Malatya YADER de Çolak Güven Tazeledi

Kısa adı (Malatya YADER) olan Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği tarafından 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

           Kısa adı (Malatya YADER) olan Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği tarafından 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

        Kurulduğu 2012 yılından bu yanadevlet koruması altında yetişmiş bireylerin toplumsal önyargılardan, olumsuz etiketlenmelerden uzak standartları yüksek ve kaliteli yaşam sürdükleri bir dünya vizyonuyla hareket eden ve bu minvalde faaliyetlerini sürdüren derneğin 5. Olağan genel kurulu şölen havasında gerçekleştirildi.

         Genel kurulda, Yönetim Kuruluna Mehmet ÇOLAK yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Genel Kurula, İdare Mahkemesi Başkanı Bilal Kiriş, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcıları Cevdet Tatar, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zafer Savaş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kutlu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı İrfan Yiğit, Hak Bir Çalışan ve Emekliler Dernek Başkanı Ahmet Sürücü ve STK temsilcileri katılım sağladı.

       Genel Kurulda Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen ÇOLAK, yaptığı konuşmada  “Derneğimizin kurulduğu 2012 yılından buyana 12 senelik süreçde, hedef kitlemize yönelik; Çocukların güçlü, özgüvenli, sorumlu bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlamak için sosyal, psikolojik açıdan önleyici, koruyucu ve iyileştirici çözümler sunmak, Devlet korumasında kalan çocuklar ile ilgili önyargı ve olumsuz etiketlenmelere karşı mücadele etmek,

        Çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalığın artırmak ve politika geliştirmek,Kanun koyuculara öneriler sunmak, yol göstermek ve savunuculuk faaliyetleri yürütmek,Sosyal hayata hazırlanma, Sosyal Hayata Uyum çalışmaları yürütmek,Üniversite-STK işbirliği ile çocukların eğitim düzeyini arttırmak,Rol Model Çalışmaları yürütmek gibi birçok proje ve faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu süreçde yanımızda olan tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile STK temsilsicilerine, gönüllülerimize ve üyelerimize teşekkür ederken Genel Kurula katılım sağlayan Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Yardımcısı Cevdet TATAR da yaptığı konuşmada Malatya YADER Kurulduğu günden bu yana Çocuklarımız ile ilgili her zaman birlikte çalıştığımız ve ortak projeleri yürüttüğümüz  ve kendilerinden birilerinin bakım süreçlerinde ve bakım sonrası süreçlerinde desteğini çocuklarımızda esirgemeyen derneğimize ve üyelerine teşekkür ederim genel kurulu hayırlara vesile olmasını dilerim dedi. 

        Genel kurul katılımcı stk başkanların dilek ve temenniler ile tamamlandı. 
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN