Erdal Karabağ'ın Kaleminden' Kaleci Recep Solmaz'

Malatyaspor'un Unutulmaz Efsane Kalecisi Recep Solmaz

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

            Malatya'nın güçlü kalemlerinden Şehrin Hafızası Erdal Karabağ'ın kaleme aldığı Malatya'nın Spor tarihinde iz bırakan isimlerinden bu seferki yazı konusu Malatyaspor'un Unutulmaz Efsane Kalecisi Recep Solmaz oldu.

SİYAH / BEYAZ – Erdal KARABAĞ

RECEP SOLMAZ

         23.12.1960 tarihinde Malatya'da doğdu.İlkokul,ortaokul ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı.Futbola,1973 senesinde Malatyaspor altyapısında başladı.Malatyaspor genç takımında iki yıl oynadı.1975 senesinde,Şahin Gencer'in başkanlığı döneminde A takımına yükseldi.

         1981 yılında askere alındı.Askerlik süresince Eskişehir  Havagücünde oynadı.Askerlik sonrası tekrar Malatyaspor'a dondü Bu dönemde 2. ligde namağlup şampiyonluk yaşadı.Malatyaspor birinci lige çıktıktan sonra,zaman zaman oynayarak başarılı oldu.1990 yılında Siirtspor'a transfer oldu.İki yıl oynadiktan sonra Hatayspor'a, transfer oldu.İki yıl Hatayspor'da,bir yıl Bandırmaspor, bir yılda Marmarissporda oynadıktan sonra futbolu bıraktı.

         1997 yılında Mersinde açılan A antranörlük  kursuna katılarak başarılı oldu ve antranörlük hayatı başladı.İki yıl sonra kaleci antranörü kursuna katılarak kaleci antranörü oldu.Antranörlük yaptığı dönemde,Batman petrolspor'la şampiyonluk yaşadı.Daha sonra, İsmail Tekin'le birlikte Malatya Belediyespor teknik kadrosunda görev yaptı.Bir yılda Hatayspor'da kaleci antranörlüğü yaptı.
        1984 yılında evlenen Recep Solmaz iki çocuk sahini olup,Malatya'da yaşamaktadır.

Unutamadığı anıları:
 

         "1982-83 sezonu için hazırlık kampı Boluda yapılmıştı.Kamp dönüşü,Malatyaspor taraftarı takımı il dışında karşıladı.Konvoy halinde kente geldiğimizde,bütün caddelerin  bayraklarla donatılmış olduğunu gördük.Yeni alınan oyuncular bu coşku karşısında şaşırmışlardı.Şehir şimdiden şampiyonluk havasına girmişti.Bizlerde bu ilgiye layık olmak icin çok çalıştık ve o sezon hiç yenilmeden şampiyon olduk

        Unutamadığım bir olayda,kendi sahamızda Ankaragücüne 4-1 yenilerek küme düşmemizdi.Son maçta biz Beşiktaşı yenerken,küme düşme potasındaki beş takım,kendilerini kurtaracak puanları alarak kümede kalmışlardı.Yapılan şike maçlar sonradan kanıtlandı. Ancak.Olan olmuş,biz küme düşmüştük.

       Birinci lige çıktığımız ilk yıl Malatya'da Beşiktaşla karşılaşıyoruz.Kalede ben oynuyorum.Maçın başında 1-0 öne geçtik.Sonra Beşiktaş durumu 1-1yaptı.Maçın sonlarına doğru,auta giden bir topa,biz daha ne olduğunu anlamadan,hakem Sadık Deda penaltı çaldı.Penaltıyı atarak maçı 2-1 aldılar.Bu gün bile düşünürüm.Niye o penaltıyı çaldı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN