekânları cennet, dereceleri âli olsun.

Değerli muhtarlarımız, Malatya 6 Şubat öncesi ve 6 Şubat sonrası tarih olarak ikiye ayrılıyor. 6 Şubat öncesi başka gündemlerimiz vardı. Takip ettiğimiz büyük projeler vardı. 6 Şubat'tan sonra ise bir yandan o projeleri takip ederken aynı zamanda başlı başına yeni bir şehir inşa etme gibi bir gündemimiz var. Bizim için 6 Şubat'tan önce devam eden büyük projeler neyse 6 Şubat tarihinden sonra da devam ettireceğiz. Mahallelerimizin sorunlarını muhtarlarımızdan alıyoruz.

Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, İlçe Belediye Başkanlarımızla, Malatya'nın sorunlarının çözümü için hep birlikte hareket ediyoruz. Herhangi bir parti ayrımı gözetmeksizin her ilçemize gidiyoruz ve muhtarlarımızla, hemsehrilerimizle görüşüyoruz. Sıkıntıları sorunları yerinde dinliyoruz” dedi.

Nikah Sarayındaki programda konuşan Malatya Valisi Seddar Yavuz ise “35 yıldır sizlerle beraber bu ülkeye hizmet eden bir kardeşiniz olarak, muhtarlarımızın ülkemizin gelişmesinde, kalkınmasında ve demokrasinin içselleştirilmesindeki rolünü biliyorum.

Bu vesileyle, dünden bugüne ülkemizin her bir köşesindeki vatandaşlarımıza hizmet eden tüm muhtar kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Ahirete irtihal eden tüm muhtarlarımıza rahmet diliyorum. Sizlere ise sağlık, afiyet ve huzur içerisinde görevler diliyorum. Halkımızın teveccühüne mazhar olmuş ve 5 dönemdir, 6 dönemdir seçilmiş muhtarlarımız var. Seçilmenin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak, bu başarıyı gösteren tüm muhtarlarımızı gönülden tebrik ediyorum.

Birkaç konuya değinmek istiyorum. Birincisi,İlimizde en son 5.9 şiddetinde deprem meydana geldiğinde hepimizin yüreği tekrar ağzına geldi. Belki aradan geçen 20 ay içerisinde depremin yıkıcılığı yavaş yavaş unutulmaya başlanmış olabilir. Ben yaklaşık 3 aydır bu şehirde görev yapıyorum, yani3 aydır sizlerle birlikteyim. Bu süre zarfında, ağır hasarlı yapıların yıkımını yapmak için mücadele ediyoruz.

Ancak yıktırmamak için direnen, dava açan kişilerle de maalesef uğraşıyoruz. 5.9 şiddetindeki bir deprem hepimizi sokaklara dökmeye yetti. Bu durum da,Malatya'da tekrar deprem olabileceğini gösteriyor. Sayın Vekilimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade ettiler, 50-60 yıllık binaların sağlam olduğunu iddia etmek, mantık dışı ve akıl dışı bir gerekçedir.

Kahramanmaraş'taki depremde, ilk gün oraya giden ve o manzarayı gören biri olarak soruyorum: Bizim kaderimiz, enkazlar etrafında ağlamak ve gözyaşı dökmek midir, yoksa tedbir almak mıdır? Hangisini tercih edeceğiz? Kader diyebilir miyiz, tedbir almadan Allah'tan geldi diye bilirmiyiz? İslam anlayışında tevekkül nedir? Tevekkül, her türlü tedbiri almak, sonra Allah'a tevekkül etmektir. Hiçbir tedbir ve önlem almadan kader diyebilir miyiz? Kendi cehaletimizi kendi bilgisizliğimizi yüce Yaradan'a yükleyebilir miyiz?

Bu yüzden, kentin merkezini bir yandan yıkmaya çalışıyoruz, bir taraftan da inşa etmeye çalışıyoruz. Bazı çarpıcı rakamlar vereyim ki buradaki herkes duysun: Şu anda Saray Mahallesi'nde, Merkez-1 diye tabir ettiğimiz bölgede, 75 bin metrekare alana 20 bin metrekare diyafram duvar örüyoruz ve 94 kilometre fore kazık yapıyoruz. Bu projeyi de hibe ediyoruz. 5 Şubat 2023 tarihinde orada mal varlığının değeri neyse onu bir kenara yazıyoruz. Bitirdiğimizde, eğer siz alacaklıysanız peşin olarak ödüyoruz, biz alacaklıysak 2 yıl ödemesiz, 18 yıl vadeli ve 0 faizli olarak borçlandırıyoruz.

Elbette metrekareye metrekare vermeyeceğiz, çünkü biz gecekondu yapmıyoruz. Bitişik estetiği olmayan, yolları ve yeşil alanı bulunmayan beton yığınları mı istiyorsunuz, yoksa şehre girdiğinizde muhteşem bir şehirle mi karşılaşmak istiyorsunuz? Tercihiniz nedir? Deprem olduğunda güvenle içinde oturabileceğiniz bir işyerimi istiyorsunuz, yoksa annenizi babanızı ve sevdiklerinizi merak edip yollara düşmek mi istiyorsunuz?

94 kilometre fore kazık ve 20 bin metrekare diyafram duvar yapan bir devlet büyük fedakârlıklar gösteriyor. Bu para sizin paranız, 86 milyon vatandaşın parası. Bu tarihi bir fırsattır. Gelin el ele verelim. Göreve başladığım ilk günden beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, tüm kurum ve kuruluşlarımız, STK'larımız ve Muhtarlarımız ortak akıl ve istişare kültürünü hakim kılacağız.

Dayanıksız, ağır hasarlı ve rezerv alanlardaki binaları yıkacağız. Devletin iki temel özelliği vardır; Şefkat ve kudret. Malatya'nın şefkate ihtiyacı olduğu kadar kudrete de ihtiyacı var.

Değerli arkadaşlar, görevini yapan, vatandaşlık görevini yerine getiren herkesi şefkatle kucaklıyoruz. Şehit ve gazi ailelerini, yoksul halkımızı şefkatle kucaklıyoruz. Eşim ve ben bu şehre gönül verdik. Allah şahit, buraya atandığımız günden beri şükrediyoruz, çünkü dua almak için buradayız. Bu şehirdeki inşa ve imar sürecini engelleyenlerle elbette mücadele edeceğiz. Çünkü gerçekten güvenle oturabileceğiniz bir şehir inşa etmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu şehri ayağı kaldırın diye beni, Büyükşehir Belediye Başkanını ve Milletvekillerini talimatlandırıyor.Bu şehrin insanlarının, kaygısız evlerinde oturabilmesi ve işyerlerinde çalışabilmesi için şehrin merkezinin ayağa kalkması gerekir.

Bu yüzden büyükşehir belediye başkanımızla ilçelere gidiyorum. Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde muhtarlar toplantısının tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte yaptık. Sizlere bu şehirden ne yaptığımızı ve ne yapmak istediğimizi anlattık. Daha sonra bu çalışmalarımızı diğer ilçelere taşıdık. Her gittiğimiz ilçede tüm muhtarlarımızı dinledik. Yaptığımız faaliyetleri sizlere anlatıyoruz. Biz farklı ve gizli bir iş yapmıyoruz.

Amacımız sizlere güvenli bir şehir sunmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, milletvekillerimiz ve büyükşehir belediye başkanımızla birlikte bu şehri ayağa kaldırmak için çalışıyoruz. Şehrin merkezini yeniden dizayn ediyor, yerinde dönüşüm projelerini hayata geçiriyoruz. Şu ana kadar 741 bağımsız bölüm için ruhsat verildi. Bu süreçlerin zorluğunu biliyoruz, özellikle büyük alanlarda bu işler daha da karmaşık hale geliyor. Ancak kararlıyız, hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmayacağız. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın taahhüdüdür.

Bu şehirde yaşayan herkes, şehrin güzelliklerini öne çıkarmakla sorumludur. Şehri her gün kötüleyerek bir yere varamayız. Umutsuzluğa kapılmak için hiçbir sebebimiz yok. Devletimiz Malatya'ya yatırım yapıyor, projeler hayata geçiyor. Bize düşen ise el birliğiyle bu çalışmaları desteklemek ve şehrimizi yeniden ayağa kaldırmaktır. Şikâyet etme zamanı değil. Hep birlikte el ele vererek Malatya'yı daha güzel bir geleceğe taşıyacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme