DAP Proje Çelişkisi, - Hamit KİRAZ

DAP Proje Çelişkisi,


Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, Doğu Anadolu projesi olarak bilinir.

 

Yaylalarda çoban barınağı ve hayvanların yağıştan yağmurdan, güneşten korunmak için yapılan projelerin bir tanesi de;


      - Malatya Yeşilyurt Tarım İlçe ve Tarım İl Müdürlüğü tarafından Yeşilyurt'un Atalar Mahallesi muhtarlığı Kömür Yaylasında gerçekleşti. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapıldı. Bu açılışa Malatya'da milletvekili eski Gümrük Bakanı sayın Bülent Tüfekçi  katılmıştı. Emeği geçenlere teşekkür etmiş. Bizde bu gibi projeleri önemsiyoruz projede emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederiz.

 

     Bölgeyi, yaylayı yakından tanıyan birisi  olarak ve  bölgede tarım ve hayvancılık yapan, herkese kurumun ve kendi  imkanları ölçüsünde  yardımcı olan İlçe Müdürü Süleyman perktaş.a ayrıca teşekkür ederiz.

 

       Ancak bu projenin yapıldığı yaylanın  güney doğusunda 2 kilometre ileride  yaylanın içerisinde mermer ocağı işletme izni verilmiş,İki ay bundan önce köylülerin "BURADA MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ"  itirazı üzerine mahkeme ve bilir kişilerce keşifi yapıldı. Keşif günü bu köyün nüfusuna kayıtlı bir çok ilden ve çevre köylerden 400- 500 kişilik kalabalık bir grup burada toplanarak burda mermer ocağı istemiyoruz diye seslerini yetkililere  duyurmaya çalıştılar.

 

      Mermer ocağına  burada işletmesine izin verilirse, yaylamız, sularımız yok olacak.Yollarımız,  doğamız bozulacak,bölgede hayvancılık yok olacak. diyede,
Keşif heyetine de yapılan bu DAP projesini gösterdiler 

 

      Bir tarafta hayvancılığın geliştirilmesi için yapılan projelerin, devletin verdiği maddi manevi  desteği. Diğer tarafta mermer ocağına verilen işletme ruhsatı. 

 

   "Bu ne perhiz bu ne lahana" bu ne çelişki...

 

    Sayın Vekil buraya kadar gelmişken köylüler Vekili hazır bulmuşken mermer ocağına karşı olduklarını  kendilerine iletmişlerdir. Vekilin, bu mermer ocağının yaylaya, meraya, yayla sularına, köy yollarına, doğaya vereceği zarara... halkın tepkisine, " BU HAKLI TEPKİYE"  halkın vekili olarak Bölgede hayvancılık yapan köylüde yana olacağını düşünüyoruz..

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...