Desteksiz Kapanmaya, Tam Kapanma - Hamit KİRAZ

Desteksiz Kapanmaya, Tam Kapanma


Bilindiği üzere, esnaf odaları küçük esnafı korumak adına yıllardan beri süpermarketlerin, şehir dışına çıkartılması ve Pazar günleri kapalı olması için mücadele etmektedirler.

 

      Covid-19’ un yayılımını engellemek için insan hareketliliğini sınırlandırılmasına yönelik tedbirler yerel esnafların ekonomik kayıp yaşamasına neden oldu. Salgınla mücadele kapsamında esnaflarla ilgili alınan karar da ise AVM ve zincir marketler  bu süre içerisinde pazar günleri kapalı olacak.

 

      Bilindiği üzere, esnaf odaları  küçük esnafı korumak adına yıllardan beri süpermarketlerin, şehir  dışına çıkartılması ve Pazar günleri kapalı olması için mücadele etmektedirler.

 

Yasa çıkartılmalı,


 Küçük esnaf (bakkalı, çerezcisi, büfeci, manavı) ayakta kalabilir,


işsiz kalmayıp, evine ekmek götürebilir.

 

       Ancak, 17 günlük kapanma süreci içerisinde  Pazar günleride dahil bakkalların açık olacağı, zincir marketlerin ise   17 gün içerisinde sadece üç pazar günü  kapalı olacağı belirtildi. Tüm bu zorluklar karşısında mücadele eden küçük esnafın ağzına bir parmak bal çalmak değilde nedir?

 

       Bu süreçte, ne kadar da aç kalmış olmasa da işsiz kalan bakkalın, 17 gün içerisinde  3 Pazar açık olması hasebiyle “  büyük cirolar, karlar elde ettiniz bu size yeterde artar” denilecek.

 

Zincir marketlerin işleyişine getirilen bu kısa süreli düzenleme,  kalıcı hale gelecek mi? Yoksa bu süreçten öteye geçemeyip “ herkes kendi yoluna, zincir marketler Pazar günleri de açılabilir” mi denilecek?

 

Hamit KİRAZ
03.05.2021

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...