Dağdeviren: 'Malatya'da 6 bin Kadın Şiddet Mağduru'

Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren 'Malatya'da 6 bin kadın aile içi şiddet mağduru. Her ay 60 kadar kadın için mahkemelerden koruma kararı alınıyor. Pandemi kurallarını takip eden polis, asli görevlerini de yapmak zorunda. Sahada Polisin dışında, Sağlık Çalışanlarının dışında görev yapanların sayısı ortada. 3 Bin Polisle tüm gücümüzle görevimizin başındayız' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

               Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu Türk Polis Teşkilatının 176. Yıldönümü dolayısıyla Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren’i ziyaret ederek, Polis gününü kutladı ve başarılar diledi. Ziyaret sırasında soruları cevaplayan Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, tüm sıkıntılara rağmen polisin 24 saat görevinin başında olduğunu söyledi.

 “3 BİN POLİSLE GÖREVDEYİZ”

                Pandemi sürecinde mesaiye bakmadan Polis teşkilatının görevde olduğunu kaydeden Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren “3 bin Polisimizle Malatya’nın her yerinde görevdeyiz. Hiçbir mazeret bizim görevimizi yapmamıza engel değildir. Pandemi süreci yaşıyoruz, tüm görev polisimizin üzerindedir. Kontrolşler yapmak, denetimlerde bulunmak, Pandemi kurallarının uygulanıp uygulanmadığını sağlamak Polisimize kalmıştır. Uygulanan sokak kısıtlamalarını araştırmak da bizim üzerimizdedir. Sahaya bakınız hep Polisi göreceksiniz. Ama vatandaşımızda alınan kararlara uymalı, bu bir eğitim işi. Kurallara uymamakta direnenlerin başına da birer polis görevlendiremeyiz. Herkese görev düşmektedir. Malatya 800 bin nüfuslu şehir tüm bunları 3 bin polis memuruyla yapmak zorundasınız. Polise diğer kurumlarda yardımcı olmalıdır. Karantina tedbirleri uygulanıyor Polis bizi beklesin diyorlar. Polisin yükünü hafiflememiz gerekiyor” dedi.

 

“6 BİN KADIN AİLE İÇİ ŞİDDET MAĞDURU”

 

       Pandemi sürecini zorluklara rağmen iyi yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Dağdeviren, “Sadece pandemiyle uğraşmıyoruz. Bakınız Malatya’da tam 6 bin kadın aile içi şiddet mağduru. Her ay 60’a yakın kadın Mahkemeden koruma kararı aldırıyor. Şimdi Polis tüm diğer görevleriyle birlikte 6 bin kadını tek tek korumaya çalışıyor. Takdir edersiniz ki bu çok zor. Pandemiyle evinde kalanlar, çeşitli nedenlerle aile içi kavgalara başlıyor. Bunun yanında aile içi şiddet geliyor. Malatya’da 6 bin kadın şiddet mağduru ise bunu her yönüyle araştırmamız lazım. Nedenlerini görmemiz lazım. Sorunları yerinde çözmek gerekiyor” diye konuştu.

 

“MALATYA’DA 3 BİN 500 UYUŞTURUCU KULLANIZISI VAR”

 

       Malatya’da polisin yaptığı başarılı uyuşturucu operasyonları hakkına da bilgi veren Malatya Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren “Malatya’ya geldiğimde baktım, halkın arasına karışıp tam yerlerine kadar gidip araştırdım, soruşturdum. Sonra gelip Narkotik birimleriyle toplantı yaptım, ne kadar uyuşturucu kullanan var, satan var bunları çıkarttım bir baktım ki, bizim birimlerin sayısı bunlarla mücadele etmesi imkansız halde. Hemen personel takviyesi yaparak Narkotik birimlerimizi güçlendirdik. Uyuşturucu kullanan varsa satıcılarda mutlaka vardır. Ani operasyonlar yapmaya başladık ve uyuşturucu kullananları torbacı dediğimiz satıcıları yakalamaya başladık. Halk destek verdi, uyuşturucu kullanan çocukların aileleri bize yardımcı oldular ve operasyonlar uyuşturucu satımını büyük ölçüde engellemeye başladı. Şuan Malatya’da 3 bin 500 uyuşturucu kullanan var. 300’ün üzerinde de torbacı dediğimiz satıcılar var. Uyuşturucu kullanandan torbacıya oradan da diğerlerine ulaşıyoruz. Yakalayıp adliyeye teslim ediyoruz. Orada tutuklanıyor ama kısa süre sonra infaz yasasından yararlanıp tekrar çıkıyorlar ve satmaya devam ediyorlar. Buna engel olunması gerekiyor. Ama biz görevimizi yapmaya devam ediyoruz. Uyuşturucu satıcılarına göz açtırmamaya kararlıyız. O nedenle Malatya’da önemli mesafeler aldık” ifadelerini kullandı.

 

“BİR DİLENCİ YAKALADIK EVİNE GİTTİK BİR ŞEY YOK”

 

         “Malatya’da dilenciler çok diye şikayetler alıyoruz, haklılarda. Bizde dilencileri sık sık topluyoruz” diyen Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, yakaladıkları bir dilencinin evine gittiklerini ve adeta şok olduklarını belirterek “Polis yakalamış dilenciyi, başka çarem yok demiş. Birlikte evine gittik eski bir ev. İçerde bir tek eşya yok, yere serili bir kilimde yok. Malzeme yok. Hepimizin gözü yaşardı, çıktık dışarı. Ne yapıyorsun bu evde nasıl yatıyorsun diye sordum. Duvarın dibine çöktü kıvrıldı. İçimiz parçalandı. Çıktık dışarıya sağı solu aradık eve malzeme topladık. Yiyecek maddesi götürdük, evi toparladık. Böyle sıkıntılar da var” diye anlattı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN