Özgür Özel Duyurdu: CHP'den Büyük Emekli Mitingi Daveti

CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına tepki göstererek,' Bütün emeklileri 26 Mayıs Büyük Emekli mitingine davet ediyorum' ifadelerini kullandı.

PAYLAŞ
Malatya Derin Haber - Editör

            CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına tepki göstererek, "Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz isyan ediyoruz isyan ediyoruz! Bütün emeklileri 26 Mayıs Büyük Emekli mitingine davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu.

         Türkiye'deki emeklilerin geçim derdini gündeme getiren Özel "herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki büyük emekli mitingine davet ediyorum" diyerek büyük emekli mitingi için davette bulundu.

         Özel ayrıca "Söz verdik, onlar yıllarca bu memlekete hizmet ettiler, alın teri döktüler, nasırlı elleriyle hizmet ettiler şimdi onları unutamayız, herkes bir gün emekli olacak, emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak" dedi.

Özel'in konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

          Ekonomide yüzde 18’den 8’e inen şu an yüzde 10 olan mobilyadaki eğitim harcamalarındaki konaklamadaki ve daha Mehmet Şimşek’in aklındaki pek çok başlıkta liste oyunuyla KDV 10’dan 20’ye çıkarılıyor.  Bu seçim öncesi ‘KDV artışı planlamıyoruz’ lafının laf oyunu olduğunu, liste hileleriyle KDV artışının gündemde olduğunu ve doğrudan vatandaşın cebine Mehmet Şimşek’in el atmak üzere olduğunu ifade etmek istiyorum. 

          Bu memlekette verdilerin yüzde 76’sı yani 4 lira verginin 3 lirası dolaylı vergilerden alınıyor. Yani fabrikatörle işçisi aynı vergiyi ödüyor aynı ürünü alınca. Vergilerin yüzde 75’i dolaylı vergiyle alınıyorken doğrudan vergilik yüzde 25’in de yüzde 15’lik kısmı çalışanların maaşından doğrudan kesilerek alınıyor.

          Geriye sadece 10 liralık verginin 1 lirasını gerçekten kazançtan verilen vergiler oluşturuyor. Bu kadar holding  toplam verginin onda birini verirken bu kadar işçi bu kadar memur bu kadar yoksul yüzde 90’ını veriyor. Bu adaletsiz düzene isyan ediyoruz isyan ediyoruz isyan ediyoruz!

BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİ

          CHP olarak bütün emeklileri ve onlara destek vermek isteyen herkesi 26 Mayıs Pazar günü Ankara’daki büyük emekli mitingine davet ediyorum. Söz verdik, onlar yıllarca bu memlekete hizmet ettiler, alın teri döktüler, nasırlı elleriyle hizmet ettiler şimdi onları unutamayız, herkes bir gün emekli olacak, emeklinin hakkını Cumhuriyet Halk Partisi alacak. 

BAKAN ŞİMŞEK'E TEPKİ

               Bu arada Mehmet Şimşek yüksek enflasyonla maaşları kemirterek, alım gücünü düşürterek harcamaları kısıp tüketimi düşürüp enflasyonu düşürecek bir yöntem arıyor, krize tuhaf yöntemlerle çare arıyor. Bir zamanlar IFM’yi bitirdik diyenler şimdi, görünmez IMF programı! IMF’ni yap dediklerini hepsini vatandaşa kendi kendilerine yağıyorlar. 

         Güya IMF yok ama hayaleti var. Program Mehmet Şimşek’in gulyabani programıdır. Ey Mehmet Şimşek IMF’nin hayaleti hep emekçinin penceresinde dolanıyor, hep işçinin kapısına dayanıyor, şu gulyabaniyi biraz da zenginlere götür be kardeşim. Haber3.com
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN