Göktaş' Bu İktidar Döneminde Ne Fakirin Karnı Doydu Nede Zenginin Gözü Doydu'

Birleşik emekliler sendikası Malatya şubesi başkanı Haydar Göktaş yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Emeklilerin çilesini sert bir dille eleştirdi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

          Birleşik emekliler sendikasi Malatya şubesi başkanı Haydar Göktaş yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Emeklilerin çilesini sert bir dille eleştirdi.

          Başkan Haydar Göktaş yaptığı basın açıklamasında” 2024 temmuz maaş artışlarından depremzede emeklilerin sorunları deprem bölgesindeki belirsizlik nedeniyle esnafların düştüğü hak  mahrumiyeti devletimizin emekliyi ve depremzedeleri  unutmasını dile getireceğiz.

           Temmuz ayı maaş zam oranları TÜİK in sahte ve talimatlı olarak yüzde 25.73 olarak açıklaması sonrası hükümetin en düşük emekli maaşını 12.500 olarak açıklaması bizleri hiç şaşırtmadı.

          iyice anladikki bu hükümet zenginden yana mültecileri besleyen politikasından vaz gecmiyecek. Fakirden alıp zengine verecek .zaten bu iktidar döneminde ne fakirin karnı doydu. Nede zenginin gözü doydu.  

           Biz emeklileri zaten gözden çıkardılar. Unuttukları bir konu var bu emekli 30 40 yıl prim yatırmış hakkı olanı istiyor verdiğiniz bir sosyal yardım veya sadaka değildir. Yıllarca primini yatırmış ama siz bu birikmiş primleri yol köprü yaptık derseniz veya başka birilerine peşkeş cektiyseniz bu sizin sucunuz emeklinin değil..Emeklinin istediği sadece insan onuruna yakışır bir yaşam tüm dünya emeklileri gibi hayatların sonbaharında kimseye minnet etmeden yaşamak istiyoruz.

           Temmuz zammı gelmeden herşeye yüzde otuz kırk zam geldi zaten yani verdiğiniz zam cebimize girmeden aldınız. Emekliye istediğiniz zam yaparsak kasada para kalmadı ülke batar gibi sözler söylediler. ülke bugün bu haldeyse birinci sorumlusu sizlersiniz. Emeklinin asgari ücretli kısaca ülkenin yüzde sekseni fakirse sizin tercihlerde ki yanlışlarınızdır.

         Sizi 22 yıldır iktidara getiren ve iktidarda tutan bugün dışladığınız bu yoksul kesimdir. Ülke vatandaşlarını ekonomik olarak ikiye böldünüz yüzde yetmiş olan alt gelir topladığınız vergi ceza faizin yani bütçenin yüzde yetmişini karşılıyor.

          Siz bu bütçenin yüzde seksenini yüzde 20 lik üst geliri olanlara veriyor harcıyorsunuz birde bizim dediğimizi yapsanız..   Kuzuların derisini yüzmektense beslediğiniz koçların yününü kırpsanız nasıl olur.  22 yıldır uyguladığımız bu adaletsiz tercihleriniz biz emeklileri taş devrinde yaşanan sıkıntılarla uğraşır hale getirdi taş devrinin en önemli sorunu beslenme ve barınmaydı... birde buna sağlık problemleri eklendi.

           İktidar sahipleri en azından emekline de ver bu emekli bu ülkede 30 40 yıl çalışmış vergisini primini ödemiş 18 ay askerlik yapmış Sayın cumhurbaşkanımız da burda millet depremin üstünden 1.5 yıl geçmiş hala çadırda konteyner de hasarlı evde oturuyor.

          Hatırlatalım dedik bu ülkede 6 Şubat 2023 de bir deprem 12 il yerle bir oldu 60 bine yakın insanımız  öldü arada geçen zaman bütün bu acıları iktidar ve milletvekillerimiz unuttu. Ah vah’tan sonra herkes kendi derdine düştü bu. Depremzede halk acısıyla baş başa bırakıldı.  sorunları katlanarak arttı .. Atalarımız derki yiğidin hası harmanda hükümet in devlet adamın hası deprem, savaş sırasında ve sonrasında belli olur.

            Bu 12 şehirde deprem oldu bunlar zannediyor ki burda hayat eskisi gibi devam ediyor..Deprem sonrası hayat felç oldu herkes istinasiz herkes bu depremde bir şekilde hayatı felç oldu emeklimizin geliri yok evi hasarlı kirada oturuyor kiralar 15 bin 20 bin olmuş evi de hasarlı onaramıyor çünkü aldığı maaş yetmiyor esnafın işyeri yıkılmış mali sermayesi gitmiş perişan yanında işçi olarak çalışan perişan devlet 1,5 yıl geçmiş istikrarlı bir deprem politikası izleyemiyor .birde rezerv alan çıkmış depremde kurtulanlar in evini işyerini devlet yıkacak aniden elektrik doğalgaz kesiliyor yer göstermeden yer vermeden bir haftada burayı boşaltın yıkılacak deniyor.esnaf öfkeli işçi,çiftçi ,öfkeli emekli öfkeli deprem bölgesindeki milletvekilleri kendi derdinde.

         Halk geçinemiyor buralar deprem bölgesi değilde sanki dünyanın en güzel tatil yeri gibi her şeyin fiati ikiye üçe katlanmış. Bir yıl içerisinde bütün yıkımlar bitecek 1 yıl içinde evinize işyerinize kavuşacaksınız dedi sayın cumhurbaşkanımız seçim bitti deprem bölgesinde oyları da aldı sonra bölgeyi kaderi ile başbaşa bırakıldı emeklinin asgari ücret işçi memurun maaşı yetmiyor emekli kredi ve kredi kartı borcuna batmış icralık olmuş.esnaf çiftçi  keza yine aynı...

            Çünkü emeklinin çalışanın geliri olmayınca alışveriş yapamıyor esnaf çiftçi kazanamıyor sonra halk stres içerisinde artık 22 yıllık iktidarımız sonucunda siz bu problemi çözemeyeceksiniz belli oldu.

Emeklide asgari ücretlide diyorki..
Ya geçim 
Ya seçim

          Emekliye ikramiye verme...!.Benim paramla yardımda yapma...Hakkım olan emekli maaşımi ver...! Madem emekliye kaynak yok geri çekil... Kaynak bulan gelsin kaymağı yiyen değil....! Ya insanca geçim ya erken seçim,...2002 yılı öncesinde kira öder gibi ev alıyorduk şimdi ev alır gibi kira ödüyoruz..

       .! Emekli göçük altında kaldı sesimizi duyan yokmu,...! Deprem oldu ölenler kurtuldu, kurtulanlar ölümden beter oldu perişan ettiniz. Emekli yılı ilan ettiniz biz müjde falan istemiyoruz 2002 yıli öncesi alım gücümüzü ver yeter...! 

          Deprem bölgesinde halk istinasiz tüm halk perişan devlet nerde.. Kuzuların derisini yüzmektense beslediğiniz koçların yününü kırpsanız daha rahat edersiniz..,! Ey emekli  senin alın terinle senin verginle Karun gibi yaşayıp evliya gibi konuşanları alkışladığın sürece ne sefaletin biter nede köleliğin....! Tercih senin okey masasında park köşelerinde oturmakla hiç bir hakkını alamazsın tercih senin,...! Depremzede emeklinin hâli uçmak yaşamak istiyoruz ama ayağımıza koca taş bağladınız yük ağır kanatlar kaldıramıyor artik.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN