Hafta Sonu Vekilimiz Ağbaba ile Kozluk ve Porga Bürücek Yaylasındaydık - Hamit KİRAZ

Hafta Sonu Vekilimiz Ağbaba ile Kozluk ve Porga Bürücek Yaylasındaydık


Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba'nın danışmanı sevgili Hasan Kara ve Gaffar Çiçek beni aradılar.

 

   Dediler ki; ‘Veli Beyle Pınarbaşı, Kozluk, Çat Barajı' civarinda kanalın patladığı bölgedeki köyleri ziyarette bulunacağız, sizin de refakat etmenizi istiyoruz’. Memnuniyetle dedim...

 

   Kozluk köyü muhtarı Ali Ercan’a ve   Mehmet Ercan'a  haber verdik. Saat 16:00 da orada olacağımızı bildirdik.

 

   Sayın vekilimiz, danışmanları ve il yönetiminde Yusuf Durmaz, İbrahim Karabıyıkla  beraber gittik.


   Pınarbaşı girişinde Kozluk yöresinin meyve ve sebzelerini satan, Kozluk köyünden Bekir Genç arkadaşımızın yolun kenarındaki yaptığı baraka çadır gölgeliğinde tanıdığımız dostlar köylüler bizi karşıladı..


 Hemen yörenin o güzelim meyvelerini kiraz, vişne, kayısı, erik, şeftali tepsiyle masaya koyarak ikramda bulundular. Meyvelerimizi atıştırdığımız yerde Kozluk köylülerinin sıcak karşılama ve sohbetlerinin ardından, 


kanalın patlamasından etkilenen, zarar gören ailelerin bahçelerine doğru yürüyerek gittik.


  Gerçekten bir felaket yaşanmış ancak; köylülerin tesellisi can kaybının olmayışı...


         Zarar gören bahçelere baktık, ağaçların gövdesine kadar su çıkmış. Bahçeler taşkınlarla sürüklenen taş, kum, toprak, kopan ağaç dalları ile dolu. Bahçe sahipleri de sorunlarını olay yerinde anlatarak dert yandılar.

 

         Sayın vekilimiz de zarar gören bahçe sahiplerini dinleyerek istek ve taleplerini not aldı. ‘Yapabilecek ne varsa yapacağım, sorunu ilgili mercilere ileteceğim, takipçisi olacağım’. dedi.


            Zarar gören bahçe sahipleri de  ilgililerin bugüne kadar bir şey yapmadıklarını, beklemede olduklarını söylediler. Bahçe içerisindeki molozlar temizlenmeyince ağaçlarında sulanamayacağını ilettiler ve bunun için yetkililerden  bir an önce bahçelerinin temizlenmesini bekliyorlar. 


          Hep dikkatimi çeker.Köylülerin bir şey istemesi de  bir mahcubiyet içerisinde olur. Orada bahçesi zarar gören bir genç şöyle bir konuşma yaptı ve çok önemliydi. 
‘Deredeki bahçelerimiz zarar gördü ancak; biz sadece kendimizi düşünmüyoruz. Bu sorundan dolayı patlayan kanal Malatya’nın içme suyu kaptajına zarar verseydi daha çok üzülürdük. Her vatandaşın zararı bizim zararımız olacaktır. Buna da şükür’ dedi.


           Vekilimiz sohbetin sonunda köylülerin samimi ve sıcak sohbetine teşekkür etti.  Çocuklara kitap, harçlık, hediyeler dağıttı. Oradan ayrılarak, Pınarbaşı Park'ta çay içmeye gittik. Sonrasında Kozluk köyü Muhtarı Ali Ercan ve 6 yaşındaki oğlu Mehmet’i, Veli Bey'in arabasına aldık. Porga Bürücek yaylasına doğru hareket ettik. Arabada vekilin küçük misafiri Mehmetle ilgilenmesiyle Mehmet’in mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 


          Vardık yaylada kara çadırların önünde yaylacılar Ramazan ve kardeşi Hacı Ali ağa vekili görünce sarılmak yarışıyla geldiler.Hoş beşin ardindan kuzu keselim, kahve ikram edelim dediler. Tabi ki Veli Bey gibi yoğun bir vekille dolaşmak kolay olmuyor .Bırak kuzu yemek ,ayran içmeye zaman ayıramıyor. Eski Muhtar Doğan Aslan kirvemizin çadırında vekille beraber bağdaş kurup oturarak bir ayranlarını içtik. Oradan da bir yıl önce ,vekilimizin orayı ziyareti sırasında  küçük çocuklarla çektiği resimleri gösterdi ve çocuklara bayram harçlığı ve kitap hediye etti.


    Gün içinde kısa bir süre de olsa yanımızda Veli Ağbaba gibi vekil olunca daha da keyifli bir gezi oldu.

 

Hamit KİRAZ / 09-08-2021

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
19Ekm

Beydağına Derdimi Döktüm

31Ağs

Hizmet Haktır;

19Ağs

Tek Derdim Hizmetti

08Ağs

Benim Tek Derdim Hizmet; 2 Bölüm

08Haz

Evim Yok Evim...