Malatya'da 15 Temmuz Anma Programı Yapıldı

Malatya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleriyle bir kez daha tarih yazdı. 15 Temmuz Malatya Şehitliği'nde yapılan anma töreni ile başladı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

         Malatya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleriyle bir kez daha tarih yazdı. 15 Temmuz Malatya Şehitliği’nde yapılan anma töreni ile başladı. 

        Malatya Merkez olmak üzere Doğanşehir ve Akçadağ İlçesinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri yapıldı. Malatya’da Şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla ruhları şad edildi.

         Akçadağ ilçesindeki anma etkinlikleri vatandaşların az katılımıyla gerçekleştirilirken Protokolün önüne konulan masalar vatandaşların arka tarafta kalması dikkat çekti. Vali Yazıcı, şehit ailelerini ziyaret ederek taziyelerini iletti ve bayrak ile Kur’an-ı Kerim hediye etti. Bu ziyaretler, devletin şehit ailelerine olan derin saygısını bir kez daha gözler önüne serdi.

        Sümer Park’ta düzenlenen ana etkinlikte ise binlerce Malatyalı bir araya geldi. Program, bando eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunması ve dualarla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı katılımcılarla paylaşıldıktan sonra, 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

          Emniyet personeli Başkomiser Kemal Cavit Alpdemir’in darbe girişiminde yaşadıklarını anlattığı bölümde duygusal anlar yaşandı. Protokol konuşmalarında Vali Yazıcı, milletimizin gösterdiği kararlılık ve birlik ruhunu vurgulayarak, 15 Temmuz’un milletimizin demokrasi ve özgürlük sevdasında bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

            Vali Yazıcı, konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün burada, milletimizin 15 Temmuz 2016’da yazdığı destanı bir kez daha yaşatmak için toplandık. Bu topraklarda bağımsızlık ve demokrasi uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların emaneti olan bu vatanı korumak ve yaşatmak en büyük görevimizdir.”

          Programın ilerleyen saatlerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bayrak koşusunda dereceye giren gençler, bayrağı Vali Yazıcı’ya takdim ettiler. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

          Etkinlikler, Malatya İl Müftülüğü Musiki Korosu, İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kahramanlık türküleri konseri ile devam etti. Katılımcılar, coşkulu anlar yaşarken, 2. Ordu Bölge Bando Komutanlığı ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Konseri de etkinliğe renk kattı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Saat 00:13’te sela okunarak etkinlikler sona erdi.
 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Cihan | 16 Temmuz 2024 09:13

    Her yerde Protokol masası küçük Akçadağ ilçesinde niye büyük... Katılım neden olmadı? Koordinasyon eksikliği mi var? Allah bir daha Böyle bir gün yaşatmasın. Şehitlerimize Allah'tan Rahmet diliyorum. Devlet Millet el ele Hainlere dersini verdi.

BUNLARA DA BAKIN