Başkan Gürkan, ' Çapo Grubu Çalışmasıyla 30 Merkezin Su İhtiyacı Karşılanacak'

Akçadağ Çapo Grubu İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı Çalışması Devam Ediyor

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

          Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırımlarına devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ÇAPO Grubu çalışmaları kapsamında Akçadağ İlçesi Kömekavak Mahallesinde yapılan çalışmaları inceledi.


         Akçadağ İlçesi İçmesuyu ve Kanalizasyon Hattı 2. Etap Yapım İşi (Çapo Grubu) kapsamında yaklaşık maliyeti 19.5 milyon TL olan 58 bin metre içmesuyu, 2 bin metrede kanalizasyon hattı olmak üzere yaklaşık 65 bin metrelik içmesuyu ve kanalizasyon hattı çalışması, 1 adet kaptaj,  7 adet debimetre odası, 28 adet vantuz odası ve 22 adet tahliye odası yapılıyor.


         Yaklaşık 125 bin nüfusa hizmet verecek olan iş, yıl sonu tamamlanacak. Yeni yapılan hatta, Yeşilyurt İlçesi Gözene Mahallesi Çay Sokak, Cumhuriyet Örnekköy Değirmenbaşı sokak, Oluklu Mahallesi Zeydanlı Sokak, Doğanşehir İlçesi Suçatı Mahallesi, Akçadağ İlçesi Dedeköy, Kömekavak, Sahilpınar, Gölpınar, Yağmurlu, Bahri, Aksaray, Şeyhler, Duranlar, Altınlı Mahallesi Sincik Sokak’ta yaşayan vatandaşlar faydalanacak.


         ÇAPO Grubu hattı üzerinde Akçadağ Kömekavak Mahallesinde yapılan çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Çapo Grubunda yaklaşık 65 metrelik bir hat üzerinde saniyede 150 litrelik içmesuyu yaklaşık 30 merkezin su ihtiyacını karşılayacak. 400’lük borularla birlikte Meled Deresinden alınan su havaalanın olduğu bölgedeki bütün yerleşim birimlerimize ÇAPO Grubu diye tabir ettiğimiz saniyede 150 litreye yakın suyunda Malatya merkeze aktarılması sağlanacak.

 

         Bir taraftan yeni kaptaj çalışmaları yapılırken, bir taraftan yeni kaptajın olduğu yere yeni kaynaklar ilave edilirken diğer taraftan şehrimize Meled Deresi diye tabir ettiğimiz yaklaşık 400 litrelik suyunda Malatya’ya aktarılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çalışmalarımız 65 km’lik irsale hattıyla birlikte 30 merkezimizde de Meled Deresinde aldığımız suyun Malatya merkezimize kaynak suyu olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Bu çalışmaları yapan MASKİ Genel Müdürlüğümüze ve ilgili müellif firmaya teşekkür ediyorum. Ayrıca bölgenin su ihtiyacını karşılayacağımız halkımıza da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.


           AK Parti Akçadağ İlçe Başkanı Nuri Karadaş, yapılan çalışmalarla birlikte Akçadağ ilçesinin mahallelerine ve Malatya merkeze cazibeli suyun gelmesinin vatandaşlar ve şehir için bir gurur kaynağı olduğunu ve beklemedikleri bir çalışma olduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti.


          MHP Akçadağ İlçe Başkanı Kenan Güde ise yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Gürkan’a, MASKİ Genel Müdürlüğüne ve ekiplerine teşekkür ettiklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN