Covid Haberleri

Covid Haberleri

Bölgesel Amatör Futbol Liginde Covid-19 Testi Sona Erdi

ASKF Başkanı Seyfullah Özdemir yaptığı açıklamada Bölgesel Amatör Futbol Ligi Malatya Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi ve Gençler Ligi'nde Uygulanan Covid-19 Testinin Sona Erdiğini söyledi.

Pandemide karaciğer yağlanması hızlandı

Yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde gerek sağlıksız beslenme, gerekse fiziksel hareketsizliğin artması karaciğer yağlanması sorununun da yaygınlaşmasına neden oluyor.

7’den 70’ Aşılan Hayata Bağlan Kampanyası

7’den 70’ Aşılan Hayata Bağlan Kampanyası Programına Katılan Başkan Gürkan" Aşılandığımız Takdirde Ailemizin, Topumun Ve İnsanlığın Sağlığına Hizmet Etmiş Oluruz"

Mahkumlara Yeni Covid-19 İzni Yolda

90 bin hükümlünün merakla beklediği cezaevlerindeki Kovid izni uygulaması için nihai karar verildi. Süre 6 ay daha uzatılıyor. Söz konusu adım, Meclis'te görüşmeleri devam eden 5. Yargı Paketi ile hayata geçirilecek

MTÜ’den, Bir İlk" Yapay Zekâyla Covid-19 Tanısında yüzde 98’lik Başarı"

Malatya Turgut Özal Üniversitesince (MTÜ) geliştirilen yapay zekâ, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tanısının kesin olarak konulmasında doktorlara yardımcı olacak.

Servis araçlarına Sıkı Denetim

Malatya İl Emniyet Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Covid-19 tedbirleri kapsamında Okul servis araçlarında denetimlerine devam ediyor.

Virüs’e Davetiye Tam Gaz

Covid 19 Tedbirleri kapsamında Sosyal Mesafe Hijyen kuralları yetkililer tarafından uyarı yapılırken Malatya’nın Battalgazi İlçesinde PTT nin bulunduğu şemsiye sokakta vatandaşlar tarafından tedbirsiz görüntüler tepki çekiyor.

Vali Baruş, İş Adamlarıyla Koronavirüs Salgınına Yönelik Toplantı Düzenledi

Vali Aydın Baruş başkanlığında OSB’de faaliyet gösteren yüksek istihdam oranına sahip firma yetkilileriyle çalışan sağlığı, salgın yönetimi ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı çalışmaları ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Başkan Ali Evren’den Covid-19 Kurallarına Uyun Çağrısı

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Odası Başkanı, TESKOMB Merkez Birliği Denetleme Kurulu üyesi Ali Evren Esnaflara ve vatandaşlara “ Aşılarınızı olun, Mutlaka Maskelerinizi takın” uyarısı geldi.

Vali Baruş; “Hem Kendi Sağlığınız hem Toplum Sağlığı için Aşı Olunuz”

Malatya Valisi Aydın Baruş beraberinde Malatya Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile birlikte İnönü Caddesindeki iş yerlerini ve vatandaşları ziyaret ederek Covid -19 tedbirlerine uymaları istendi.

Prof. Akhan'dan aşı Olmayan 23 Milyon Kişiye Kritik Uyarı

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, ''Aşısızlar, virüsle son derece savunmasız karşılaşacak'' dedi.

Keskin, Vatandaşı Esnafa Alışverişe, Esnafı da Aşı Olmaya Davet Etti

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Kurban Bayramı öncesinde il merkezindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşları Kurban Bayramı alışverişlerini esnaflardan yapmaya, esnafları da Covid-19 aşısı olmaya davet etti.

Fırat ve Güney Ekspres Yolcu Treni 12 Temmuz’da Sefere Başlıyor

Dünyayı Etkisi Altına Alan Covid-19 nedeniyle uzun süredir seyri seferleri iptal edilen ve Malatya Baskil arasında önemli bir yolcu kapasitesiyle önem arz eden Fırat Eskpresi ve Güney Ekspresi yolcu trenleri seferlerine tekrar başlıyor.

MTÜ’den Covid 19 ve Gençlik Online Söyleşi Programı

“Sevdiklerimize sarılabilmenin ne büyük bir nimet olduğunu fark etmemizi sağladı”

Covid-19 Kuralına uymayan 33 Araca Cezai İşlem

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 11 şahsa toplam 9.900 Tl., 1 işyerine 33 araca ise cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Kısıtlamaya Uymayan 12 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 12 şahsa toplam 10.800 Tl. cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Battalgazi Belediyesi’nden 20 Birim Müdürlüğüne Covid-19 Testi

Yeni tip korona virüs Covid-19 salgınına karşı tedbirlerini en üst seviyede tutmaya devam eden Battalgazi Belediyesi, 20 birim müdürlüğünde görevli tüm personellere koronavirüs testi yapılacak. İlk olarak salgın kapsamında sahada 7/24 hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü personelleri teste tabi tutuldu.

Kısıtlamaya Uymayan 26 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 26 şahsa toplam 23.400 Tl. cezai işlem uygularken, 10 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

Rektör Karabulut, 2. Uluslararası Palyatif Bakım Kongresi’ne katıldı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu, Palyatif Sağlık Hizmetleri Derneği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne düzenlenen 2. Uluslararası Palyatif Bakım Kongresi Covid 19 pandemi süreci dolayısıyla online olarak düzenlendi.

Vali Aydın Baruş, Sağlık Çalışanlarının ve Şehit Ailelerinin Bayramını Kutladı

Vali Aydın Baruş, pandemi sürecinde Covid-19 ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüren sağlık çalışanlarının bayramını kutladı. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesindeki sağlık çalışanlarını ziyaret eden Vali Baruş, sağlık çalışanlarının bayramlarını aynı zamanda Dünya Hemşireler Gününü kutladı.

MTÜ’den Çevrimiçi Bayramlaşma Programı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde geleneksel olarak düzenlenen bayramlaşma programı Covid 19 pandemisi sebebi ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen program, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, MTÜ akademik ve idari personelleri ve MTÜ öğrencilerinin katılımları ile gerçekleşti.

Sokak Kısıtlamasında 74 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 74 şahsa toplam 66.600 Tl. cezai işlem uygularken, 18 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

Sokak Kısıtlamasında 71 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 71 şahsa toplam 63.900 Tl. cezai işlem uygularken, 20 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

Sokak Kısıtlamasında 76 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 76 şahsa toplam 68.400 Tl. cezai işlem uygularken, 21 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

Kısıtlamaya Uymayan 52 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 52 şahsa toplam 46.800 Tl. cezai işlem uygularken, 19 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

Kısıtlamaya Uymayan 67 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 67 şahsa toplam 60.300 Tl. cezai işlem uygularken, 17 iş yerine işlem uygulandığı bildirildi.

MTÜ’den Hemşirelik Haftası Etkinliği

MTÜ’den Covid 19 Pandemisinde Hemşirelik Konulu E Konferans

Sokak Kısıtlamasında 63 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 63 şahsa toplam 56.700 Tl. cezai işlem uygularken, 29 iş yerine işlem yaptı.

Sokak Kısıtlamasında 106 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 106 şahsa toplam 95.400 Tl. cezai işlem uygularken, 11 iş yerine işlem yaptı.

Sokak Kısıtlamasında 57 Şahsa Ceza

Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler Covid -19 ile etkin mücadele kapsamında son 24 saatte Sokak Kısıtlamasına uymayan 57 şahsa toplam 51.300 Tl. cezai işlem uygularken, 18 iş yerine işlem yaptı.