İl Milli Eğitim Müdürlüğünce' 100'ümüz Bilimle Gülüyor Şenliği'
Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Türkiye Maarif Yüzyılı Modeli doğrultusunda hazırlanan '100'ümüz Bilimle Gülüyor Şenliği' 'nin açılış programı gerçekleştirildi.
Öğrencilerin bilimsel bilgi ve becerilerini geliştirmesi amacıyla Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Türkiye Maarif Yüzyılı Modeli doğrultusunda hazırlanan “100’ümüz Bilimle Gülüyor Şenliği” ‘nin açılış programı gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında okulların atölye çalışmaları sonucu hazırladıkları bilimsel projelerin sergilendiği, programın açılış konuşmasını gerçekleştiren il Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, “ Ülkemizde başta Bakanlığımız olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından öğrencilerin, öğretmenlerin ve akademisyenlerin bilimsel çalışmalarının desteklenmesi noktasında girişimler ve fırsatlar bulunmaktadır. Özellikle TÜBİTAK tarafından desteklenen ve sürekli hale getirilen uygulamaların önemi oldukça büyüktür.
Çağın en büyük sermayesi iyi yetişmiş nitelikli insan gücü olması hasebiyle bizler de bilim ve teknoloji alanında geçmişin birikimini geleceğe aktarmaya her daim daha ileri giderek yüksek uygarlık mertebesine ulaşmaya çalışmak zorundayız.
Bakanlığımızca onaylanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli de bu vizyonla hazırlanmış ve bu ufka yolculuğumuzu destekleyecektir.
2023-2024 eğitim öğretim döneminde TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması ve Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması kapsamında ilimizden toplam 288 proje başvurusu yapılmış ve bu projelerden 30 tanesi bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Bölge sergisine katılan projelerimiz farklı alanlarda çeşitli dereceler almışlardır.
TÜBİTAK 4007 bilim şenlikleri kapsamında Malatya’da 100’ümüz Bilimle Gülüyor Bilim Şenliğinde öğrencilerimiz bilimle iç içe 3 gün geçireceklerdir.Bilim şenliğimizde farklı alanlarda 33 atölye bulunmakta ve ayrıca akademisyenlerimizin desteğiyle üç söyleşi etkinliği yer almaktadır bu faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ile bilimsel bilgi aktarımı sağlanacak ve böylelikle yaparak yaşayarak öğrenme süreçlerini öğrencilerimiz de farkındalık oluşturacaktır.
Bilim şenliğimizdeki çalışmalar öğrencilerin fayda sağlamasını maksimum derecede sağlamak için yaklaşık 5000 öğrencimizi bu atölye çalışmalarıyla buluşturmak hedefindeyiz.” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “ Deprem sonrası böyle bir etkinliğin olması Malatya'mız için çok büyük bir kazanım. Bir taraftan depremin yaralarını sararken bir taraftan da şehrimizin normalleşme sürecine girmesi lazım. Bu etkinliklerin yapılması Malatya'mız için çok büyük bir kazanımdır. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bu normalleşme ile ilgili bir takım etkinliklerimiz de olacaktır.Etkinlikte emeği geçenleri canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı programda gerçekleştirdiği konuşmada, “Malatya’da 100’ümüz Bilimle Gülüyor Bilim Şenliği’ni düzenleyen, emek sarf eden başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Biz büyük bir milletiz, büyük bir devletiz. Dolayısıyla imkân ve fırsat verildiğinde Türk gençliğinin, Türk çocuklarının neler yapabileceğini son yıllarda bütün dünyaya gösterir olduk.
Devletimizin, halkımızın kurum ve kuruluşlarımızın çocuklarımıza ve gençlerimize vereceği fırsatlarla dünyada ne üretiliyorsa, en iyisini, en güzelini hatta onlardan daha iyisini yapma iddiamız var. Fırsat verildiğinde bizim gençlerimiz her şeyi yapabilir, her şeyi üretebilir.Emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve protokol üyeleri öğrencilerin büyük bir özveriyle hazırladıkları projeleri inceleyerek, öğrencileri tebrik ettiler.
3 gün sürecek olan 100’ümüz Bilimle Gülüyor Şenliği’nde öğrencilerimiz projelerini sergilemeye devam edecek.
Açılış programına, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.