Tarım İl Müdürü Aksoy' Trakya Arısının Önemi Artıyor'
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje ile birlikte Doğal dengede çok önemli bir yere sahip olan arıların her gün kovan sayısı artmaya devam ediyor.
Islah Edilmiş Ana Arı Üretim Projesi ile Kırklareli başta olmak üzere birçok ilde Trakya arısı bakımı artıyor.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği proje ile birlikte Doğal dengede çok önemli bir yere sahip olan arıların her gün kovan sayısı artmaya devam ediyor.
Doğal dengede çok önemli bir yere sahip olan arıların Trakya için her geçen gün önemi daha da artıyor.
"Hastalıklarla mücadeleci"
Bakımı açısından da oldukça farklı özelliklere sahip olan Trakya arısı ile ilgili hayata geçirilen proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, "İlimizde günden güne artan kovan sayısı, ilimizde arı ve ana arı ihtiyacını doğurmaktadır. İlimize özel olan Trakya arısı da verim özellikleri, sakin karakteri ve hastalıklarla mücadeleci bir yapıya sahip olmasından dolayı sadece ilimizde değil, diğer illerden de rağbet görmektedir.
İlimiz arıcılık yönünden yüksek bir potansiyele sahip olduğundan ve coğrafi koşullarının uygun olmasından dolayı, Bakanlığımızın arıcılık ile ilgili destekleri ilimize her geçen gün daha fazla yapılmaktadır." sözlerini ifade etti.
Ülke genelinde büyük rağbet gören Trakya arısı için birçok kurmun birlikte proje için çalıştığının altını çizen Müdür Aksoy, "Bu kapsamda; Kırklareli Valiliğimiz İl Özel İdaresi kaynaklı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği paydaşlığında, Trakya Arısı'nın ana arı ihtiyacını karşılamak için, Trakya Arısı Islah Merkezinde uygulanacak “ Islah Edilmiş Ana Arı Üretim Projesi”nin açılışı yapıldı." sözlerini ifade etti.
Projenin açılışını Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nuri Çalışkan, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ve üreticileri katılımlarıyla gerçekleştirildi.
İl Müdürü Mehmet Aksoy konuşmasında, “İlimiz, Trakya Bölgesi'nin incisidir. Dağlarından bal, ovalarından yağ akan bir şehirdir. Biz ilimizin kıymetini ve tarımsal potansiyelinin bilincindeyiz. Bu gibi projelerle ilimizin adını özellikle arıcılık yönünden daha da çok duyuracağız.
Ayrıca siz değerli üreticilerimizden bir isteğim daha var; sadece bal üretimi ve arı üretimi ile kalmayıp, arıcılığın bütün ürünlerinin üretimini yapıp, arı ürünlerini paketlemede tesisleşmeye gidilmesini sağlamalısınız. Şimdiden bütün emekleriniz ve katılımınız için teşekkür ederim. Hayırlı ve bol kazançlı bir hasat dönemi geçirmenizi dilerim.” dedi.
Açılış programının sonunda üreticilerimize malzemeleri teslim edilip, karşılıklı istişareler ve bilgilendirmeler yapılarak tamamlandı.
Şefik Kenar
www.onadimgazetesi.com