CHP İl Bşk. Kiraz' Sazlıcalıların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerekiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan ilçesine bağlı Aşağı Sazlıca ve Yukarı Salıca Mahallelerinde yaşanan fırtına sonrası birçok evin çatısının uçtuğunu ve evlerde zarar meydana geldiğini ifade ederek, 'Malatya baharı beklerken kışla karşılaştı. Bir an önce ilgili kurumlar sorunların giderilmelerine katkı sunmalarıdır.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

        Vatandaşlarımızın uğradıkları zarar ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz” dedi. 

 

       Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ve partililerle birlikte 24 Mart’ta ilçede meydana gelen fırtına sonrası 16 evin çatısının uçtuğu Aşağı Sazlıca ve Yukarı Sazlıca Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 

 

       Mahalle sakinleri, fırtınada 15-16 evin çatısının uçtuğunu ve büyük hasarın oluştuğunu ifade ettiler. 

 

       CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, fırtına nedeniyle çok sayıda evin çatısının uçtuğunu kaydederek, “Evler zarar görmüş. Çatılarla birlikte güneş enerjileri de uçmuş durumda. Vatandaşlarımızın çatılarında sakladıkları birçok üründe zarar görmüş. Saz köylülerinin bu fırtınadan kaynaklı önemli zararları var” diye konuştu. 

 

       Mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten ve sorunları dinleyen Kiraz, “Belediyemiz ilk günden buyana elinden gelen çabayı gösteriyor. Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile de görüştük. Geçmiş olsun dileklerini iletti. Mecliste konuyu yakından takip ediyor. Malatya baharı beklerken kışla karşılaştı. Bir an önce ilgili kurumlar sorunların giderilmelerine katkı sunmalarıdır. Vatandaşlarımızın uğradıkları zarar ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

       Kiraz, Mart ayının sonunda yaşanan soğukla birlikte kayısı üreticilerinin de tedirgin olduklarını ifade ederek, “Çiftçilerimizin dondan kaynaklı önemli sıkıntıları var. Hava sıcaklıkları eksiye düştü. Geçmişte Hekimhan’da cevizlerde yandı. Birçok yerde kayısı dondan etkilendi. Mart ayının sonunda bununla karşılaşmamız kayısı üreticisi açısından da kötü oldu. Kayısı üreticilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saz köyleri sakinleri zor bir coğrafyada yaşıyorlar. Bu anlamda karşılaştıkları bu afetin giderilmesi, zararlarının karşılanması ve mutlaka evlerinin oturabilecek bir vaziyete getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN