Kemal Sunal'ın İsmi Memleketi Doğanyol'da Yaşayacak

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ilçe kütüphanesini bir tanesini daha hayata geçiriyor. Başkan Bay'ın talimatıyla Gökçe Mahallesi'ne Türk sinemasının gülen yüzü, Kemal Sunal adına kütüphane ve anılarının yaşayacağı müze kurulacak.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

       Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, seçim öncesi verdiği vaatlerini hayata geçiriyor. Daha önce ilçeye kütüphane sözü veren Bay, bu sözünü de yerine getiriyor. ilçe kütüphanesi ve müzesi Gökçe Mahallesi’ne kurulacak.


Bin Metrekarelik Alana Kurulacak

 

       Doğanyol ilçesi evlatlarından Türk sinemasına damga vurmuş rahmetli Kemal Suna’ın anısına yapılacak olan kütüphane ve müze yaklaşık bin metrekare alana kurulacak.


       Geçmiş dönemlerde Belediye hizmet binası olarak kullanılan ve 2014 yılında büyükşehir yasası ile Doğanyol Belediyesine devir edilen ve bugüne kadar atıl durumda bulunan Gökçe Mahallesi’ndeki binanın kütüphane ve müzeye dönüştürülmesi ile ilçe halkına hizmet verecek.


         Kütüphanenin kurulması için Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile proje protokolünü imzaladı. Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “Projeye kısa süre içinde başlamayı planlıyoruz.


       Bizim için önemli bir proje. Kütüphanede gençlerimiz hem kitap okuyabilecek hem de ders çalışma ortamı bulabilecek. Gençleri önemsiyoruz ve projelerimizi hayata geçirirken de onları düşünerek yapıyoruz. Kütüphane içerisinde bir de müzemiz olacak. Memleketimizin önemli değeri olan Kemal Sunal’ı burada yaşatacağız. Kemal Sunal isminin ilçemizde yaşaması da bizim için oldukça önemli


       Kütüphane ve müzenin ilçemizin kalkınmasında önemli bir yeri olacak. İlçemizi ve ilçe halkımızı seviyoruz. Onların ihtiyaçları doğrultusunda projelerimize devam edeceğiz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Teyfik Doğar | 21 Nisan 2021 20:36

    Akçadağ 'mı şu an reklamlar devam ediyor.inşallah esas proğram başlar.

BUNLARA DA BAKIN