• Haberler
  • Ekonomi
  • Depremin Vurduğu Malatya'da Sorun Çözülmezse 800 İşçi İşsiz Kalacak

Depremin Vurduğu Malatya'da Sorun Çözülmezse 800 İşçi İşsiz Kalacak

Zengin' Sayın Cumhurbaşkanımız, sizden talebimiz sizin de dediğiniz gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın, sözüne bianen bu kadar insanın işsiz kalmamasıdır. Bizim son kapımız sizsiniz. '

          6 Şubat Depremlerinde en fazla yıkımın yaşandığı Malatya’da 6 tekstil firmasının faaliyet gösterdiği eski tekel tütün depolarının Emniyet Müdürlüğü’ne devredildiğini ve binayı boşaltmalarının istendiğini ifade eden firma sahipleri, 800 işçinin işsiz kalacağını belirterek bu duruma çare bulunmasını istedi.

          Malatya'nın Battalgazi ilçesi Dernek Mahallesi Kernek külliyesi yakınında bulunan eski tekel tütün depoları tekstil atölyeleri tarafından kullanıyordu. 13 yıldır 6 firma tarafından kullanılan atölyelerin yer gösterilmeden boşaltılması isteğine işveren ve işçiler tepki gösteriyorlar. 

          Atölye sahipleri ve işçiler, farklı bir alanda kendilerine yer gösterilmemesinden dolayı mağdur olacaklarını dile getirerek Deprem zaten bizi vurdu birde işsizlik bizi vurmasın yetkililer bu soruna çare bulsun diyerek mağduriyetlerini belirtiyorlar.

"ZARAR ETMEMİZE RAĞMEN MÜCADELE ETTİK"

         İşveren ve işçiler adına açıklama yapan Tekstil atölyesi işletme sahibi Celalettin Zengin, şunları söyledi" 2011 yılında dönemin Malatya valisi tarafından buralar bize tahsis edildi. Burada yaklaşık 13 yıldır 6 firma ekmek kapısı olmuştur. Yaklaşık 800 kişi istihdam etmekteyiz. Malatya’nın deprem bölgesi olduğu malumunuz. 

        Yüzyılın felaketinden sonra sağlam bina kalmadığı kalanların da dolu olduğu ortadadır. Malatya’mızda işsizlik tavan yapmışken 800 kişinin işsiz kalması, dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişiyi etkileyeceği ortadayken, bu binayı tahliye etmemizi istiyorlar. Emniyet Müdürlüğü'ne devri yapılmış, yıkılıp yeni bina yapacakmış. 

         Bizim iş yerimizi taşıyacak bir yerimiz yok. Bu kadar insanın işsiz kalmasına neden olacak bir aciliyetin olduğunu düşünmüyoruz. Hükümetimizin açıkladığı Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni bina yapılmayacağına göre bari hem işverenler olarak biz hem de İşçilerimizin ekmeğiyle oynamayın. Yazıktır, Günahtır. İnsanların bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. 

         Bari yetkililerden bizlere yer gösterilmesini istiyoruz. Ticaretimiz durursa 800 insan işsiz kalacak. Bizlerde ekonomiye katkı sunamayacağız. Bizler depremzedeyiz. İkinci depremi ise bu kadar insana yaşatmayın.

          Sayın Cumhurbaşkanım; Valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımıza defalarca durumu iletmemize rağmen bir çözüm bulunamamıştır. Yüzyılın felaketinde bir sürü firma ya kapattı ya da başka şehirlere taşındı. 

         Biz burada kalıp Malatya’mıza hizmet etmek için aylarca zarar etmemize rağmen mücadeleye devam ettik. Yeter ki ticaret devam etsin dedik. Bugün geldiğimiz noktada ise 'iş yerinizi kapatın, nereye giderseniz gidin, ne yaparsanız yapın' deyip, bizi sokağa atıyorlar.

       Sayın Cumhurbaşkanımız, sizden talebimiz sizin de dediğiniz gibi insanı yaşat ki devlet yaşasın, sözüne bianen bu kadar insanın işsiz kalmamasıdır. Bizim son kapımız sizsiniz. Gereğini kıymetli büyüğümüze havale ediyoruz" diye belirtti.
 

Yorumlar 1
Mustafa 23 Mayıs 2024 01:27

Depremi yaşamış bir ilde 800 insanın işsiz kalması kabul edilemez. Sayın Cumhurbaşkanımız konuya el atacaktır. Sorunu çözecektir.

Bakmadan Geçme