Tülov Vakfı Malatya Şubesinden Basın Açıklaması

Tülov Vakfı Malatya Temsilcisi Ali Rıza Bozkurt 3718 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin karar üzerine yazılı basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ

         Tülov Vakfı Malatya Temsilcisi Ali Rıza Bozkurt açıklamasında; " Türkiye’de kadınlar “İstanbul Sözleşmesi”nin yaşam hakkı olduğunu biliyor. Ancak kadınların yaşam hakkı, dün gece yayınlanan 3718 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile gaspedildi. 

 

        Bugüne kadar Sözleşmenin uygulanmamasından dolayı binlerce kadının nefesini kesen ve hâlâ yaşam mücadelesi veren binlerce kadının nefesini kesmeye niyetli eril zihniyetle karşı karşıyayız. Şiddeti ve kadın cinayetlerini normalleştiren ve azmettiren iktidar ve ortaklarının bu kararı bir kez daha göstermiştir ki “Kadın Cinayetleri Politiktir!” 

 

        3718 numaralı kararname ile hem halkın iradesini hem de Anayasayı yok sayan diktasını kabul etmiyoruz. Bizler, kadınların ve çocukların özgürce yaşadığı; çağdaş, demokratik ve laik bir ülke için mücadele etmeye ve kadınlarla dayanışmamızı sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Karanlığa geçit vermeyeceğiz!

 

“İstanbul Sözleşmesi Bizim!”

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Tülov Vakfı Malatya Temsilcisi

Ali Rıza Bozkurt

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN