Yalnızlık Yıktı Malatya'yı

İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin 11 ilde hissedilmesi sonucu Malatya'da birçok binanın kullanılamaz durumda olduğunun

           İYİ Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Serdar Yıldız 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin 11 ilde hissedilmesi sonucu Malatya’da birçok binanın kullanılamaz durumda olduğunun Hükümet yetkililerince dile getirilmesi akabinde Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’ın deprem felaketinden en fazla etkilenen iller olması  nedeniyle eğitim öğretime 27 Mart’a kadar ara verilmesine rağmen Malatya’nın Mücbir Sebep Hali İlan Edilen İller arasına sonradan eklenmesini sert dille eleştirerek “Sesimizi Duyan Var mı? ” diye sordu.

        Başkan Yıldız, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremler sonucunda büyük bir felaketin yaşandığı Malatya'da depremin ardından yaraların sarılmaya başlanmasıyla birlikte kaybedilenlerin yalnızca canlar olmadığı enkaz yığınlarından canını kurtaranların daha büyük acılarla baş başa kaldığını belirterek “Malatya’yı ulusal basın dahil olmak üzere yalnız bırakmış. 

         Haber kanallarında Malatya sorunları yeterince yer bulamamıştır. Malatyalının oyları vekillik koltuklarına oturanlar kendi dertlerine düşmüş Malatya’yı unutmuşlardır. Şehir planlamasında yan ve yandaşlarını düşünen Ak Partili vekiller Malatya’yı ulusal anlamda ön plana çıkartamamış şehri kaderine terk etmişlerdir.” dedi.

          Başkan Yıldız yaptığı yazılı açıklama ile şu görüşlere yer verdi;“ Şiddetli depremlerin ardından binlerce konut ve işyerinin yıkılması, binden fazla vatandaşın hayatını kaybetmesi, binlerce vatandaşın yaralı olarak kurtulması ve yüzbinlerce  Malatyalı'nın evlerinden olması Malatya tarihinde daha önce eşine rastlanmayan acı tabloyu gözler önüne serdi. Bu anlamada depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifa milletimize geçmiş olsun diyoruz.

      Şehrin ikonu haline gelen tarihi ve kültürel miraslarında yok olduğu felaketin acıları tazeliğini korumaya devam ederken iktidarın 5 Milletvekili çıkarttığı, seçimlerde en fazla oyu aldığı, Bakanlık ve Genel Başkan Yardımcılığı üstlenen vekillerin olduğu Malatya’yı üvey evlat gibi görmesi yardımlar dahil olmak üzere bir çok konuda 2. planda tutulması Ak Parti seçmenini bile derinden yaralamış durumdadır.

         Acil barınma, gıda ve hijyen konusunda depremin üçüncü haftasına girilen şu günlerde eksiklikler hala çok fazla. 

            Şehir nüfusunun yarısından fazlasının Malatya dışına çıktığı günlerde Malatya’da kalmak zorunda olan vatandaşlar ise kış şartlarına dayanıksız bez çadırlarda artçı depremlerin bitmesini bekliyor. Zaman zaman yağan yağmurlarda içerisi göle dönen bez çadırlarda kalmak zorunda olan vatandaşlar ise sorunlarını aktaracak yetkili bulamamaktan şikâyetçi.

          Deprem felaketi sonrası merkezi hükümet tarafından alınması gereken birçok tedbirden biri olan istihdamın devamlılığını sağlayıcı önlemler konusunda Malatya’nın kapsam dışında bırakılması işveren ve çalışanları bir kez daha sarstı. 

          Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Mücbir Sebep Hali İlan Edilen İller arasında Malatya'nın, Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke’nin haklı çıkışı sonrası yer alması depremde 3 bin 670 binanın yıkıldığı toplamda ise 22 bin 326 binanın ağır hasar alarak yıkılmayı beklediği Malatya için yıkıcı deprem oldu.

         Şehirde hayatın normalmiş gibi davranılması Ak Partili vekillerin şehrin felaketinden uzak tutumları ve bölgeye atanmış bürokratlar gibi vatandaşa temas etmemeleri özellikle Ak Partiye gönül veren seçmenler arasında da hayal kırıklığı yaratmış durumda.

           Büyük felaketin yaralarını kendi imkânlarıyla sarmaya çalışan hemşehrilerimiz "depremden daha çok yalnızlığımız bizi yıkıyor" yorumlarını yapıyor.
 

Bakmadan Geçme