ESKKK Başkanı Ali Evren' Malatyalılar Sizi Unutmadı'

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı, TESKOMB Merkez Birliği Denetleme kurulu üyesi Ali Evren 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal'ın 28 ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacağını belirterek ' Malatyalılar sizi unutmadı' diyerek yazılı basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Başkan Evren açıklamasında" 8. Cumhurbaşkanı Turgut ÖZAL 28 yıl aradan sonra yine bugünlerde Malatya halkının efkarını tazeledi.. Benimde her yıl rahmetli Özal’ın ölüm yıl dönümü olan 17 Nisan gelince o gün anılarıma bakarak hüzünlenip dualar okuyarak rahmetli Özal’ı anıyorum.


        13 Nisan 1994 tarihinde Malatya Valisi Vali Saffet Arıkan BEDÜK talimatı doğrultusunda Vali Yardımcısı Aslan KÜÇÜK başkanlığında 15 yakın heyet ile beraber 17 Nisan 1994 günü Rahmetli Cumhur Başkanımız Turgut ÖZAL’ın birinci ölüm yıldönümü olması sebebi ile İstanbul’a gittik. 


       Rahmetli Cumhurbaşkanımızın mezarının başında Malatya’dan 500 kilo yakın kuru kayısı götürdük. Giriş kapısının önüne “MALATYALILAR SİZİ UNUTMADI”afişlerimizi astık. Masalarımızı kurduk sepetlere kaysıları doldurduk. Kapılardan giren vatandaşları bizler karşılayarak onlara kayısı ikramında bulunduk. 


       Daha sonra tören alanına gittik.Protokolün birinci sırasında Cumhurbaşkanlığı makamı ikinci sırasında Rahmetli Özal’ın Ailesi,Üçüncü sırada Malatya’dan gelen heyet oldu. Daha sonra diğer protokol ve 81 ilden oraya gelen halk ile beraber törenyapıldı. Rahmetli Şeker hocamız Celal TİLGEN kuran okuyarak dualar yapıldı.  Neticesinde tören bitiminde Ailesine tekrardan başsağlığı dileyerek oradan ayrıldık.
Akşama Ahmet ÖZAL’ın daveti üzerine Kanal 6 televizyonuna gittik. Rahmetli Özal’ın birçok anıları anlatıldı. Rahmetli Özal’ı ne kadar anlatırsak anlatalım yaptıkları bitmez.


       Rahmetli Özal döneminde Esnaf ve sanatkarlarımız ticareti, teknolojiyi, ilim ve bilimi öğrendi. Ekonomide büyük bir devrim yaratarak bugün ki iş adamlarımıza yol gösterdi. Esnaf ve sanatkarlarımız o dönemde büyük işler başardı. Bugünün iş adamlarının çoğu o dönemin küçük esnaf ve sanatkarları idi. Türkiye ona daha doymadan çelişkili vefatı ülkemizi büyük bir hüzne boğmuştur. Bu çelişkili ölümün bir an önce aydınlatılmasını bizler canı gönülden bekliyoruz.


       Malatya’nın genci, yaşlısı, köylüsü esnafı, sanayicisi, memuru ve işçisi ile hiçbir zaman onu unutmayacaktır. Merhum Cumhurbaşkanımız Özal’ın Ruhu Sad,Mekanı Cennet Olsun. " 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN