Başkan Er' Malatya'nın Sahibi Yediden Yetmişe Bütün Malatyalılardır'

Malatya Büyükşehir Belediyesinden Kışla Caddesi'ndeki Tahliye ve İnşai Faaliyet Hakkında Kamuoyuna Açıklama Geldi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

         Malatya Büyükşehir Belediyesinden Kışla Caddesi’ndeki Tahliye ve İnşai Faaliyet Hakkında Kamuoyuna Açıklama Geldi.

        Yapılan açıklamada”  Kışla Caddesi’ni içine alan Saray Mahallesi rezerv alanında başlayan kentsel yenileme çalışması ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz.

        Bilindiği üzere 6 Şubat depremi başta şehir merkezi olmak üzere kent genelinde birçok mahallemizde ağır hasar ve yıkıma neden olmuştur. Depremin yol açtığı ağır hasarı ortadan kaldırmak ve kenti yeniden mamur kılmak amacıyla başta Çevre Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere, diğer Bakanlıklarımız ve Büyükşehir Belediyemiz kapsamlı bir çalışma yürütmektedir.

          Hemşerilerimizin bir an önce konut ve işyerlerinde ikamet etmelerin sağlamak için hummalı bir faaliyet içerisindeyiz. Normale dönüşü gecikmeden sağlayabilmenin şartlarından biri de şehrin nabzının attığı, ticaretin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin odağında yer olan merkezdeki çarşı, cadde ve mahalleleri ile çevredeki mekanları hızla inşa etmektir. Bu amaçla rezerv alanlarında inşai faaliyetin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması hayati öneme sahiptir.

        Şehir merkezinde yer alan Kışla Caddesi - Saray Mahallesi rezerv alanında ve komşu alanlarda bulunan yeraltı suyunun bu alanda yapılacak olan binalara zarar vermemesi için projelendirilen diyafram duvarın proje alanını çevreleyecek şekilde bir bütün halinde inşası zorunludur.

        Rezerv alanda yer altı su seviyesi düşük olduğundan (ortalama 4 m) zemin iyileştirmesinin de parça parça değil bir bütün olarak yapılması mecburiyeti vardır. Bu nedenle proje gereği Kışla Caddesini de içine alan rezerv alanda kısmi çalışma ve etaplar halinde inşai faaliyet mümkün olamamaktadır.

        Halihazırda Saray Mahallesi rezerv alanının 1.etabında tahliye ve yıkım neredeyse tamamlanmış olup sadece Kışla Caddesi bölümü kalmıştır.

          Zaten Kışla Caddesi’nde tahliye ve yıkımın en sona bırakılması hususu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından müteaddit defa kamuoyuna açıklanmış ve süreç bu yönde ilerlemiştir. Esnafımızla görüşülerek, talepler doğrultusunda çalışma yapılmış ve cadde de bulunan işyerlerinin tahliyesi için de süre uzatımları yapılmıştır.

        Burada tahliyenin gecikmesi durumunda söz konusu rezerv alanında hak sahibi olan 2 bine yakın hemşerimizin daha da mağdur olacağı açıktır. 

      Çünkü rezerv alandaki hak sahipleri diğer yerlerdeki kalıcı konut ve işyeri kuralarına katılamayıp kendi yerlerinin teslimini beklemektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tahliye tebligatını müteakip, esnafımız için geçici işyeri kura çekimini yapmış ve ilgililere yer teslimini yapmıştır. 

        Kışla Caddesi esnafımıza Kanalboyu’nda ve Millet Bahçemizde geçici işyeri tahsisi yapılmış bulunmaktadır. Şehrin en merkezi alanında işlerin daha fazla gecikmemesi ve yeni mağduriyetler olmaması için kentsel yenileme faaliyetine bir an önce başlanması gerekmektedir. Kışla caddesinde bulunan 130 civarında olan esnafımıza nakliye konusunda da yardımcı olunacaktır.

          Başta Kışla Caddesi olmak üzere kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili hak sahiplerinin hakkını koruyan, esnafımızı gözeten ve kimseyi mağdur etmeyen bir çalışmayı esas aldıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’inkonu ile ilgili açıklaması şöyledir: “Üstesinden gelmeye çalıştığımız şey Malatya büyüklüğünde bir şehri yeniden ihya ve inşa etmektir. Malatya sahipsiz diyenin aklından şüphe ederim.

          Ben buradayım, cumhurbaşkanımız bakanlarımız, devletimizin bütün kurumları ve imkanları burada. Kimse milletin maneviyatını kırarak moralleri bozarak fitneden, fesattan, hasetten siyasi çıkar hesabı yapmasın. Malatya’nın sahibi biziz. 

           Malatya’nın sahibi yediden yetmişe bütün Malatyalılardır. Malatya’nın esnafı işçisi mimarı mühendisi şehrimizin bütün ahalisi imar ve inşa faaliyetimizde bizim yanımızdadır. Hepsine, hepinize minnettarız.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN