• Haberler
  • Sağlık
  • Malatya Tabip Odası' Bebeklere Kast Edenlere Hakkımızı Helal Etmiyoruz!'

Malatya Tabip Odası' Bebeklere Kast Edenlere Hakkımızı Helal Etmiyoruz!'

Son günlerde ülkemizde yaşanan ve yeni doğan bebeklerin hayatına kast eden bir çetenin faaliyetleri, sağlık camiasını ve toplumumuzu derinden üzmüştür.

            Son günlerde ülkemizde yaşanan ve yeni doğan bebeklerin hayatına kast eden bir çetenin faaliyetleri, sağlık camiasını ve toplumumuzu derinden üzmüştür. 

          Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. M. Sezai Demirel, bu olayların ardından yaptığı açıklamada, sağlıkçıların da içinde bulunduğu bu çetenin devleti soygun aracı haline getirdiğini vurgulayarak, toplumsal bir tepkiyi dile getirdi.
“Bu İnsanlıktan Nasibini Almamış”

           Dr. Demirel, bebeklerin hayatını tehlikeye atan bu kişilerin insanlıktan nasibini almamış caniler olduğunu ifade ederek, “Devletimizin bu insanlara gerekli cezayı vereceğinden şüphemiz yoktur. Ancak, masum bebeklerin canına kast eden bu kişilere, özellikle içlerindeki sağlık çalışanlarına ve hekim sıfatı taşıyanlara hakkımızı helal etmiyoruz.” dedi.
Vicdanları Rahatlatacak Cezalar Bekleniyor

          Sağlık camiası olarak en büyük temennilerinin, bu tür suçları işleyenlere, vatandaşların vicdanını rahatlatacak en ağır cezaların verilmesi olduğunu belirten Demirel, “İnsanların sağlık hizmeti almak için güvendiği kişilerin bu tür kirli işlere karışması, hem mesleğimize hem de toplum sağlığına büyük bir darbe vuruyor.” diye ekledi.

Toplumun Duyarlılığına Vurgu

         Malatya Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. M. Sezai Demirel, toplumun bu konuda duyarlı olması ve sağlık sistemine olan güvenin sarsılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizler sağlık çalışanları olarak, her daim masumların yanında olacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm mücadeleyi vereceğiz.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme