• Haberler
  • Genel
  • Malatya Sağlık İl Müdürü Derhal Görevden Alınmalıdır

Malatya Sağlık İl Müdürü Derhal Görevden Alınmalıdır

Şehit Gazi Sen Sağlık Genel Başkanı Ahmet Adıyaman yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Malatya Sağlık il Müdürü Erhan Berk'e sert sözlerle' Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz' dedi.

Malatya Sağlık İl Müdürü Derhal Görevden Alınmalıdır

Şehit Gazi Sen Genel Başkanı Ahmet Adıyaman yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Malatya Sağlık il Müdürü Erhan Berk’e sert sözlerle” Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”  dedi.

Şehit ve Gazi Sen Sağlık Sendikası Genel Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun gereğini yapacağına Malatya Milletvekillerimizin ise konuyu yukarı taşıyacaklarına güvenim sonsuzdur diyen Genel Başkan Ahmet Adıyaman yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

KIYMETLİ MALATYALILAR;

Şehit Gazi Sen Sağlık Sendikası olarak 17 bin çalışan ve 850 bin hizmet alan Malatya’mızda sağlık personellerinin yaşadıkları sorunlar hat safhaya ulaşmıştır.

Liyakatsiz idareciler emri altındaki çalışanlara uyguladıkları zulümlerden, haksızlıklardan bahsetmek üzere bu basın açıklamasına gerek duyduk Kurumlarımızın ahenkli, verimli  ve çalışanlarımızdan üst düzey verim alabilmek için yapılması geren tüm çalışmaları idarecilerimizle son derece iyi niyet çerçevesinde paylaşmaya ve yardımcı olmaya çalıştık.

Ama bu çabalara gerekli ilgi ve alakayı göremediğimiz gibi şahsıma tehditler yapılarak bu tür çalışmalardan uzak durmamı, diğer sendikaların özellikle sağlıkta yetkili olan sağlık sen yetkililerinin bizim tespit ettiğimiz zulümlere katılmadıklarını, bizim de diğer sendikalar gibi davranmamız halinde üstü kapalı şekilde  makamın birçok nimetlerinden faydalanabileceğimizi dile getirdiler.

Kurumlarımızda şimdi sadece birkaçını sayacağım zulümler olurken bizim sessiz kalmamız vatanseverliğe yaraşır bir durum değildir.

*özellikle malatya 112 de çalışan personelin sorun ve şikayetleri dinlenmediği gibi çalışanların yaklaşık yarısı disiplin soruşturmalarına tabi tutulmuştur.

*sağlık sorunları nedeniyle rapor alan tum personele ıslem yapılmıştır.

*usulsuz personel görevlendirmeleri yapılarak devlet zarara uğratılmıştır.

*ambulans kazalarında maddi hasarların sürücülere rücu edilmesiyle ilgili işlemler yapılmıştır.

*hastanelerde ve 112 de haksızliğa ses çıkarmak isteyenler psikolojik baskılara ve tehditlere maruz kalmaktadırlar.

Ez cümle çalışma huzuru ve iş barışı bozulan, tüm bu kurumların başına atananlar makamlarını, sadece egolarını tatmin aracı gören, özellikle Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk’in görevde kalması halinde sorun ve sıkıntıların giderek büyüyeceği aşikardır.

Yetkililerden beklentimiz sağlıkta tekrar iş barışı ve huzurun sağlanması için konuya hızlıca müdahil olmalarıdır. Şehit Gazi Sendikası Genel Başkanı olarak çalışanların talep, sorun ve sıkıntılarını dile getirirken mafyavari yöntemlerle tehdit edilip sesim kısılmaya çalışılıyorsa, sıradan bir çalışan personelin haksızlığı dile getirmesi mümkün mü sizce?

Tüm sağlık tesislerinde kendine âdeta emireri, haberci (ispiyoncu) ayarlamış, adaletsizlik ve haksızlık karşısında kim bir kelime etse ertesi gün mutlaka tehdit edilip Mobbing uygulanmaktadır.

Düşünün ki bir sendika genel başkanı olarak üyelerimin hakkını savunurken bile tehdit ediliyorum. Açıkçası yapılan haksızlık ve usulsüzlükler ile ilgili kamuoyunu sizler aracılığı ile bilgilendirmeyi planlıyorken bu şekilde tehdit edilmem sorunun hangi boyutta olduğunun açık göstergesidir.

Bu olaydan sonra söyleyecek tek söz var; Malatya Milletvekillerimize Sesleniyorum… Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sağlık başkanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, gece gündüz demeden sağlıkta hem vatandaşın hemde çalışanların memnuniyetini üst seviyelere çıkarmak için yoğun çaba harcarken liyakatsiz bir il müdürünün keyfi davranışları yüzünden bu kazanımların heba edilmesine lütfen sessiz kalmayıp ivedi olarak gereğini yapınız, derhal sözleşmesini sonlandırıp hesap sorunuz.

Beni kimse görevden alamaz, benim makamım garanti edası içinde olan egosu tavan yapmış bu kişiyi daha fazla bu görevde tutarak çalışanların edilmesine göz yummayın.

Ben Şehit Ve Gazi Sen Sağlık Sendikası Genel Başkanı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve sağlık başkanımızın gereğini yapacağına güvenim sonsuzdur. Konunun takipçisi olacağımı ve bu günden itibaren Ankara ya gidip tüm milletvekillerimize ve bakanlık yetkililerine konuyu tekraren ileteceğimi kamuoyunu ilan ediyorum.

Siz basın mensuplarına saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Ahmet ADIYAMAN
Şehit Gazi Sen
Genel Başkanı

Yorumlar 8
Saglikci 04 Eylül 2024 18:24

Öznur Çalık'ın torpili ile İl Sağlık Müdürü olan yöneticilik vasfı bulunmayan Bu şahıs birçok personele Mobbing baskı ve ötekileştirme yapmıştır İl Sağlık müdürlüğü'nü egoyu ile yöneten vatandaşa ve insanlara tepeden bakan ve aşağılayan İl Sağlık Müdürlüğünün onurlu ve şerefli görevini yerine getiremeyen Bu şahıs Malatya'nın evladı olarak tanıtılıp baskillidir sosyal medya hesaplarında sürekli Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını paylaşarak ondan güç alacağını zanneden Bu şahıs milliyetçi ve ülkücü düşmanıdır buna bizzat şahit olmuşum milliyetçi bir şahıs olduğumu bildiği için beni muhatap almayan iftiralara rağmen Hakkımı aramam da adaleti sağlayamayan bu şahıs herkesin her çalışanın tepkisini almış çalışanlar mobilden korktuğu için tepkilerini verememiştir Sayın milletvekilleri ve Sayın valimizin Bu şahsı derhal görevinden almasını talep eder bir vatandaş ve de çalışan olarak Rica ederim

Yucel demirci 04 Eylül 2024 18:09

Ilk defa bir sendika başkanının bu kadar cesur açıklama yaptığını gördüm 2 yıl görevi yapmakta olduğum Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde birçok usulsüzlüğe ve iftiraya liyakatsizliğe şahit oldum İlk sağlık müdürü ile gidip muhatap olamıyoruz bizi muhatap bile almıyor egosu tavan yapmış İnsanlara tepeden bakıyor siyaset ile orada durduğu çok belli ve bunu da iyi biliyorum ki bir milliyetçi ve ülkücü düşmanıdır kendisi Bunu çok iyi biliyorum sırf bıyığımdan ötürü bana randevu vermeyen beni muhatap almayan İl Sağlık müdürünü görevden alınmasını bu onurlu ve şereflik mesleği tekrardan yapmamasını talep eder istifanın da bir Onur Erdem olduğunu söylemek isterim

Yusuf Sarı Ambulans şoförü 03 Eylül 2024 21:01

Kesinlikle dogru soyluyor Ahmet başkanım ilk defa bir sendika başkanını onurlu şerefli ve de haysiyetli bir açıklama yaptığını gördüm Ahmet Adıyaman başkanı tebrik eder ellerinden öperim İyi Sağlık Müdürlüğüne dönen haksızlık iftira liyakatsizliğin haddi hesabı yoktur çalışan personel bu konuda muzdarip olup psikolojik baskı altına alınmaktadır hakkını arayan ve dik Duran personeli Mobbing iftira ve sürgünle tehdit eden Erhan Berk ve askerlerinin gerekli cezayı almasını sağlık çalışanı ve bir vatandaş olarak talep etmekteyiz

Saglik calisani 03 Eylül 2024 20:05

Başkanım Kesinlikle doğru söylüyor eksiği var fazlası yok yapılan zulmün adaletsizliğin iftiranın haddi hesabı yoktur İl Sağlık müdürlüğü'nü egosu ile yöneten Erhan Berk'in ivedi şekilde görevden alınması ve bir daha tekrardan Bu görevi yapmaması gerektiğini arz ederim

bülent metin 03 Eylül 2024 16:29

kesinlikle doğru haber yapmışsınız. personele ağza gelinmeyecek laflara maruz kalıyoruz. Liyakatsız iş bilmezler ile müdürlüğü yönetmeye çalışıyor. Sağlık Çalışanları olarak meslekten soğuttu bizi

MALATYALI 03 Eylül 2024 15:33

ÇAMUR AT İZİ KALSIN İTİBAR ETMEK GEREKSİZ

Ercan Dağdelen 03 Eylül 2024 13:32

Bu ülkede maalesef hizmet veren insanlar her zaman kötülenmiştir. Böyle bir karalama yapılması işinin başında çalışan bir müdür için normal vasıfsız insanların yorumlarına aldırış etmemek lazım

ALİ KALENDER 03 Eylül 2024 11:59

Erhan Berk in gerçek yüzünü yine de az anlatmışsınız bu adam Yahudi zihniyetine sahiptir. Ama az kaldı bu memlekette sokağa çıkacak yüzü kalmayacak. makam için bu adama el pençe duranlar size de sıra gelecek.

Bakmadan Geçme